VUL777CAN

Кузня(питання-відповіді)

42 повідомлення у цій темі

У  свого знайомого, ще до війни бачив основу під ковадло, вирізану з цільної  дубової колоди, у вигляді двох чортів, що стоять спиною до спини і на плечах "тримають" ковадло. Ланцюг, що кріпить ковадло протягнуто у фігурок "під пахвами". 

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
18 годин тому, маляр написав:

ковадлом, ковальськими лещатами

В мене наковальня така ж (на 40 кг) стоїть на звареному столику (мінімальні габарити під наковальню), під ножки підкладаю гуму (2-3см товщиною). Дуже зручно і не шумить. Є ще дві наковальні (30 і 100 кг) також планую на такі підставки ставити. До слова, якщо просто стукати - то краще ще і кусок рейки поставити, її не жалко бити на холодну. Останню наковальню, що я купив (100кг) в стані "майже нова", таку і шукав, так її ціна стартує від 15тис. Я на ній лише пару раз працював... щоб лишній раз не травмувати...

Щодо лещат ковальських - в мене встановлені на чималому і дуже важкому столі (сам стіл під 300 кг), плюс він завантажений ще на 250-300 кг, під ножки підкладки. Тоді його не здвинеш як вигинаєш і як стукаєш - не сильно передається в підлогу.

В мене куча ковальських і слюсарних лещат, але оці одні настільки зручні, що інші лежать без діла або попродував, які не так жалко. 

Але дуже потрібні якісь "плоскі" горизонтальні, щоб пластини зажимати. Таких в природу не зустрічав, буду щось вигадувати своє.

0

Поділитися повідомленням

, Bogdan написав:

В мене наковальня така ж (на 40 кг) стоїть на звареному столику (мінімальні габарити під наковальню), під ножки підкладаю гуму (2-3см товщиною). Дуже зручно і не шумить. Є ще дві наковальні (30 і 100 кг) також планую на такі підставки ставити.

Напевно двох однакових   ковадла ссср не існує, склад сталі і техпроцес в третю зміну планової економіки, сумно! Зварити підставку можу, але навіть не розглядав, не подобається. На колоді цей інструмент жив з часів античності", це сокральне поєднання 😁. Вага чимось би зважити? як кілограмів за 60-80 відчуваю. 100+ кг пошукавши можна знайти зараз за недорого (мені не потрібно).Лещата великі" ковальські я дарма не звертав увагу на їхню вертикальну зручність і живучість!, радий що купив з рук за ціною як з приймання металу, ще трапляються але це змінитися.

0

Поділитися повідомленням

2 години тому, Bogdan написав:

До слова, якщо просто стукати - то краще ще і кусок рейки поставити, її не жалко бити на холодну.

Абсолютно правильне та гарне рішення!

0

Поділитися повідомленням

, Куляста_Блискавка написав:

Абсолютно правильне та гарне рішення!

Ковадло має отвір квадрат під змінні бойки, вставки (підкладний інструмент). Зробити кілька різновидів, можна стукати на "холодну" і не тільки в ручну.

0

Поділитися повідомленням

0

Поділитися повідомленням

Зробив собі подарунок зі старого, іржавого та забутого інструменту. Після того як притягнув ланцюгами ковадло - Не дзвенить!

изображение_viber_2024-12-30_17-31-17-710.jpg

изображение_viber_2024-12-30_17-31-18-863.jpg

5

Поділитися повідомленням

Тоді підкину ще одну ідею для доробок.

Газове горно, точніше горілку. Я зробив з горілок газового котла, всього я їх прикупив 3-4х розмірів. Все збирається з готового фітингу і вентелів до турецьких газових балонів, жиклери - контактори від напівавтомата, трішки різьбу нарізати, пару капель наварить.. і готова.

Постараюсь взавтра сфоткати. 

Саме горно з шамотної цегли. Можна і зі звичайної вогнетривкої, але вона не така. До слова, я цю шамотну цеглу прикупив 25 років тому, розбирали в панській хаті груби, цій цеглі зараз під 200 років...

0

Поділитися повідомленням

, Bogdan написав:

Постараюсь взавтра сфоткати. 

Ок!

, Bogdan написав:

Саме горно з шамотної цегли.

Керамічна високотемпературна вата (біла)

0

Поділитися повідомленням

, Bogdan написав:

Саме горно з шамотної цегли

https://lytx.com.ua/

0

Поділитися повідомленням

21 година тому, маляр написав:

Керамічна високотемпературна вата

я з нею вже працював - класна штука, як замінник цегли - дорожчий але дуже практичний, особливо якщо робити горно круглим.

З цеглою є свої плюси і крім вартості. Я своє горно нічим не зкріплюю, цеглу складаю під необхідні габарити. В планах зробити ще два горна - велике і маленьке - оті вже буду зкріплювати. 

Сьогодні мав загартовувати ножі, а нещодавно муфелька згоріла, то зліпив маленьке горно ... а газ скінчився... літом ще працював - все ок було, на холоді не хоче. Взавтра привезу балон, то вже сфоткаю.

До речі, я в темі про муфельку закидав відео з ютубу - там розумний дядько дуже добре про різні матеріали вогнетривкі розповідає.

1

Поділитися повідомленням

3

Поділитися повідомленням

Ось фотка. 

Там закрились пластиною "шпильки" - в них вкручуються жиклери, а на зовнішній різьбі шайби для регулювання повітря.

Вентелі під стандартну фурнітуру не підходили, але різьбу нарізати на перехіднику можна.

Жиклери з контакторів - задовгі. Я ставив нові (тому не обрізав) на 1мм,потім на 0,8, шукав 0,6 - не знайшов. Спочатку планував газові і ставити, але щось з ними не пішло, вже не пам'ятаю чому. 

Спочатку робив на 3 горілки, одна відламалась - то ліпив з двох. Це був пробний варіант. Але третьої мені не вистачає. 
Щойно гартував ножі до щепоріза, одразу 8 штук - пішло по часу десь 25 хв. Аби було 3 горілки - 15 хв.

Робити потрібно щоб було побільше регулювання. 

зображення_viber_2025-01-01_15-50-33-224.jpg

Прототип для мене був ось цей апарат - всі знають цю передачу... Там все з "сантехніки"  і зроблено... 

Без имени-1.jpgБез имени-2.jpg

0

Поділитися повідомленням

До слова. Ліпив все на герметик (червоний) температурний. Зхватувався одразу, тримає дуже добре, а головне - в потрібному "ракурсі".

1

Поділитися повідомленням

Ось зробив на три штуки.

зображення_viber_2025-01-02_21-08-21-792.jpg

А це три розміри з якими я стикався. Міжцентрове в усих 70мм

зображення_viber_2025-01-02_21-08-21-397.jpg

2

Поділитися повідомленням

0-02-05-d8c28ab4070704b061817d44d4de9e57cfb57e0c229c79650b29f53d0f332baa_2fe89082abc03ed3.mp4

Сюди якось відео вставляється напряму?

І текст редагувати не дає

0

Поділитися повідомленням

Закинув на ютуб. Якість низька, та все зрозуміло.

Перша дюза -0,8, друга і третя - 0,6

0,6 - таки краща, та знайшов лише дві, пізніше заміню і першу.

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку