Куляста_Блискавка

Кулінарна тема, або ""майстри на кухні"".

114 повідомлення у цій темі

Смажимо цибульку помішуючи:

 

DSC_2324_thumb.jpg

DSC_2325_thumb.jpg

DSC_2326_thumb.jpg

 

Коли вона вже трохі коричнева вкидаймо моркву:

 

DSC_2327_thumb.jpg 

 

Помішуючи смажимо ії:

 

DSC_2329_thumb.jpg

 

DSC_2330_thumb.jpg

 

Коли морква підсмажилася і підсохла треба вкидати рис.

Рис вкидаймо і перемішуємо обсмажуючи його трохі (до 1 хв).

 

DSC_2331_thumb.jpg

 

DSC_2332_thumb.jpg

 

 

 

 

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Вимикаймо мультиварку з режиму смаження.

Додаємо сіль і перець:

DSC_2333_thumb.jpg

 

DSC_2334_thumb.jpg

 

Тепер додаємо воду гарячу, з чайника що мав закіпіти до цього часу.

Пропорція 1:1+3/4 кілішка на доводку рису.

Я взяв 4 кілішка рису, тому води 4+3/4 кілішка води.

так само на 3 стакани - 3 +3/4 води.

Завжди +3/4 кілішка.

 

DSC_2335_thumb.jpg 

 

DSC_2336_thumb.jpg

 

DSC_2338_thumb.jpg

 

Перемішуємо і закриваймо кришку мультиваркі. Вмикаймо режим ЄКСПРЕС в мультиварці. Це режим, коли мультиварка готує до повного викіпання води.

 

DSC_2339_thumb.jpg

 

DSC_2342_thumb.jpg

 

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Мультиварка почала готувати.

За 6-7 хвилин клапан тиску в мультиварці закривається:

 

DSC_2343_thumb.jpg

 

DSC_2344_thumb.jpg

 

Від цього моменту мультиварці потрібно 20 хвилин до кінця.

Пройшло 20 хвилин, мультиварка подала сигнал, що вона закінчила.

Страва готова.

Але я чекаю ще 20 хвилин після закінчення, щоби рис дійшов, став соковитим.

Далі спускаю пар і відкриваю кришку. І ось воно:

 

DSC_2345_thumb.jpg

 

Перемішую страву:

 

DSC_2347_thumb.jpg

 

DSC_2348_thumb.jpg

 

Ще треба почекати 5-7 хв., щоби страва охолола.

Рис розсипчастий, соковитий, поживний і легкий.

Дуже смачно.

Смачного.

 

 

 

Змінено користувачем Саша
1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Суп-пюре з гарбуза (не солодкий!!!!)

 

Купую гарбуз. Він дешевий. Відрізаю потрібну кількість, виймаю зернята, чищу від шкірки.

Відразу кажу, всі овочі нарізаю невеликими кубиками, щоб вони швидше зготувалися, і краще проварилися

Гарбуза вийшло грамів 500-600

IMG_20190313_213430.jpg

IMG_20190313_213439.jpg

IMG_20190313_214240.jpg

 

Наступним кроком те саме зробив з морквою та картоплею. Моркви та картоплі - по тих самих 500-600 грам. Цибулі - на око, дві великі цибулини.

IMG_20190313_222231.jpg

Ставимо каструлю на плиту, ллємо олію, і кидаємо овочі по черзі, потрібно їх трохи присмажити. Наприклад гарбуз, морква, картопля, цибуля.

IMG_20190313_223413.jpgIMG_20190313_223631.jpgIMG_20190313_224205.jpg

Після того, як ми трохи присмажити овочі (5-10 хвилин), ллємо в каструлю воду, щоб вода ледь покрила овочі, і попередньо трохи присолюємо.

IMG_20190313_224809.jpg

Тепер потрібно готувати, поки овочі не розваряться. Можна на великому вогні, байдуже. Хвилин через 10-15 я страву поперчив, і додав приправу карі (можна не жаліти!!!), І спробував на сіль. Досолив.

 

Коли овочі розварились (в цей час вже води википіло чимало) - вимикаємо вогонь, беремо в руки блендер, і прямо в каструлі блендеруємо все до однорідної маси, до стану суп-пюре.

IMG_20190313_234531.jpg

Бажано, щоб не лишалося шматочків.

Тепер пробуємо ложкою на густоту. За потреби додаємо вершки (я завжди додаю), щоб трохи розрідити, і додати вершкового смаку. Я цього разу додав десь до 100мл.

 

Готово!!!

 

Супу в мене вийшло десь літри чотири. Але він не рідкий, як ми звикли думати про суп. Він як рідке пюре.

 

Цей суп непогано смакує з соусом песто.

 

Лайфхак. Більше гарбузу - солодший суп, меньше гарбузу - ...

Також гарбуз можна повністю замінити цибулею-порей. Тоді зовсім інший смак, і виходить теж чудово

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Хлопці ви молодці ,почитав і аж слинка побігла .

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Трохі повернуся до азійських страв. 

Цього тижня брав на обід МАНТИ. Це такі великі пєльмені з рубленим фаршем. Але є одне "але". Вони готуються на пару.

Для іх приготування потрібна спеціальна каструля - КАСКАН сі називає.

Манти під ніс, прямо на робоче місце від туркменів:

 

IMG_0126_thumb.jpg 

 

IMG_0127_thumb.jpg

 

IMG_0128_thumb.jpg

 

А так виглядає КАСКАН - каструля для іх приготування:

 

IMAG0504.jpg.pagespeed.ce.1TMGFdXqfA.jpg IMAG0503.jpg.pagespeed.ce.HThdiwp_8w.jpg

 

На замітку для тих, хто бажає мати дієтичні і смачні страви. Досі КАСКАН не дуже знайомий нам, але познайомимось тепер.

 

 

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
4 минуты назад, Саша сказал:

На замітку для тих, хто бажає мати дієтичні і смачні страви. Досі КАСКАН не дуже знайомий нам, але познайомимось тепер

Тю.. так тож пароварка..

так того  іх штук 30 треба злопать і то.. мало...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 

45 минут назад, Саша сказал:

Досі КАСКАН не дуже знайомий нам, але познайомимось тепер.

Не знаю,как у кого,а к нас в семье,сколько себя помню,вареники готовились всегда на пару.Хоть с фруктами,хоть с картошкой,или прочими начинками.Правда по простому-кастрюля,марля,сверху миской перевернутой накрываем.Причем на мой вкус,вареники на пару гораздо вкуснее вареных в воде.

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Ganch_er написав:

Тю.. так тож пароварка..

так того  іх штук 30 треба злопать і то.. мало...

Так, ще мантоваркою називають. Ну 30 мабуть не з'їсте. 5 штук на обід мені було досить. 

, KOLIAN75 написав:

 

Не знаю,как у кого,а к нас в семье,сколько себя помню,вареники готовились всегда на пару.Хоть с фруктами,хоть с картошкой,или прочими начинками.Правда по простому-кастрюля,марля,сверху миской перевернутой накрываем.Причем на мой вкус,вареники на пару гораздо вкуснее вареных в воде.

 

Спробуйте мантоварку (каскан). В мережі іх багато продають, різних за розмірами і конструкцією.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

@Kellamere   плов по Сашеному рецепту с первой страницы?

Змінено користувачем ZubTech
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, vlad69 написав:

Сашко,любий друже!!!

Рис до повного приготування не можна перемішувати ! Він від того склеюється.

 

 

З усією увагою прийняв до роздумів ваше зауваження. З тих пір пробував так-сяк, експериментував. І прийщов до такого висновку: ви праві! Але частково.

Суть в тому, що верхній шар рису, при викіпанні води лишається сам на сам із повітрям. Це не сприяє його правильному приготуванню.

І я подумав, що саме оцей верхній шар рису можна ніжно поперемішувати.

Сьогодні неділя. Я знов готував ПЛОВ.  Я скористався вашим зауваженням. Додав троха більше зіри і барбарису. Господи, якій смачний плов вийшов!

 

 

IMG_2004_thumb.jpg

 

IMG_2007_thumb.jpg

 

Їм вже четветру тарельку:

 

IMG_2012_thumb.jpg

 

Такого смаку я ще не коштував. 

Дуже смачно вийщло.

Дякую за зауваження!

Плов, це така страва, що нею наїстися неможливо.... 

Змінено користувачем Саша
1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Пальцопхана в шпондері.

 

IMG_20190504_174750.jpg

IMG_20190504_183355.jpg

Змінено користувачем Karmadon
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, kurkuri написав:

Рекомендую приготовить грузинское и очень вкусное блюдо чахохбили) 

Что понадобится:

- курица 1,5 кг

- сливочное масло 4 столовые ложки

- петрушка 1 пучок

- базилик 1 пучок

- чеснок 3 зубчика

- хмели-сунели 1 чайная ложка

- соль щепотка

- помидоры 5 штук

- лук репчатый 5 головок.

 

Курицу вымыть, обсушить, разрезать острым ножом на небольшие кусочки. Хорошо разогреть глубокую сковороду, положить в неё куски курицы. Обжаривать 10–15 минут на среднем огне, чтобы они равномерно покрылись корочкой. Помидоры вымыть, ошпарить кипятком, снять кожицу. Нарезать небольшими кубиками и добавить к курице. Накрыть крышкой, тушить 8–10 минут. Лук нарезать четверть-кольцами. На отдельной сковороде растопить сливочное масло и обжарить лук до золотистого цвета, затем добавить его к курице с помидорами. Зелень вымыть, обсушить, мелко нарезать. Чеснок очистить, измельчить. Добавить зелень, чеснок и хмели-сунели в сковороду с чахохбили. Посолить по вкусу. Бон аппетит, наше чахохбили готово) 

Можливо ви відразу порекомендуєте, до якого гарніру пасує ця страва?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Є такий весельчик про спілку рибаків і мисливців.

Зібралися вони на риболовлю.

Голова питає : - "Ваші пропозиції?"

- Пропонуємо взяти 3 ящикі горілкі, бо останнього разу 2 ящикі було замало.

Голова: - "Добре, які ще будуть пропозиції?

- Пропонуємо вудкі не брати і з автобуса не виходити.

 

Щось подібне і зо мною. Повадився я на риболовлю в одне місці з морською рибкою:

 

IMG_2657_thumb.jpg

 

Хто вгадає?

 

Рибка :

 

IMG_2659_thumb.jpg

 

"Впіймав" 6 Дорадо (Ціпуро в Греції) за 250 гривень. Почистив сам:

 

IMG_2660_thumb.jpg

 

Розмарин, сіль, часник і оливкова олія (лимон я провтикав)

 

IMG_2662_thumb.jpg

 

Бараболька по селянські з середземноморськими травками

 

IMG_2663_thumb.jpg

 

І то все в піч на 25-30 хвилин:

 

IMG_2664_thumb.jpg

 

IMG_2665_thumb.jpg

 

І так воно виглядає перед моїм носом:

 

IMG_2666_thumb.jpg

 

Чернівецькій діалог:

-Смачного!

- А вам шо до того?

- А половину з того!

 

Змінено користувачем Саша
1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

люблю три вещи- рок музыку, точить и готовить!

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 часа назад, ANDRE MG42 сказал:

люблю три вещи- рок музыку, точить и готовить!

Ну так делитесь рецептами!А то пост выглядит как то обнобоко...Як сало без хлiба...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Неділя, день плову.

Плов з довгозернистого рису Басматі.

Я бачив, з такого рису готують плов в Кабулі (Афганістан).

IMG_3619.JPG

 

Тепер хочеться бухарский плов приготувати.

4

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я для плову навіть таку сковороду-вог купив. Чавун. Гарна штука! А ще сковороду-гріль. Мясо таке смачне за 2-3хвилини! І не пригорає. Наш виробник!

IMG_20210718_182924.jpg

IMG_20210718_182904.jpg

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Не,не, не только чавуний- совсем по другому готовится, он вечный! А мою я руками, в хрущебскую кухню посудомойка никак.??

Патриотизм не причем (зарекся купувати у вітчизняного виробника?, та ї де той виробник?), просто реально их посуда мне нравится(боронь Боже, не реклама).

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 часа назад, Саша сказал:

Неділя, день плову.

Плов з довгозернистого рису Басматі.

Я бачив, з такого рису готують плов в Кабулі (Афганістан).

IMG_3619.JPG

 

Тепер хочеться бухарский плов приготувати.

 

Какой классный плов!

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Если только в под'езд??... 3,94м2 и газтруба стояк на сантимов 30 от стены проходит ???. Я даже всю меблю сам делал, бо стандарт не влазил. Пришлось мебельное дело/столярку осваивать, всякие проги осваивать, станки, мастерскую оборудовал. Зато теперь и по дереву, и по железу.

Змінено користувачем ig3757
1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 часа назад, ig3757 сказал:

Я для плову навіть таку сковороду-вог купив. Чавун. Гарна штука! А ще сковороду-гріль. Мясо таке смачне за 2-3хвилини! І не пригорає. Наш виробник!

IMG_20210718_182924.jpg

IMG_20210718_182904.jpg

Як ви її випалювали? Що я їй, наволочі такій, не робив, все одно пригорає до стінок вище середини. В хазяйстві не одна сковорідка чавунна, з іншими проблем не було, а ця (собака жіночої статі) не піддається ніяк! Навіть з балкона літала))

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 Ви як мій напарник, теж чавун лаяв, тепер хвалить!?

Все просто: спочатку миємо, сушим, засипаємо звичайну сіль, прокалив, доти вона не перестане приставати до бортів, сіль висипаємо, промиваємо і сушим до 100°С. Потім протер олійкою щоб не ржавіла. Не можна після готовки терти щітками, промити губкою, висушити на газу і протерти олійкою. Все це є на сайті Біоли: biol.com.ua.  

Я так розумію чавун пористий, маємо ефект гріля? Ну і сковорода має бути розігрітою перед готовкою.

 

 

Змінено користувачем ig3757
1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, ig3757 сказал:

 Ви як мій напарник, теж чавун лаяв, тепер хвалить!?

Все просто: спочатку миємо, сушим, засипаємо звичайну сіль, прокалив, доти вона не перестане приставати до бортів, сіль висипаємо, промиваємо і сушим до 100°С. Потім протер олійкою щоб не ржавіла. Не можна після готовки терти щітками, промити губкою, висушити на газу і протерти олійкою. Все це є на сайті Біоли: biol.com.ua.  

Я так розумію чавун пористий, маємо ефект гріля? Ну і сковорода має бути розігрітою перед готовкою.

 

 

Все це я знаю і робив. На жаль не допомогло. Може брак який попався. Чавун дійсно дуже пористий, на інших сковорідках не такий. Та і проблем з іншими немає, тільки з цією. Короче дорога їй походу в металолом. Або через балкон))))

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В том и цимес- более равномерное теплораспределение, хотя и дольше греется. Ну и не пригорает при правильном уходе. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку