Куляста_Блискавка

Кулінарна тема, або ""майстри на кухні"".

114 повідомлення у цій темі

, Володимир Фещук написав:

Про бринзу. Бувало на ринках зустрічали, люди робили самі, дуже схожа до тієї самої бринзи.

 

Ви яку саме бринзу маєте на увазі?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Karmadon написав:

 

Ви яку саме бринзу маєте на увазі?

Ем... Та не знаю як описати))) таку, яку мої родичі додавали в бринзу (живуть біля Чернівців). Така сама, яку ми купували в яремче

Здається біла. Розсипчата трохи (тобто кришиться), не солона або слабосолона

Змінено користувачем Володимир Фещук
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Володимир Фещук написав:

Та не знаю як описати)))

З молока якої тварини?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Karmadon написав:

З молока якої тварини?

Здається овеча. Принаймні так казали в яремче)))

Доречія колись привозив бринзу з Болгарії, овечу. Продавалася в супермаркеті. Солона. В нас не шукали? Чи це зовсім не те? Не комільфо?)

Я не великий спец в сирах, доречі

Куштував багато смачних. І брів, і дорослих блю, і ... Ще там всякі) а, згадав, ґауда, камамбер, ну і пармезан трохи їв. Але судити не берусь

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Володимир Фещук написав:

Здається овеча.  В нас не шукали?

Так, овеча.

В нас вона тільки на заході є в продажу, в моєму Мухосранську таке не вживають :(

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Karmadon написав:

Так, овеча.

В нас вона тільки на заході є в продажу, в моєму Мухосранську таке не вживають :(

 

Козяча не підійде???

Знаю точно, що на Житомирщині мінімум двоє ремеслярів роблять бринзу. Хорошу. Про одного навіть в новинах показували. Він з ордло переїхав

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Володимир Фещук написав:

Козяча не підійде???

 

ХЗ, чесно кажучи, не куштував. Хочу автентичної, з вівці :)

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 26/02/2019 в 11:47, Володимир Фещук сказал:

Сирний суп.

......

Хочу додати. Якщо хтось щось приготує за нашими рецептами - пишіть, нам всім буде приємно

Дякую за рецепт, супчик суперовий, але фасоль вирішив брати не консервовану +)

sup.jpg

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 24.02.2019 в 15:23, vlad69 сказал:

А ще шурпу можу россказати як варити.

Давайте ще й шурпу!!!!

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 години назад, vaiosx написав:

Дякую за рецепт, супчик суперовий, але фасоль вирішив брати не консервовану +)

sup.jpg

Будь-ласка! Їх ще є у мене всяких, просто немає часу писати.

А з приводу квасолі - я не казав, що з консервованої краще. Просто завжди хочеться зекономити час)

ПС: супчик у вас гарно виглядає)

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, sun6791 сказал:

Давайте ще й шурпу!!!!

Будь ласка. 

Перепробував декілька рецептів приготування,але останній виявився найкращим.

Щоб довго не строчити мемуар,даю ссилку на рецепт і взагалі на дуже чудовий кулінарний сайт .

Буде дуже корисний майстрам на кухні.

Одне від себе добавлю- смачніше за все шурпа виходить з баранини,якщо не вживаете,тоді з телятини. Але кістка і там і там має бути присутня. Бульон без кістки це не бульон. 

Смачного !

https://www.edimdoma.ru/retsepty/80659-shurpa

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година назад, sun6791 написав:

Давайте ще й шурпу!!!!

 

Шурпа - це теж холіварна тема. Сотня варіацій

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, vlad69 написав:

Щоб довго не строчити мемуар,даю ссилку на рецепт і взагалі на дуже чудовий кулінарний сайт .

Буде дуже корисний майстрам на кухні.

https://www.edimdoma.ru/retsepty/80659-shurpa

Так, там багато непоганих рецептів. І що мені завжди подобалося - там можна виставити, на скільки порцій хочеш приготувати, і сайт самостійно перерахує тобі потрібну кількість продуктів.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
13 минуты назад, Володимир Фещук сказал:

Сотня варіацій

Хоча б одну.
Колись довелося скуштувати цієї страви - по сьогоднішній день не можу забути.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
24 минуты назад, vlad69 сказал:

даю ссилку на рецепт

Щиро дякую! При нагоді спробую відтворити його самостійно.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 25.02.2019 в 08:21, Nick.Mih. сказал:

Якщо цікаво, напишу докладніше,

Доброго  вечора !   Чекаємо  рецепт.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Всім доброго!

Я ще не задрюкав вас , шановне паньство рисовою дієтою?

Родина замовила мені на завтра (неділя) - легий, соковитий, розсипчастий рис з овочами в мультиварці . Час приготування страви 1 год. 

Чи робити звіт зі світлинами?

Є бажаючи?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Поделюсь и я своим рецептом супчика.Готовлю его обычно на природе,на костре.Простенько,быстренько,не затратно,сытно и вкусно!Итак,Рыбный суп.Инридиенты:консервы-сардины в масле,можно почти самые дешовые,примерно одну банку на котелок/кастрюлю 3-4литра,2-4 вареных вкрутую яйца,картошка,полжмени риса,вода.Зажарка(можно заранее приготовить дома):Сало(можно даже немного с мясом),лук,морковка.Сало режем некрупно,примерно кубиками 5-10мм(зависит от предпочтений,может кто то не ест сало в зажарке)лук как обычно на зажарку,морковку так же режем кубиками 4-6мм.Можно на крупную терку потереть морковку,но мне нравится именно порезаная.Жарим сало на сковородке примерно до начала поджаривания,затем добавляем морковку,обжариваем (чем сильнее обжарить,тем темнее будет супчик в итоге),последним добавляем лук,и дожариваем до готовности.Зажарки много на бывает,поэтому на такое количество воды зажарки где то должно получиться грамм 200-250.Опять таки на любителя-я к примеру терпеть не могу вареный лук,но жареный обожаю.Варим картошку,бросаем рис,за 10мин. до готовности добавляем зажарку,порезанные или подавленные вилкой яйца,и консерву.На медленном огне доводим до готовности,5-10минут дать настояться,и-приятного аппетита!Супчик пользуется неизменным успехом на слетах,куда я инода езжу,да и по сезону дома готовлю на костре,когда с друзьями собираемся.

1663263_9.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 часа назад, инженер сказал:

Доброго  вечора !   Чекаємо  рецепт.

Здраствуйте. Дуже довго писати, та все і не напишеш. Хочу порекомендувати найкращого фахівця у цьому ділі на домашній кухні: (хліб майже такий самий, тільки у мене темніший і дріжжі я не кладу: тому мій піднімається погано). Успіхів бажаю.

 

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
26 минут назад, Nick.Mih. сказал:

Успіхів бажаю.

Дякую !

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Греческий пирог- турта. 

Фарш- можно любой( в данном случае свинина- режу ножом,

соль, лук).

Тесто- в данном случае бездрожжевое , покупное из АТБ.

( Лучше делать самому- просто решили попробовать покупное)

 

Турту делают ещё и с начинкой из тертой тыквы.

 

IMG_20190226_190535_1.jpg

IMG_20190226_190545_7.jpg

IMG_20190226_190142_3.jpg

IMG_20190226_190124_9.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Кстати- на плите чугунный казан Мелитопольского производства, брал позапрошлым летом что- то около 500 гривень

Замечательная вещь.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Файний рис в мене сьогодні вийшов. Поділюся, і для себе занотую, щоби не забути "родзинку".

Отже беремо цибулю і моркву помірно (200-250 гр.)

Оливочкі без кісточок (50-100гр.)

Рис пропарений 4 мірних кілішка від мультиваркі (приблизно 500 гр.)

 

DSC_2307_thumb.jpg

 

Цибульку ріжемо дрібонько:

 

DSC_2308_thumb.jpg

 

Моркву соломкою на терці:

 

DSC_2309_thumb.jpg

 

Оливочкі на 3 частини кожну:

 

DSC_2310_thumb.jpg

 

Рис 4 мірних кілішка:

 

DSC_2311_thumb.jpg

 

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Рис миємо від крохмалю холодною водою:

 

DSC_2312_thumb.jpg

DSC_2313_thumb.jpg 

 

DSC_2314_thumb.jpg

 

Промитий ставимо стікати від залишків води:

 

DSC_2315_thumb.jpg

 

Можна одразу до рису вкинути оливочкі:

 

DSC_2319_thumb.jpg

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Вмикаймо мультиварку на режим смаження:

 

DSC_2316_thumb.jpg 

 

DSC_2317_thumb.jpg

 

Рослинної олії небагато, на донишці:

 

DSC_2320_thumb.jpg

 

Смажимо цибульку:

 

DSC_2321_thumb.jpg

 

Одразу кладемо чайника на малий вогонь, щоби хвилин за 20 вода в ньому закіпіла:

 

DSC_2323_thumb.jpg

 

 

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку