Slav

Відновлення контрасту LCD екранів штангельциркулів

2 повідомлення у цій темі

Пропоную перевірену мною методику відновлення контрастності LCD екранів цифрових штангельциркулів, яка перевірена на штангельциркулі Mahr. Я придбав його як не справний, цифри були ледь помітно. Після перевірки на напругу елементу живлення, розбирання і оглядання плати, стало зрозуміло, що проблема криється в саму екрані. З мого невеликого досвіду по цифровим штангельциркулям Mahr, якість захисту IP-67 бажає кращого. Плата зі сторони цифрової лінійки ніяк не захищена, фактично лаковим покриттям плати. З іншого боку йде резиновий ущільнювач. Я особисто відмивав декілька плат від окислів і бачив сліди окислення на торці резинового ущільнювача, з чого можна зробити вивід, що скоріш всього інструментом користувались при низький температурі повітря, ущільнювач втрачав еластичність.
Але я відволікся від основної теми. Для відновлення контрасту я використав поляризаційну плівку від розбитого екрану сучасного смартфону (в даному випадку Lenovo). Зазначена плівка стоїть між екраном та захисним склом з тачскріном. Знімати її краще на гарячу, або зрізати тонкою струною. плівка досить міцна, і як можна побачити на фотографії, на ній немає жодного пошкодження, хоча вона зрізана струною та вимита звичайним спиртом від залишків клею. Після чого я її приклав на екран та став обертати, до появи максимального контрасту, в мене це склало 45 градусів, від вертикального розміру. Вирізав та зверху просто приклав плівку, так і зібрав. Результат видно на фото. Верхнього скла поки немає, ще не вирізав, планую вирізати з полікарбонату.
Сподіваюсь, що мій досвід Вам допоможе у відновленні контрасту LCD екранів. 
Додатково хотів наголосити, що всі маніпуляції ви робите на свій страх та ризик.

foto_1.jpg

foto_2.jpg

7

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Повністю  підтверджую данний метод- точнісінько такий штангель (точніше два таких) таким способом як описаний  вище відремонтував:)- все працює ))

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку