softm

безопасность энерго-станции на лифепо4

7 повідомлень у цій темі

Я вчера видел очередное интересное видео, про то как лифепо4 где-то взорвалось.

и хотелось бы понять как народ от этого страхуется.

Для начала решил сделать то, что ПО позволяет. а именно ограничил заряд до 60% (JK BMS выдает все данные в систему управления) в моменты когда 

нет отключения света + нет графиков отключения + нет тревог в регионе

в течение 4+ дней. 

Дополнительно я проверяю температуру в батарее в 2 местах сверху и температуру инвертор и зарядного. И если идет превышение, то выключаю. заряд:  По такой вот логике.

global.get("t_inv") >50 ||

global.get("t_charger") >50 ||

global.get("jk_t1") >35 ||

global.get("jk_t2") >35

И возник вопрос, каким образом вы реализуете безопасность вашей энерго-станции на лифепо4? 

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

На мій погляд критичне розбалансування не відбувається миттєво.

Ручний контроль рівня напруги на "банках" хоча б раз на тиждень, автоматичний контроль температури "банок", і нормальна вентиляція в акумуляторному приміщенні.

І не перевищувати рівень заряду 90% - жадібність фраєра згубила. 

0

Поділитися повідомленням

Да, логично, добввил проверку разбалансировки раз в минуту. Фактически сейчас разбалансировка около 3 мВ а режиме хранения,

Screenshot_16.jpg

а при заряде вроде до 0,02 вроде как доходит, тут надо проверить массив, который соберется за пару дней ...

Screenshot_15.jpg

А вентиляция то проблема, над ней надо много работать ... 

1

Поділитися повідомленням

Чесно... Жадність фраєра згубила... Для 24В системи:

Тримайте на ячейках максимум 3,5-3,55В через БМС, напругу Бульк на інвертері 28В, і нічого ніколи не зірветься. Току не буде, якщо напруга його не продавить. Тому, якщо напругу заряду обмежити, то ток ніколи не потече в точку з більшою напругою. І перезарядки ніколи не станеться. Фізика така штука... І не треба розраховувати лише на БМС, інвертер теж може обмежити заряд. 

Ну і всякі еквалізації в інвертері повідключати нафіг.

1

Поділитися повідомленням

15 годин тому, andrysir1 написав:

римайте на ячейках максимум 3,5-3,55В через БМС, напругу Бульк на інвертері 28В, і нічого ніколи не зірветься

Я встановив 3,45в на комірку. Працює вже три роки. Ну і заряджаю комірки струмом 0,2С до 3,6В на комірку. Якось так воно спокійніше.
На одному з "жиконгів" нещодавно помічена помилка при спробі подивитись в "лог". Пише щось на кшталт "зв'язок з сопроцесором порушений". Хоча все решта працює.
Ну і зовнішнє реле по перенапрузі.  

1

Поділитися повідомленням

Зустрічається , що Китайці для економії ставлять у збірку не 16 комірок , а 15 , при практично такій самій вихідній напрузі , комірки працюють у ''форсованому'' режимі !

При самостійних збірках 48 вольтових блоків , напевно правильно би було ставити не 16 , а 17 або навіть 18 комірок , що дасть можливість значно зменшити напругу на окремих комірках , при збереженні загальної ''кіловатності'' !

Змінено користувачем 032triton
0

Поділитися повідомленням

, Одессит написав:

Я встановив 3,45в на комірку. Працює вже три роки

viber_image_2026-05-24_13-35-16-881.jpg

Про унийные нормы ... 

, Одессит написав:

На одному з "жиконгів" нещодавно помічена помилка при спробі подивитись в "лог". Пише щось на кшталт "зв'язок з сопроцесором порушений". Хоча все решта працює.

https://publikz.com/blog_63640

Чтобы вы поняли уровень джикогда, или наш уровень, как вам больше нравится, бо у "у нас" нет аналога до сих пор.

Лжиког передает в ответ на запрос в 21байт -  255 байт

и часть их них использована вот так 

80 01 04 01

81 01 03 01

82 01 02 02

где 80 и 81, 82 они тупо те байты выделили под хранение номеров 80, 81, 92 ... и так далее. Это формат Джиконга, что он отдает по недо рс485 (у меня там вообще уарт 3,3 там где написано GPS)

Я когда увидел, думал, что меня глючит немного ... ибо тестовое ПО писал недоКлод. 

Потому, я даже не спрашиваю где такие приколы с логом ... джиконг то дно, но и наш потолок в данный момент. Поздравляю. С прискорбием. 

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку