#351124 Опубліковано: 8 квітня 2 години тому, Y.fowler. написав: Я полюбе майстерню колись буду перевозити. Мені треба відокремлювану шафу. Так то зрозуміло. В мен воно і так відокремлено. Ті "рідні" кабелі - нах. Для наших справ - мимо. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351125 Опубліковано: 8 квітня (змінено) Без ножа ріжете, дядьку…))) А чим то все зрощувати, кожен дротик на клемник? Пишуть там контакти сріблом покриті та ток тримають солідний, здається - тонкі 25А, товсті 32. Хоч не пиши тут нічого)))) Естетично вони канєшно такі собі, але мене то не сильно турбує.. Пригадую, декілька разів хотів з тих кишок дротика-пару смикнути, рука не піднімалася))) Змінено 8 квітня користувачем Y.fowler. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351128 Опубліковано: 8 квітня , Y.fowler. написав: Без ножа ріжете, дядьку…))) А чим то все зрощувати, кожен дротик на клемник? Пишуть там контакти сріблом покриті та ток тримають солідний, здається - тонкі 25А, товсті 32. Хоч не пиши тут нічого)))) Естетично вони канєшно такі собі, але мене то не сильно турбує.. Пригадую, декілька разів хотів з тих кишок дротика-пару смикнути, рука не піднімалася))) В мене зі всього "рідного" залишились дроти керування гідравлічними клапанами, від КП + головний мотор на фрезувальній бабки (бо там потрібен реверс на різних передачах). Клапани гальмування вісєй десь там є. Але так і не придумав куди то прислонити. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351129 Опубліковано: 8 квітня Я теж відмовився від гальм вісей. Дросель гальм можна використовувати для гальма четвертої вісі, напевно, 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351140 Опубліковано: 9 квітня Механічні контакти взагалі не варто, подивіться в сторону магнітних - NJK-5002C і т.п. На відміну від оптичних куди стійкіші до пилу... 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351165 Опубліковано: 10 квітня (змінено) Гідростанцію лишаю, направляючі маститимутся щедро, потрібно вирішувати питання направлення оливи з направляючих в потрібне місце. Саме проблемне місце це низ вертикальних направляючих, там що не городи а конструктивно зроблено так що олива тече в бак ЗОР. Організував канали в бак з оливою, на тих пласких майданчиках ще зроблю з композиту колодці, сподіваюсь допоможе. Не розумію, нахіба вони зробили там майданчики, можна було відразу колодязі та профрезерувати пази в бак з оливою…. Змінено 10 квітня користувачем Y.fowler. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351170 Опубліковано: 10 квітня , Y.fowler. написав: Не розумію, нахіба вони зробили там майданчики, можна було відразу колодязі та профрезерувати пази в бак з оливою…. Недодивилися як воно було в оригіналі (МАНО)... "По заводу" в 67К25 залишки стікають в бак ЗОР... 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351183 Опубліковано: 10 квітня 6 годин тому, Одессит написав: Недодивилися як воно було в оригіналі (МАНО)... "По заводу" в 67К25 залишки стікають в бак ЗОР... На Хекертах-Рухлах 200-250-350 не морочилися з цим, в паспорті відразу написали - в якості ЗОР використовувати тільки оливу, решта ніхт. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351188 Опубліковано: 11 квітня Як виявилося є простіше рішення чим свердлити оті косі та довгі отвори. Чорна зона гарантовано буде отвір, мʼяса там 6-7мм 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351195 Опубліковано: 11 квітня Десть так вийшло, пізніше як стане гофра тра буде приліпити бляшки, щоб стружка не сипалась. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351214 Опубліковано: 12 квітня К сожалению, туда отлично вместе с маслом будет стекать сож. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351215 Опубліковано: 12 квітня 1 година тому, Blitzen написав: К сожалению, туда отлично вместе с маслом будет стекать сож. Припускав таке, вернути назад буде не складно. Думав про охолодження оливою, але це тягне за собою кучу проблем.. Зараз головне запустити верстат по мінімуму, так хоть щось робитиме а решту допилювати по ситуації. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351216 Опубліковано: 12 квітня , Y.fowler. написав: Гідростанцію лишаю, направляючі маститимутся щедро, потрібно вирішувати питання направлення оливи з направляючих в потрібне місце. Саме проблемне місце це низ вертикальних направляючих, там що не городи а конструктивно зроблено так що олива тече в бак ЗОР. Організував канали в бак з оливою, на тих пласких майданчиках ще зроблю з композиту колодці, сподіваюсь допоможе. Не розумію, нахіба вони зробили там майданчики, можна було відразу колодязі та профрезерувати пази в бак з оливою…. Я теж робив таке, і причьому олразу як купив верстат. Змушений засмутити автора, не працюють ті отвори ну або не повністю працюють всеодно в ємності для зор збирається масло. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351244 Опубліковано: 13 квітня також думав над подібним рішенням, швидше за все приклею на кузовний герметик бортики. а як ви плануєте вирішити питання поперечки( вісь х) - прийдеться якусь ванночку робити 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351247 Опубліковано: 14 квітня Ще над цим не думав. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351309 Опубліковано: 15 квітня Дорого-богато, мо точно забити на ту класичну ЗОР? https://www.facebook.com/share/r/18pMG8pNAS/?mibextid=wwXIfr 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351312 Опубліковано: 16 квітня , Острозуб написав: Змушений засмутити автора, не працюють ті отвори ну або не повністю працюють всеодно в ємності для зор збирається масло. "По заводу" було наліплено якогось герметика. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351344 Опубліковано: 18 квітня (змінено) Замутив я тут четверту вісь, Все рівненько сходиться, висота до центра на бабці 110мм, на господарці ще знайшлася задня бабка км2, теж 110мм. В роботі не використовувалась, лежала по закуткам з 1989року))) По мені, то цьому комплекту як на токарно обертову вісь іншого місця нема. Має км3, туди якраз проситься er40 та менші. Ще планую планшайбу під 160-го поляка. Чому? - на господарці є трохи рейок до нього, можливо і 125й, який знайду. Що хочу від неї, токарити мах. до 2500-3000, все що токариться, нержавійку теж. Звісно, фрезерування. Треба підібрати серво, щоб була гармонія. Пасок між опорами, редукція 1:2, на протилежний кінець гальма, які ще не вирішив, мо від штатної гідравліки. Щось порадите? на рахунок гальм теж, в цій механіці досвіду не маю((( Змінено 18 квітня користувачем Y.fowler. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351368 Опубліковано: 18 квітня (змінено) 11 година тому, Y.fowler. написав: Пасок між опорами, редукція 1:2, на протилежний кінець гальма, які ще не вирішив, мо від штатної гідравліки. Фрезерования полноценного как 4ось не выйдет, да и токарный с фрезой в шпинделе, такое себе подобие, там не нужны такие обороты. Если хочется тормоз, можно сделать как в токарных чпу делают, ставят мотоциклетный суппорт гидравлический и диск на шпиндель, видел и заводские решения такого рода, так и дооснащение Змінено 18 квітня користувачем Blitzen 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351378 Опубліковано: 19 квітня (змінено) Гальма такі і планував, але можливо існує щось простіше про що я не знаю. По компоновці це виглядатиме так: Єдине питання по моменту та обертах, можливо тра збільшити редукцію до 1:3, якщо ставити серву на 3000об/хв. Тут вже силове фрезерування: Загалом мені такий режим підходить, з коментарів автора на рахунок повноцінної вісі. Змінено 19 квітня користувачем Y.fowler. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351381 Опубліковано: 19 квітня (змінено) Тут токарно фрезерна обробка: що це, гальма чи енкодер? Розібрався, то проміжний вал й походу там гальмо. Змінено 19 квітня користувачем Y.fowler. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351384 Опубліковано: 19 квітня Там так влаштовано, серво китайське 1кв, одна швидкість 600 друга 1200, пневмогальмо, датчик нуля, нахіба він? Енкодера не достатньо буде? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351386 Опубліковано: 19 квітня (змінено) Для себе бачу так, серво 1,5, редукція 3:1, більша не влізе якщо пасок ставити між опорами. Да і протилежний кінець валу повинен мати місце для гальма. На сайті замутив мінялку, патрона хочу, може в кого є підходяще мені серво то з задоволенням обміняюсь. Змінено 19 квітня користувачем Y.fowler. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351415 Опубліковано: 20 квітня (змінено) Я бы посмотрел в сторону волнового редуктора и сервы в 200-400вт за глаза ) Получите безлюфтовую передачу и полноценную 4ю ось, но без токарной функции резцами. токарный чпу заменить Вы все равно не сможете, но будет полноценная ось и не нужно будет думать и городить тормоз. рано или поздно прийдете к отдельному токарному с чпу) На видео выше, сложно назвать силовым фрезерованием, режимы для китайского шпинделя 2.2квт, а не исо40) Змінено 20 квітня користувачем Blitzen 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351416 Опубліковано: 20 квітня , Blitzen написав: Я бы посмотрел в сторону волнового редуктора и сервы в 200-400вт за глаза ) Получите безлюфтовую передачу и полноценную 4ю ось, но без токарной функции резцами. токарный чпу заменить Вы все равно не сможете, но будет полноценная ось и не нужно будет думать и городить тормоз. рано или поздно прийдете к отдельному токарному с чпу) Я ціную Ваші поради, дякую! Про хвильовий редуктор я думав, але на сьогодні багато дрібної токарки та не складної фрезеровки, буду працювати в бік токарно-фрезерної. А з часом буде видно. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах