Harmix

"Скарбничка досвіду" верстатника.

4 повідомлення у цій темі

Вважаю що така тема потрібна на форумі. У кожного бувають різні випадки які можуть бути користними. Ось хочу з вами поділитись своїм випадком. Колись у 1990-х  приносить водій болт при обміруванні 9.8 мм візуально крок різьби схоже на 1мм Ну такі дуже часто на авто бувають ну зробив 10х1 він приходить через 20хвилин і жаліеться що не може врутити я питаю яка машина (тоді імпортні тільки почали масово з'являтися. Виходить Хонда ну раз Японія то там дюйм переміряю так і є 1/8 дюйма. перезізав все пішло після цього завжди питаю яка машина американська, англійска, японска це дюйми, европа мм Та ось новий випадок який це правило зламав у мене попросили зробити штуцера обміряв не я Сказали що токар там міряв 22мм а крок різьби 14 ниток. Нитки мене збили з пантелику дивлюст у довідник токаря близька різьба 5/8 дюймів 22,8мм крок 14 ниток може бути заниження до 22,5 мм. Ну зараз у мене тв-6м дюймові поки не навчив його точити тому купив плашку 5/8 дюйма. Зробив не накручюються. Прошу зразок привести привезли так от 22мм чистих 14 ниток. Візуально видно виконання як на 22х15 але ні ось така різьба. Техніка китайский бульдозер. Виходить що китайці роблять новий стандарт не метрика і ні дюймова. Так що уважно переміряемо китайскі ноухау вони роблять змішані стандарти. Може комусь згодиться))).

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, Harmix сказал:

Виходить що китайці роблять новий стандарт не метрика і ні дюймова.

Тут не только китайцы.
Заходил давеча товарищ. Любитель и владелец "Шаублинов" всяких.
Так вот, на его токарном есть ряд шагов нарезаемых резьб из разряда "ни на одну голову не натянешь". Что-то вроде 0,32ххх мм.
Ни дюймовая и вообще никакая.
Потом выяснилось, что этот шаг прекрасно применяется в швейцарских же часах на герметизирующей "закрутке" "заводилки".
Там оно ему и пригодилось :)
Ещё фляжка у меня есть из нержавейки. Тоже швейцарская. Резьба на горлышке из того же разряда. Никакие дюймовые или метрические шаги и диаметры не подходят.
Так и лежит без пробки :)

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Вот так иногда бывает господа пришел вчера ко мне клиент и говорит мол надо выточить 4 штуцера шестигранник на 19 с одной стороны м8 с другой м14 вроде шаг 1,25 или шаг 1,5 . Говорю хорошо привози образец сделаю. Попал он мне в руки вроде все просто перемерял на вся случай да м14х1,5 ну и  сделал. Сегодня приезжает и говорит что-то мол Не то резьба в резьбу старого штуцера в новый не ложится перемерял ещё раз хрен не лезит. Ещё и Лерка м14х1,5 на старый не накручивается а оказалось что резьба вроде то не наша а ЮСА 9/16" у которого диаметр 14,2 а шаг 18 ниток тесть 1,41 мм

Змінено користувачем Jeckripper
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку