Sebra

Висверлювання з листа центровкою

10 повідомлень у цій темі

Потрібно було вирізати з листового алюмінію (товщина 5 мм.) коло, алюміній паскудний, в'язкий, і лобзік вмить забивається, тому висверлюю. Я це роблю центровкою, і тут подумалось , що в інтернеті такої поради не зустрічав. Тому і створив цю коротку тему-пораду. Центровку не уводить в сторону.

 

1) Намічаю контур.

2) Свердлю центровкою так, щоб отвори від товстої частини свердла перекривали один одного. Свердлю не на всю товщину, а лише щоб отвір від тонкої частини свердла вскрився.

3) другим проходом досвердлюю.

 

IMG_20181207_182623.jpg

Змінено користувачем Sebra
2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

на станочку балерінкою наверно пішло би краще  і в розмір , чи квадратіки та на токарний в пакет 

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

@Sebra

Дедовский, десятилетиями проверенный метод. Сам им пользуюсь. 

Если найду, дам название книги по дедовским способам разметки. 

Я сверлю так, чтобы между отверстиями (от сверла) оставалась десятка-две. Потом либо с киянки, либо зубилом все отлично выбивается/вырубается. До шестидесятки, больше лично мне отсверливать не довелось. 

Если попался липучий люминь - керосин или керосин один к одному с маслом (любым). Работает там, где не работает эмульсия. 

 

P.S. Конкурс - что такое "понедельник"?

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
4 минуты назад, doska сказал:

P.S. Конкурс - что такое "понедельник

Мой батя так называл кувалду....

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
4 минуты назад, KOLIAN75 сказал:

Мой батя так называл кувалду....

Именно в этом я и хотел убедиться))) Что принцип универсален. 

Так назывался (В Одессе, на радиалке) здоровенный рашпиль, которым опиливали заготовки после отсверливания. В те времена, когда фрезерных не хватало. Тяжелее всего это было делать в понедельник (с бодуна, как правило). 

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
23 минуты назад, doska сказал:

Я сверлю так, чтобы между отверстиями (от сверла) оставалась десятка-две. Потом либо с киянки, либо зубилом все отлично выбивается/вырубается.

Все одно присутні додаткові рухи. Я ж після центровкі, конкретно цю деталь, лише трохи піджав викруткою. Все відстало, саме через "нахлёст" отворів, зі звичайним свердлом постійно проблеми, уводить, ломає( особливо на виход), та й "нахлёст" зробити майже не реально.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 минуту назад, Sebra сказал:

Все одно присутні додаткові рухи.

На пятерке - безусловно. Я в принципе о методе. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, Artem1ks сказал:

квадратіки та на токарний в пакет 

Ніби мало бути так, але чесно, саме цей лист попередній раз різав ножовкою на квадрати (болгаркою не можна, шуму багато), так замахався, а так краще нехай сверлилка напрягається, а не я :)

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 07.12.2018 в 20:06, doska сказал:

Если найду, дам название книги по дедовским способам разметки

 

Мне тоже интересно.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Автор, спасибі за центровку! Хороша ідея!

Сам завжди робив так: висвердлював по контуру з перемичкою між отворами близько 0,5мм. Далі в руках нахилом деталі вздовж лінії контура розривав тим самим свердлом ті перемички послідовно. Для таких робіт завжди знайдеться старе не дуже рівне або трохи заюзане свердло з проворотами, якого не шкода. Центровками користуюсь лише пару років, відколи купив токарного. І сам би не допетрав, що їх можна іще й так використовувати! 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку