Igortin

Лиття бронзи в домашніх умовах

12 повідомлень у цій темі

Слава Україні. Товариство. Я пенсіонер, і у вільний час вирішив зайнятися ливарством бронзової мініатюри. Підкупив деяке обладнання. Спробував відлити першу мініатюру і стикнувся з проблемою в якості відливи. Відлита модель у верхній частині де литник має гарну якість поверхню, а от в нижній і середній частині поверхня як наждачний папір, вся бугриста і не рівна. Ллю у вакуумній камері по випалюваній моделі. Розумію що роблю щось не те, а що саме не знаю. Може тут є фахівці які б могли підказати мої помилки. Готовий поспілкуватися особисто і за винагороду, якщо виникне така потреба. Дякую.

2

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Для більшої наглядності викладу фото моделі.

IMG-7fa86d775d7f3cf1bf4f30e6bff144de-V.jpg

1

Поділитися повідомленням

Опишіть матеріали і послідовність їх використання. Так можна буде краще розібратись.

1

Поділитися повідомленням

Бронзу я використовував куплену на сайті ВТК Одеса. Опоку розігріваю до 780 градусів. Бронзу розігріваю до 1100 градусів. Після того як бронза росплавилась, ставив опоку у вакуумний стакан, включав вакуум і заливав бронзу. В мене є підозра, що ці дефекти виникли саме через вакуум. Опока швидко охолоджується в її нижній частині. А там де литник, вакуум менший, не так бистрої падає температура і відливка без дефектів. Але це моє припущення. Хотів почути думки спеціалістів, може в когось були такі проблеми.

0

Поділитися повідомленням

Може форма газить, тобто подовше її тримати у вакуумі? Гази виходять прямо в метал.

0

Поділитися повідомленням

23 часа назад, Golem сказал:

Чи може форма газити, тобто подовше її тримати у вакуумі? Гази виходять прямо в метал.

Цікавий варіант, а саме гази, загазованість металу. Але що їх може давати? Бури додаю дуже мало. Можна сказати посипаю зверху. В самому кінці також посипаю трошки вугіллям. Питання, що дає гази? Якби вакуум не працював, то не пролилися тоненьким деталі. На мою думку вакуум працює та всмоктує гази. Крім того я зробив дві випорини. Вони заливаються металом, то б то є куди виходити газам. Розплав не розмішував. Ззовні газ не міг потрапити. Різке охолодження опоки, може в цьому причина? Я більше дотримуюся цієї думки. Але хочеться почути думки спеціалістів.

Змінено користувачем Igortin
0

Поділитися повідомленням

Колись лив алюміній у просушену але непрокалену гіпсову опоку, звязана вода з гіпсу миттево почала бурлить в розплав, в результаті метал вийшов пористий як губка. Можливо на етапі плавки бронзи потрібно сипати якийсь флюс дегазатор окрім бури? В алюміній потрібно.

0

Поділитися повідомленням

43 минуты назад, Golem сказал:

Колись лив алюміній у просушену але непрокалену гіпсову опоку, звязана вода з гіпсу миттево почала бурлить в розплав, в результаті метал вийшов пористий як губка. Можливо на етапі плавки бронзи потрібно сипати якийсь флюс дегазатор окрім бури? В алюміній потрібно.

Можливо. Але я не знаю який. Ось звернувся за порадою до фахівців. Але бажаючих допомогти немає. Буду експериментувати, хоча це занадто дорого(

0

Поділитися повідомленням

Шукайте інформацію в гуглі, в старих совецких довідниках по ливарній справі. Можна запитати в ЧатЖПТ платна версія, безкоштовна версія здебільшого несе якусь пургу, він тільки зібє вас з правильного шляху (впевнився на власному досвіді). Так просто вас ніхто не буде навчати.

0

Поділитися повідомленням

15 часов назад, Golem сказал:

Шукайте інформацію в гуглі, в старих совецких довідниках по ливарній справі. Можна запитати в ЧатЖПТ платна версія, безкоштовна версія здебільшого несе якусь пургу, він тільки зібє вас з правильного шляху (впевнився на власному досвіді). Так просто вас ніхто не буде навчати.

Дякую. Я це вже зрозумів.

0

Поділитися повідомленням

В мене перша думка була про градієнт температури - біля литника і особливо в чаші литника матеріал розігріває опоку, а в низу форми розплав вже немає запасу по температурі. Ну і думка про те, що вакуум впливає на розплав, теж здається вірною - але не через втрату температури, вакуум по ідеї найкращий теплоізолятор, а через виділення газів з розплаву саме там, де є межа тиску атмосфери в розплаві і вакууму - біля стінок опоки внизу, а в середині форми і біля литника процес не набирає обертів завдяки застиганню.

Змінено користувачем KumKorolu
0

Поділитися повідомленням

Цікавить відливка ножа з бронзи.та фігури тварин.

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку