#356859 Опубліковано: 15 квітня 3 години тому, Collega написав: Корпус з дерева. Я б прогулявся на металоприйомку і пошукав щось, що нагадує станину, бо деревина, навіть в даному випадку, трошки не те. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356865 Опубліковано: 16 квітня 14 години тому, Collega написав: Подовжувач цанги ER11 | D19 d12 L100/20." Його можна посадити на підшипники з внут. діам. 12 мм Будет хлипко. Удлинитель полый! Посмотрите то же самое, но ER16 d20 L150/20 и жёстче будет, и цанги жирнее с большим диапазоном зажима, и есть класса АА+, и места под подшипники со шкивом больше. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356866 Опубліковано: 16 квітня 10 годин тому, Karmadon написав: деревина, навіть в даному випадку, трошки не те. Зовсім не те. Я би дивився на УСП-12 типа цього 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356869 Опубліковано: 16 квітня У годинниках за великим рахунком немає нічого складного. Це заводна частина (мотор) Редуктор і Спусковий механізм. Колись робив з дуба.Сам налаштовується на поточний час плюс зі смартфона можна підлаштовувати. На esp32. Кожну хвилину через wifi зв'язується з сервером часу і коригує час у себе від енкодера AS5600. Працює від крокового двигуна 28BYJ-48.Точність як у кварцовому годиннику. https://youtu.be/XEGrGUgYSGc 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356870 Опубліковано: 16 квітня (змінено) 3 години тому, Stebium1 написав: Будет хлипко. Удлинитель полый! Посмотрите то же самое, но ER16 d20 L150/20 и жёстче будет, и цанги жирнее с большим диапазоном зажима, и есть класса АА+, и места под подшипники со шкивом больше. Дякую! Мені потрібно буде точити детальки менше і набагато міліметра, НЕ стальних, тому жорсткість не має особливого значення. І важливо, щоб цанга затискала заготовки діам. 1 мм. Погано, що тримачі (кронштейни) для шпінделів мають діам. мінімум 40мм, в той час, коли зовн. діаметр підшипників під 12-міліметровий вал - 28 мм. Ну, зробити кронштейн не проблема.... Але готових поки що в тирнеті не знайшов. А станина теж не проблема: стальний чи іншого металу брус, швелер тощо. Змінено 16 квітня користувачем Collega 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356872 Опубліковано: 16 квітня , Collega написав: важливо, щоб цанга затискала заготовки діам. 1 мм. Почти все цанги формата ER имеют размер от 1мм. Но если понадобится больше то лучше иметь запас. , Collega написав: Погано, що тримачі (кронштейни) для шпінделів мають діам. мінімум 40мм, в той час, коли зовн. діаметр підшипників під 12-міліметровий вал - 28 мм. Всегда можно выточить либо кольцо на внешнюю обойму, либо на удлинитель напресовать втулку под внутренний диаметр подшипника. 36203 имеет внешний диаметр 40мм внутренний 17 , Collega написав: потрібно буде точити детальки менше і набагато міліметра, НЕ стальних, тому жорсткість не має особливого значення. Мне кажется что Вы ошибаетесь на счёт жесткости и её запас ни когда не бывает лишним. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356873 Опубліковано: 16 квітня , Collega написав: ...12-міліметровий вал... Візьміть більшенький. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356876 Опубліковано: 16 квітня 2 години тому, Stebium1 написав: Мне кажется что Вы ошибаетесь на счёт жесткости и её запас ни когда не бывает лишним. Справа навіть не в жорсткості, якщо запресувати підшипник в дошку влітку, то взимку він звідти випаде. А якщо навпаки, то влітку дошка трісне. Верстат це метал, не обов'язково чавун, чи сталь, але метал. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356878 Опубліковано: 16 квітня Ситуація кардинально міняється, друзі! Я згадав, що колись для будівництва моделі "Золотої лані" зробив мінітокарник (на знімках) з частинами від старого мікроскопа. Він мені тоді не знадобився, бо придбав ТФ-16, який задовільнив усі запити. Сьогодні дістав, витер пилюку, глянув. Його вал під цангу (саморобний) якраз, - ура! - діаметром 12 мм! Підшипнички там стоять хороші, допускають виборку осьового люфту. Здається, що якщо його вал замінити на згаданий ER11, додавши кілька цанг, то це буде найкращий варіант. Більше нічого не доведеться шукати. Певно, на цьому і зупинюся. Всі деталі, більші за пару міліметрів, на ТВ-16-му, а на цьому спробую мініатюрні. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356884 Опубліковано: 16 квітня 1 година тому, Karmadon написав: якщо запресувати підшипник в дошку влітку, то взимку він звідти випаде. А якщо навпаки, то влітку дошка трісне. Верстат це метал, не обов'язково чавун, чи сталь, але метал. Я об дереве вообще молчу, и предложил использовать как основу УСП, я именно о жёсткости шпинделя. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356885 Опубліковано: 16 квітня , Stebium1 написав: Я об дереве вообще молчу, и предложил использовать как основу УСП, я именно о жёсткости шпинделя. Та яке дерево.... Я мав на увазі, що з дерева можна зробити кронштейн-тримач всього шпінделя, а не підшипників. Як колись мій тато зробив передню бабку токарника по дереву з масива дубу - весь шпіндель в стальному корпусі сидів у дереві, ще й в стальних стяжках. Хороший був станок, з підручником і ковзаючим супортом одночасно. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356886 Опубліковано: 16 квітня Ну, фсьо.... Нещасний, примітивний, самопальний вал (колись предмет моєї токарної гордості) видалений, як апендикс (на фото), і його місце займе вже замовлений цанговий патрон ЕR довжиною 100 мм з кількома цангами. На душі запанував спокій... 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356891 Опубліковано: 16 квітня 6 годин тому, Collega написав: Більше нічого не доведеться шукати. Певно, на цьому і зупинюся. Шкода, бо було ще стільки варіантів! (С) 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356927 Опубліковано: 20 квітня (змінено) Фух! Нарешті переробив свій токарний міністаночок. Шпіндель - подовжувач цангового патрона ER11, Ø 12 мм, товщ. стінок 2 мм, для міні- і мікротокарки жорсткості більше, ніж достатньо. Підшипники радіально-упорні, зовн. Ø 28мм. Двигунець постійного струму на 27-30 v. Супорти зі старого мікроскопа, без люфтів, гвинти М6. Придбав кілька цанг для діаметрів від 1 до 3,5 мм. Власне кажучи, супорти потрібні тільки для попередньої обточки заготовок до 1 мм і менше, далі – точіння вручну. Для цього там є "підручник", затискаємий в різцетримачі, його висоту і відстань до деталі можна міняти. Станок не сильно шумний, якщо стоїть на мікропорці. Тепер займуся мікрорізцями…. Є трохи різних придатних для них сталей: Р18, ХВГ, 13Х, У10, стоматологічні бори. Фінські спиці (те ж саме, що ВК) для мікрорізців непридатні – кришаться. На останньому знімку станок з задньою бабкою. Її вал 8 мм, вона скоро одержить мініпатрон. Змінено 20 квітня користувачем Collega 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356959 Опубліковано: 22 квітня Ось сотворив приспособу для доводки мікрорізців під потрібним кутом (на склі алмазом) на підшипничках. Тримати зручно. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#356975 Опубліковано: 23 квітня І зробив ще одного різцетримача. Він дає можливість швидкого налаштування різця по осі станка, а також їх заточки. Нароблю різців і почну працювати над мініатюрою. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#357086 Опубліковано: Вівторок в 20:25 Прийшов нарешті патрончик для задньої бабки. Трохи помучився зі зменшенням діаметра валика з 8,2 до 8,05 мм, але все вийшло добре, перехідник сів щільно, співвісність цілком пристойна. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#357087 Опубліковано: Вівторок в 21:45 Я бы в резцедержалке поменял винты на винты под 6тигранник. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#357088 Опубліковано: Середа в 07:58 10 годин тому, Jonhson написав: Я бы в резцедержалке поменял винты на винты под 6тигранник. І я теж. Як знайду, поміняю обов'язково. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#357089 Опубліковано: Середа в 08:44 , Collega написав: Як знайду, поміняю обов'язково. Какая резьба? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#357091 Опубліковано: Середа в 11:58 14 години тому, Jonhson написав: Я бы в резцедержалке поменял винты на винты под 6тигранник. Ваша рекомендація, друже, виконана! Гвинтики М4 поміняні на загартовані гужони з внутрішніми шестигранниками. Гострі кінці їх притуплені і відшліфовані. Красссіво! 3 години тому, Stebium1 написав: Какая резьба? М4 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#357092 Опубліковано: Середа в 17:19 5 годин тому, Collega написав: Ваша рекомендація, друже, виконана! Гвинтики М4 поміняні на загартовані гужони з внутрішніми шестигранниками. Гострі кінці їх притуплені і відшліфовані. Красссіво! М4 Взагалі-то я мав на увазі звичайні болти під шостиграннік. Но, боже,яке є воно все мініатюрне. ;-) На М4 гужони- цікаве рішення.... має бути зручно. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах