Куляста_Блискавка

Невелика модернізація КЧМ

1 повідомлення у цій темі

Давно користуюсь котлом КЧМ у якості повітряного калорифера ( колись його мені віддали розмороженим,зовнішні тріщини в трьох секціях ) . Вирішив використовувати його як калорифер- в ""обратку"" подав повітря з вентилятора, познімав всі заглушки з подачі , в тріснутих секціях насвердлив отворів для виходу гарячого повітря, трохи розпустив гайки на шпильках, що скріплюють секції, що не порвало від розширення. 

Що до ""модернізації"" - ідею встановити топковий свод знайшов  в інтернеті, свод ставиться на кронштейни які кріпляться болтами М10 до щілин в топці. Щоб не тримати свод кочергою під час загрузки палива,і що гірше не виловлювати його з розпеченої топки, якщо зіскочить з кочерги - закріпив двома ланцюгами. Відстань від своду до задньої стінки близько 60....70мм, розміщений врівень з нижньою кромкою дверцят. Сам свод виготовив із іржавої залізяки  завтовшки 6мм.На фото зверху свод у робочому положенні, знизу відкритий для загрузки палива. 

Результат- повітря на виході з теплообмінника стало помітно гарячішим , а димар значно холоднішим, ( на скільки поки що не міряв). 

P1010416.JPG

P1010417.JPG

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку