Sanya8270

Ковка державок резцов HELP!

4 повідомлення у цій темі

Доброго всім вечора! Набрав якось на прийомці лому прутів (петлі дверні, гаражні точить) і до мого приємного здивування десь метрів десять прутів 22-25мм оказалась сталь в р-н у7-у10, потім згадав, що в закромах є квадрат 25мм (колись теж з лому врятував  теж десь 10м). На наждак і іскар показала приблизно сталь 50-60, десь около! того, так ось і задався питанням робити з них різці різні під потреби. Можливо хто робе чи робив собі державки підскажіть, можливо є які нюанси... Я так розумію калити це лишнє?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Цікавить не скільки які по формі робити, бо маю декілька різних мехів і заводські для основних скромних робіт, а саме чи потрібно термічити після витягування, ковки, тобто при виготовленні якихось фасонних... Думаю скоріш за все викувати потрібну форму і все, шліфонуть і в бій. Хто має досвід в цьому можливо що порадите

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 18.12.2018 в 23:52, Sanya8270 сказал:

Я так розумію калити це лишнє?

 

Не только лишнее, а наоборот, после ковки обычно делают мехобработку (нижняя опорная плоскость или хотя бы гнездо под напайку)

перед этим поковки, особенно из сталей У7-У10, нужно отжечь.

А так, уже написали выше, реальная потребность в подобных сталях для державки скорее всего будет неоправданной, ну, может быть, для очень длинного расточного пригодится, чтоб пожёстче был. Но калить их всё равно не нужно, иначе такой резец может лопнуть в самый неподходящий момент.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

вся сталюка на счастья від початку відпалена, м'яка і пройшла "природнє старіння")))... От як раз пару довгих розточних і треба буде зробити,  буду квадрат юзати, сталь підходить, економічніше і простіше у виготовлені (лише кінець під напайку откувать), а прутки У-шки в ще більш менш  доброму стані пригодятся... 

Добре, дякую за увагу, значить відковуєм як потрібно і не заморачуємся) 

Тему в принципі можна і видалити

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
Гість
Ця тема закрита для публікації повідомлень.

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку