4post

Апарат для контактного зварювання та напайки різців

31 повідомлення у цій темі

7 минут назад, Bogdan сказал:

от  я на цьому і завис. Потрібно шини зварювати.

Зазвичай, шини паяють мідно-фосфорним припоєм. Але краще у випадку одного з'єднання.

Тут перфекціонізм зайвий. Функціональність на першому місці. Можна знехтувати коливаннями напруги, можна знехтувати некласичною схемою проводів. Можна не звертати уваги на витрати у обмотках та магнітопроводі, головне - холодні робочі електроди із з'єднанням та зручність користування.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 минуты назад, IMP сказал:

ТІГом мідь дуже гарно вариться. На мою думку пайка контактним способом підходить для припаювання пластин на один - два різця. Для пайки більшої кількості доцільніше застосовувати пайку за допомогою індукційного способа (як на відео)

Перепрошую, а у Вас передбачається серійне виробництво різців, чи безмежна потужність мережі. В тих установках, що зустрічав, потужність 18 кВт, трифазне живлення, проточна вода на охолодження і габарити шафи, ну добре, старого сварочника з штурвалом на верхній кришці. Мій апарат з усімома коробочками з таблетками, бурою, латунними дротиками ховається на поличку ширина*глибина*висота 420*420*300 мм.

Зазвичай пайка виконується швидко, від одної до трьох хвилин, ще стільки охолодження контактів. Більшість часу йде на виставлення пластини та підпал контакту. Але ж не паяються відрізні 5 мм різці! Широкі паяю швидше, бо легше виставити. А вужчі на ТВЧ теж не швидко паяти, або будуть криві. Хоча, справа у майстерності.

В масштабах гаражної майстерні головне гнучкість, можливість швидко виготовити потрібного саме зараз різця без газу-кисню-пальника. Бо кисень і мастило несумісні, а токарний змащується гарно, може бути трошки бух!

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
28 минут назад, 4post сказал:

паяють мідно-фосфорним припоєм

в тому і проблема. Виток один, але товстий. Тому втрати на переходах треба уникати. Вихід - варити.

Хоча, думаю, і на спайці буде працювати. Але там, таки, краще зварити. Я вже й шину таку приготовив.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, 4post написав:

Перепрошую, а у Вас передбачається серійне виробництво різців, чи безмежна потужність мережі. В тих установках, що зустрічав, потужність 18 кВт, трифазне живлення, проточна вода на охолодження і габарити шафи, ну добре, старого сварочника з штурвалом на верхній кришці.

Я зовсім не збираюсь паяти різці. Просто колись проходив через це. (Як виготовляв трансформатори, так і користуюсь контактною зваркою). Ніяк не заперечую вибраного Вами способу. Просто при використанні індуктора простіше позиціонувати пластини на різці, включно з контролем кількості припою. Також недоліком являється сильний перегрів контактів. І нікуди ви від цього не подінетесь. Виготовляти електроди з водяним охолодженням, як клопітно з системою циркуляції, так і стосовно виготовлення, або покупки вже готових, тим паче, що в машині контактного зварювання вони зафіксовані в одному положенні, а у Вас вони повинні працювати в руках.

 Стосовно невеликого індуктора, то багато де обговорювалось їх виготовлення і навіть продаються вже готові, правда ціни на них не зовсім гуманні, але думаю, що більшість присутніх, в кого руки на місці могли б виготовити самостійно. Щоб не рахувалось рекламою погугліть виробників і продавців споттерів в Україні і думаю Ви натрапите на індуктор, як додаток до обладнання. Купувати не обов'язково, а запозичити ідею можна.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
19 минут назад, IMP сказал:

Стосовно невеликого індуктора, то багато де обговорювалось їх виготовлення і навіть продаються вже готові, правда ціни на них не зовсім гуманні

Перший мінус. В мене все з того, на що натрапив у гаражі. Витрати - "0". Першу версію зібрав за 3 години. Тобто, намотав обмотку, зібрав магнітопровід, з'єднав контакти, підігнав стійку.

19 минут назад, IMP сказал:

але думаю, що більшість присутніх, в кого руки на місці могли б виготовити самостійно.

Давно шукаю нормальну схему. ....еммм, таку, яка буде впевненно працювати і що зможу зібрати за допомогою КІПівця за невеликі кошти не закуповуючи воза різних прибамбасів і не збираючи їх докупи протягом місяця. І  ще таку, аби у гаражному масиві не вирубилось живлення від перенавантаження.

25 минут назад, IMP сказал:

Щоб не рахувалось рекламою погугліть виробників і продавців споттерів в Україні і думаю Ви натрапите на індуктор, як додаток до обладнання. Купувати не обов'язково, а запозичити ідею можна.

Ще б знати, що до чого, як шукати і як це зліпити докупи.

Посилання киньте, наче, тут за таке не сварять (може, то так мені). Якщо їх буде два, то взагалі не буде рекламою.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, 4post написав:

Посилання киньте, наче, тут за таке не сварять (може, то так мені). Якщо їх буде два, то взагалі не буде рекламою.

Можливо не будуть сварити....Индукционный нагреватель Подробнее: https://kripton.ua/p29217997-induktsionnyj-nagrevatel-miniduktor.html

Перше попавше відео:

 Ну а далі самі визначайтесь по характеристикам, деталям....і т.д. Я казав, що на ціни не варто звертати увагу, бо ж Ви думаю розумієте, що собівартість  не така, як в ціни продажу.

Ну, і в разі зацікавлення. пошук в гуглі ще не заборонений у нас.

 До речі в відео, декількома постами вище також використаний індуктор.

Змінено користувачем IMP
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
11 минуту назад, IMP сказал:

Ну а далі самі визначайтесь по характеристикам, деталям....і т.д.

Дякую за напрямок. Як придбаю зварювального, то, можливо, буду щось мутити. До того часу, ймовірно, перейду на механіку і потреба у пайці відпаде.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку