slavik 7

Прориває ущільнення штока гідроцеліндра

13 повідомлень у цій темі

Порадьте будь-ласка прориває манжет гідроцеліндра (ущільнення штока), гідроцеліндер   рухається по втулці (без гумових кілець), а вздовж руху штока є шпон-паз для чого він невідомо в цьому місці постійно прориває манжет і грязьовик , з ущільнень штоку тільки один манжет і простий грязьовик . Що  можна зробити без заміни втулки ?

IMG_20260618_212317_HDR.jpg

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Вам прийдеться втулку робити другу, без паза. зазор приблино 0.1-0.15 мм. матеріал, бронза, латунь, або чугун. манжети фактично тримають тільки масло яке проходить через зазор між штоком і втулкою.

тому по другому ви не зможите рішити це питання.

0

Поділитися повідомленням

А як що в  отвір де встановлена втулка, виготовити і встановити в те заглиблення опорну щайбу, щоб манжеті не було можливості провалюваця в той паз, ( раз манжет завжди протікає в місці пазу, знач в тому місці манжет не зжатий, не зафіксований, а шайба забезпече рівномірну фіксацію манжети).....як ні як шайбу буде і дешевше і скоріше виготовити ніж втулку нову точити.....

0

Поділитися повідомленням

IMG_20260618_212317_HDR.jpg.25cdb77b5c9099b108d782dbe417a790~2.jpg

0

Поділитися повідомленням

Поки що шукаю іншого варіанту без заміни втулки , в даний момент втулка виготовлена з чавуну латунь чи бронза може ще краще , але хочу вирішити це питання дишевше.

0

Поділитися повідомленням

1 година тому, DSDDSD написав:

А як що в  отвір де встановлена втулка, виготовити і встановити в те заглиблення опорну щайбу, щоб манжеті не було можливості провалюваця в той паз, ( раз манжет завжди протікає в місці пазу, знач в тому місці манжет не зжатий, не зафіксований, а шайба забезпече рівномірну фіксацію манжети).....як ні як шайбу буде і дешевше і скоріше виготовити ніж втулку нову точити.....

Я теж так подумав , виготовив шайбу по профілю з капролона прижав  манжетом новим , все одно щось не  тримає ,  все одно олива пішла,  думаю заказати дорозі манжета.

0

Поділитися повідомленням

Якщо можливо нарисуйте ескіз перерізу того вузла. 

На жаль, я не можу уявити як це все працює по одній фотографії. 

Гідроциліндр - це щось із високим тиском і відповідними ущільненнями. Якщо щось в гідроциліндрі тече - то це зношені поверхні (спотворена геометрія),  несправні (невідповідні) ущільнення або перевищення допустимих режимів роботи. 

Якщо мова йде про низький тиск і  витікання мастила - то це інша тема. Тут важливо розуміти як це було задумано, де виникає нещільність і наскільки зношені деталі. 

Зустрічав проблеми із манжетами які банально були вставлені навпаки. Бо під час розбирання ніхто не фіксував як це все було змонтовано.

0

Поділитися повідомленням

Сама манжета вона фактично держе тільки те що пройшло через запорну втулку. тому зазор між штоком і втулкою відіграє велику роль. але з малим зазором шток працювати не буде. почне їсти метал.

Скоріш за все в вас стоїть так називаєма " воротникова манжета" , в перерізі  "П" -образна. вдоль осі вона може мати який то люфт - це нормально.

наружний діаметр повинен бути по розміру отвору в корпусі. внутрішній по діаметру штока.

щоб з корпусу манжета не випадала її держе або гайка, або флянець. 

грязьовик він тільки збирає мусор на штоку і все. ущільнення ніякого він не виконує. 

шток в манжеті повинен достатньо легко ходити.

манжета може бути як з ризини, так поліуретана і зустрічав їх із фторопласта, але це вже в циліндрах з високою  температурою рідини.

0

Поділитися повідомленням

бачив як на одній фірмі самі точили манжети з фторопласту такої форми в перерізі, вони самоущільнюються при чому чим більший тиск тим краще ( є звичайно межа плинності самого фторопласту, але тиск там був дуже великий і все працювало).Головне не пошкодити манжету під час збирання циліндра.

манж.jpg

0

Поділитися повідомленням

5 годин тому, kratmel написав:

Якщо можливо нарисуйте ескіз перерізу того вузла. 

На жаль, я не можу уявити як це все працює по одній фотографії. 

Гідроциліндр - це щось із високим тиском і відповідними ущільненнями. Якщо щось в гідроциліндрі тече - то це зношені поверхні (спотворена геометрія),  несправні (невідповідні) ущільнення або перевищення допустимих режимів роботи. 

Якщо мова йде про низький тиск і  витікання мастила - то це інша тема. Тут важливо розуміти як це було задумано, де виникає нещільність і наскільки зношені деталі. 

Зустрічав проблеми із манжетами які банально були вставлені навпаки. Бо під час розбирання ніхто не фіксував як це все було змонтовано.

Скоріш за все мій целіндр був задуманий для роботи  на низьких тисках я не знав до цього часу що різниця є і конструктивна , мені було недастатньо для тої роботи що він має виконувати , дав більший тиск на гідростанції і ось прорвало . А целіндр : діаметр поршні 100 ;діаметр штоку 50,   одним словом на мій погляд і на нищих тисках роботу мав виконувати але  видно погано розрахував,.

0

Поділитися повідомленням

Аналізуючи ваш опис мені здається що ви лікуєте витікання в штоковій порожнині (де тиск тільки для повернення в початковий стан)  А в робочій порожнині - там де поршень 100мм є інше ущільнення. Власне його несправність заставляє мастило проривати ущільнення в штоковій частині. Перегляньте стан поршневого ущільнення. Думаю самі зрозумієте де проблема - манжета чи деформований, зношений, поцарапаний чи ржавий циліндр.

1

Поділитися повідомленням

, kratmel написав:

Аналізуючи ваш опис мені здається що ви лікуєте витікання в штоковій порожнині (де тиск тільки для повернення в початковий стан)  А в робочій порожнині - там де поршень 100мм є інше ущільнення. Власне його несправність заставляє мастило проривати ущільнення в штоковій частині. Перегляньте стан поршневого ущільнення. Думаю самі зрозумієте де проблема - манжета чи деформований, зношений, поцарапаний чи ржавий циліндр.

Дякую, ваше зауваження доречне , заміню за разом і манжета поршня.

0

Поділитися повідомленням

Доки не рішите питання втулки, заміна манжет штока, тим більш манжет поршня, якщо в вас так називаємий євро поршень нічого не дасть. тільки короткочасний ефект..

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку