voronin_10

Убегает ноль на ЧПУ

34 повідомлення у цій темі

48 минут назад, voronin_10 сказал:

я тут задумался о лично сделанном USB кабеле с таким некислым екраном,

обратите внимание на кабеля FireWire, как донор под перепайку на USB. У них экраны некислые.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, voronin_10 написав:

вчера просто так в процесе замены инструмента завис падлюка, и как влутшых традыцыях потерляся в оординатах.... 15мин тоже время, но потраченое в пустую на станок....

Я ще раз Вам хочу донести думку, що привязку заготовки до координат станка треба робити програмною, без ніяких ручних рухів станком. Вийшли в нулі(home), запустили станок в роботу, все!. Основна проблема, то є повторюваність виходу станка в нулі по кільцевиках. Ви самі просили допомоги в оптимізації роботи, але продовжуєте гнути свою лінію, за що і втратили 15 хв часу на одній заготовці. Я ж не даром спитав про к-ть деталей в тиждень, просто хотів визначити приблизний час, потрачений вами на 1 заготовку.

Щоб настроїти програмно, потрібно попробувати спочатку виконання деяких G-кодів на Вашій стойці. Почитайте темку, трохи там описав

 

Будуть питання пишіть. Чим зможу допоможу. 

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 17.11.2018 в 18:33, Dr.Pashtet сказал:

глюки на USB кабеле изза помех и ничего сделать не получается.

Феррит не помогает?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
19 часов назад, andrysir1 сказал:

Я ще раз Вам хочу донести думку, що привязку заготовки до координат станка треба робити програмною, без ніяких ручних рухів станком. Вийшли в нулі(home), запустили станок в роботу, все!.

Це добре, коли заготовки однакові, або хоча б їх можна забазувати від одного і того ж упора на столі, який знову ж таки треба обнулити вручну.  Друзі на чпу завжди роблять серіями, наприклад 5-10 одних деталей, потім других і т д.  Ставлять упори, обкатали, обнулили і тільки міняй заготовки.  З кінцевиками там трохи є проблеми, тому ноль є поки не виключиш станок.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
26 минут назад, DimonDSS сказал:

ноль є поки не виключиш станок

Крайне знакомая проблема, если на нули стоят индукционные датчики. Как я с индукционными не колдовал, ничего путного не вышло. Поборол установкой механических концевиков BALLUFF. Вроде как дорого, зато теперь не нужно сидеть до скольки придется, чтобы деталь закончить. Плюс не страшны отключения света. А уж нервов насколько меньше тратится))))

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, DimonDSS написав:

  З кінцевиками там трохи є проблеми, тому ноль є поки не виключиш станок.

В чому проблеми? Зробіть так, щоб станок ховмився не по нажиму на кінцевик, а проїжжав ще трохи(см 1-2) змінював напрямок і на мікрошвидкості (20-50мм/хв)зїжжав з кінцевика. Тоді точність позиціонування по датчику виросте. Якщо це не можна реалізувати, то треба зменшувати швидкість руху станка при ховмленні до тих самих 20-50 мм/хв. На такій швидкості буде досить точне позиціонування нулів станка. А коли відховмились, то все, на станку машинні координати в нулях, можна повторно запускати програму. А коли датчиків ховму нема взагалі, тоді дійсно є проблемка, але і її можна вирішити. Заганяєте вісь руками до упору в край на вимкнених приводах, і тоді приводи вмикаєте. Мотор смикнеться до повного свого кроку, от тоді можна зразуж задати йому, що це є його машинний нуль.Метод трохи топорний, але робочий. А з цієї точки вже через G92, чи G52, або 54-59 задавати йому відстань до нульової точки заготовки, створюючи робочу систему координат, яка співпадає з програмою. Ви здивуєтесь, та точність буде доволі хорошою.

Хто попробує такий метод на крокових двигунах з контролем по індикатору і поділиться результатами, тому плюс в карму від мене???✋✋✋.

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Зайти в координаты можно разными способами, лучше всего часами типа ИРБ, пробником, типа ренишоу, давно нарисовал в солиде свой вариант, но так руки и не доходят. Но не всегда при этом заготовка пригодна для дальнейшей обработки.

Колдовать с USB проводами не советую. Пробовал разные. Старые от принтеров фирменных с ферритами. Толку мало. На одном станке материнка в ящике с контроллером рядом стоит. Земли тоже рядом. По ним родимым помехи и гуляют. На втором системник от ящика отдельно. Осциллографом и методом тыка убрал все "видимые" шумы между землями. Убирал за счет подключения или отключения общей шины между блоками станка. Но наносекундные помехи все равно есть и никуда от них не деться. По крайней мере я пока решения не нашел. На втором станке с платой первой версии(китайской) интересный глюк. Программа выполняется до конца и потом зависон. При чем при передергивании USB кабеля все становится на места. И координаты не теряются.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 години назад, Dr.Pashtet написав:

Программа выполняется до конца и потом зависон. При чем при передергивании USB кабеля все становится на места. И координаты не теряются.

Може це не глюк? Знак"%" на початку і в кінці є? В деяких контроллерах і стойках він відкриває і закриває буфер обміну та передачі даних. Контроллер чекає на дані, а вони не поступають і флажка закінчення передачі теж нема, от він і стоїть в очікуванні.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Есть конечно. Дело не в этом. Бывает не виснет целый день, а на следующий каждый раз после выполнения кода. И без шпинделя гонял. Да и код один и тот же на разных станках юзаю. У меня все станки по сети подключены, файлы на главном компе. Очень удобно, с флешкой не нужно бегать. Глюки кстати тоже не из-за того что все по сети.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку