PAVLOTSIUPA

Доведення ТВ-320 до робочого стану

313 повідомлення у цій темі

2 часа назад, Curandero сказал:

Не хочу рубати крила, але потім почнуться нехороші думки, коли справа дійде до пошуку і підгонки нерідної зб, нарізки різьб і відповідно пошуку шестірень в гітару, люнета... Залишусь при своєму, так, 320-ий хороший станок, але брати його основним універсалом, новачку, та ще й в село я б ніколи не радив(тим більше некомплектний).

Золоті слова. Нема рідної бабки - це такий гімморой. Купити її це 30 відстоків успіху а от підігнати їїї.. Сам з таким воюю і скажу чесно, на майбутне станок без зб не візьму ніколи (хібащо  новий по ціні лому  ). Та і в село краще брати станок комплектний. Бо я через це також пройшов. Щоб щось потрібно зробити - все потрібно відправляти в інші міста а це час і зайві гроші..

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
25 минут назад, Curandero сказал:

Якщо чисто "сферичний кінь у вакуумі", то 616 на голову кращий, як по можливостях і юзабіліті, так і по запчастинах в продажу, усе впирається в стан. Наскільки дорожче?

поки що точно не знаю...приблизно 10 000 ..точних цін пока не говорять..як там керівництво вирішить...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
15 минут назад, Денис Береговой сказал:

для села 1а616 и как первый станок более предпочтителен.

Підтримую. В самого 1А616, дійсно робоча конячка. Не підвищеної тосності, але на довжині 500 мм, конус 0,015 мм, бочка 0,01 мм, більше не потрібно. По задній бабці - важливо по висоті , якщо в мінусі, взагалі не проблема, маю досвід. Я особисто за 1А616.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 минуты назад, 33vic сказал:

Я особисто за 1А616.

От задачи если исходить. Мне бы был предпочтительней ТВ320 Но я не почти не работаю с населением и "ремонтной" токаркой. Но мне попался 1а616 комплектный за приятные для меня деньги и я его взял..

Опять же все зависит от цены и состояния. 

 

За заднюю бабку попытайтесь "порешать" до покупки. Озвучьте что объявляете "аттракцион не виданной щедрости" за родную ПБ платите 3000грн до покупки станка. Пусть под соусом благого дела, помощи Вам, подавятся своей коррупционной "долей" Думаю главный инженер или другой ответственный за участком имеет понятие где она лежит. Просто нужно попасть в цену вопроса и при этом свой инерес не растратить.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, влад55 написав:

Ну не скажіть, 320м також можна нормально працювати. Ну не за 3 проходи в розмір вийдеш а за 5, то не так суттево, при тому що сам верстат по точності кращий за 616, та й тихіший. Я з Павлом спілкувався, для його задач-з головою. Тим більше що особливих вкладень крім ЗБ не потребується. Попрацює на 320му, і з часом прийде до кашки або 16к20. То є універсальний апарат для нас. Хоча я Павлу наголошував що в барахолці є 16б16кп, за 32к, як на мене-дуже хороший верстат, дуже жорсткий і точний. Правда його треба капіталити. тобто так чи інакше, в загалі бюджет винесе в районі 60к. А за ці кошти можна вже знайти пристойний 16к20, 1в62г, кашку...На цю хвилину 320 для нього є хороший варіант. Тим більше він продажний, в любому випадку свої кошти він поверне...

До 616-го принаймні бабки є в продажу, а до 320-го можна і за рік не купити(то непорозуміння, що зараз в барахолці висить то не ЗБ, а конструктор сумнівної якості), в мене так друг собі на фірму до дєдулі 1е61м шукав бабку, майже рік, звісно вони були в продажу, але коли ти її вживу ніколи не бачив, в руках не тримав, то вони всі схожі, а на о-л-х кожна друга запчастина до верстату невідомого походження, я як дізнався, то потім десь за 1,5 місяця накараулив йому ЗБ, при тому пощастило їм просто бомбезно, бо стала як рідна, без потреби жодної підгонки, тільки розгортку в мене взяли, щоб конус почистити від нашарувань говен, трохи зношений був, але без задирів, не факт, що автору б так пощастило. Але якщо тисяч 5 не скинуть(якраз ціна ЗБ помірної якості), то я би і 616-го не брав, нехай торгується, верстат некомплектний, потребує вкладень на старті.

П. С. 16Б16 - бомба, тут не заперечую, я б теж за такого агітував, навіть за вірменську версію на муфтах.

Змінено користувачем Curandero
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 25.12.2018 в 16:36, 33vic сказал:

Тут я з Максом не згоден , він трохи сам собі суперечить. Згадайте його відео про відновлення станків, правда треба мати досвід, станочний парк, і величезне терпіння і час.

А тепер представимо як приїде напів живий станок в село, чи міський гараж, неважливо,  де  із станочного парку дрель, болгарка, наждачок... Що робити, як робити треба? Я он свій станок купив в зимку, морози спали давай його перебирати, хоча купляв з провіркою, робочий, комплектний, не особливо значні проблеми були, але все таки рішив спочатку їх вирішити (станочного парку не потребували, та і місяців роботи теж), а потім пустити в хід... І що, розібрати розібрав станок, а потім як поперла робота, то десь пів року ніколи було і до станка підступити, станок був,а деяку токарку прийшлось деякий час купувати))).... Не в кожного є "завод" за плечима

Змінено користувачем Sanya8270
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

@PAVLOTSIUPA , я вот слежу за этой темой с самого начала. Очень интересно это все. сопереживаю и сочувствую вам:-) поскольку я сам, не так давно, решил что хватит ждать, надо брать и покупать. Ездил за станком в соседний город Харьков. 3 дня жил на хате у знакомого, ходил  смотрел станки . Выбрал С8С болгарский. Станок был в запущеном состоянии да и еще не комплектный, как оказалось. ЗБ от ИЖА, малая продольная и резцедержка от УТ16ПМ. все это было подогнано под станок очень грубо. Только то что я трудился на Инструментальном производстве, в то время, помогло мне довести до ума эти узлы станка, чтоб он отрезал, нарезал и так далее... с ЗБ самый большой и длительный геморой был. И периодически вылазит повторно. Если бы не плоская и круглая шлифовка, почти на халяву, зуборезка за печеньку и так далее. мне бы это все в большую копейку вышло. 

 Подумайте трижды, перед тем как брать некомплектный станок. 

 

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 часа назад, PAVLOTSIUPA сказал:

станок зовсім недавно працював точив маленькі деталі...пару штук було ще на станку .після того як їх побачив якість виконання незалишилось сумнівів

Я мав на увазі, що якщо є можливість, то заглядайте всюди, в коробку передач, подач,ПБ і тд. і добре роздивляйтесь і прислухайтесь до роботи...  провіряйте всі подачі,передачі, спрацювання падаючого черв'яка... Хто його знає, буває продають після якоїсь поломки, яку як небудь на соплях усунули, що трохи попрацює і спочатку на роботі це не відобразиться... Зверніть увагу чи не перефарбували станок жирним слоєм фарби, можливо якусь тріщину так хотіли замаскувати... А так звісно Павло тобі на місці видніше і вибирати лише тобі

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 25.12.2018 в 16:52, влад55 сказал:

А тут молодий хлопець, 17років, і при цьому заробив свої особисті кошти, не спустив на телефони кабаки дівок, а хоче досягнути чогось конкретного. І не боїться запитати, і не соромиться висказати що і як. Ви себе у 17 згадайте)))) Так що тільки респект і допомога!

так давайте ж і допоможему йому, щоб він ненароком не наступав на чужі граблі і щоб на Павла станок працював, а не він на станок, тут потрібно вже йому зважувати, що вигідніше. Як що є робота і перспектива розвитку, то краще купляти фул хаус, і  не втрачати клієнтуру і роботу через ремонт... ІМХО!

Змінено користувачем Sanya8270
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 25.12.2018 в 16:52, влад55 сказал:

Абсолютно вірно, не кожен має можливість витягнути грубі гроші з кишені на нормальне обладнання.

На ремонт станка витягувати грубі гроші теж можливість треба +  сюди щей купа часу (за який можна заробити гроші)... , звісно якщо  рядом з селом немає заводу(майстерні) на якому можна робити ремонт підгонку... 
На моєму 1е61м не к спіху, але згодом не завадить поперечку пришабрити. Часу, шабера, пов.лінійок на це в мене не має - відмовлятися від заказів ради шабровки хіба це вигідно??? + скільки мені обійдеться лінійка, шабер і тд.??? Мені наприклад, вигідніше зробити ворота, пару дверей за той час, але  й поперечку довести потрібно тепер, а знайти де це можна зробити в зручний для мене час, та і попутно по дорозі дуже проблемно. Повторюсь -  це моя особиста думка!

Змінено користувачем Sanya8270
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ото ви нагрузили дитину))) Верстат цей працюючий, скільки разів я був в тому цеху-постійно працює на ньому людина, причому іжики стояли.. Як думаєте, це про щось говорить? Питання продажу малих токарок виникло неповний місяць назад, до того їх не продавали. ЗБ скоріш всього у токара. завтра це питання попробуємо взнати та вирішити. Крім того є бригада ремонтників з цього ж заводу яких я добре знаю-розкажуть по верстату все абсолютно. Ну і на залишок-якщо не зростеться з ЗБ-не проблема, я Павлу помогти пообіцяв, і розточити і хонінганути і шліфанути і фрезернути є де))))) Хоча я особисто за 16б16кп, навіть з виробленою станиною. В мене такий був, самий перший. враження тільки позитив Думаю що по ціні людина пішла б на зустріч нашому хлопцеві, але ще є доставка, теж коштує немало...

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 часа назад, Curandero сказал:

До 616-го принаймні бабки є в продажу, а до 320-го можна і за рік не купити

Если меня память не подводит, то ту бабку от 1а616 что я купил на металоломе и продал на оЛОХе, человек покупал как будущего донора ЗБ как раз ТВ320 т.к. с родную не смог найти.

Скиньте фотку как выглядит ЗБ тв320, в одном злачном месте у циган видел с месяц назад, подумал что вполне веротно для ТВ320

Хотели кажись неприлично, 1500грн она была не взрачна и я прошел мимо. У меня есть их телефон, и цигане очень даже вайбером умеют торговать...как запасной вариант. а так нужно с роботягами за родную порешать если станок надумаете брать. ИМХО за родную проще выше рынка предложить чем потом мучиться и время жечь.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Денис Береговой написав:

Если меня память не подводит, то ту бабку от 1а616 что я купил на металоломе и продал на оЛОХе, человек покупал как будущего донора ЗБ как раз ТВ320 т.к. с родную не смог найти.

Скиньте фотку как выглядит ЗБ тв320, в одном злачном месте у циган видел с месяц назад, подумал что вполне веротно для ТВ320

Хотели кажись неприлично, 1500грн она была не взрачна и я прошел мимо. У меня есть их телефон, и цигане очень даже вайбером умеют торговать...как запасной вариант. а так нужно с роботягами за родную порешать если станок надумаете брать. ИМХО за родную проще выше рынка предложить чем потом мучиться и время жечь.

З характерною півкруглою виямкою під зажимний болт, наприклад: 

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
20 часов назад, влад55 сказал:

Крім того є бригада ремонтників з цього ж заводу

Якщо так пощастило, то звісно хай бере... В мене брат працює начальником КБ на заводі, так  навіть болтика собі зробити не може, не кажучи вже щоб мені в чомусь допомогти,  така ось політика...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

320-й - класний станок, якщо в нормальному стані. Для початуівця саме те. Але для потоку різнобою він не практичний. Його на довго не вистачить. Він для якіснихробіт, а на швидкість дерти - на пару років і вистачить. Плюс перенастройка різьб.

Я собі брав як для хобі і т.п. - супер-станок.

Щодо зб. Знайти важко. Якщо з 617-го робити то вона половину станини займе.

Щодо розточки нерідної, а де взяти ремонтну піноль? Я вже кілька років моніторю інет - нема такого.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
49 минут назад, Bogdan сказал:

320-й - класний станок, якщо в нормальному стані. Для початуівця саме те. Але для потоку різнобою він не практичний. Його на довго не вистачить. Він для якіснихробіт, а на швидкість дерти - на пару років і вистачить. Плюс перенастройка різьб.

Я собі брав як для хобі і т.п. - супер-станок.

Щодо зб. Знайти важко. Якщо з 617-го робити то вона половину станини займе.

Щодо розточки нерідної, а де взяти ремонтну піноль? Я вже кілька років моніторю інет - нема такого.

а виточити піноль??не варіант"?якщо є люнет

Змінено користувачем PAVLOTSIUPA
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
20 минут назад, PAVLOTSIUPA сказал:

а виточити піноль??не варіант"?якщо є люнет

Хіба на іншому станкові, якщо є доступ, бо на заказ вона золотою буде

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

@PAVLOTSIUPA  для пиноли нужна термичка, наружная и внутренняя шлифовка. если по людски.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
57 минут назад, PAVLOTSIUPA сказал:

а виточити піноль??не варіант"?якщо є люнет

Или, как вариант, свою шлифануть, даже на своем-же станке. Бабку расточить, завтулить (бронзочкой в идеале, если такого кругляка нет, то сделать отливочку) и опять расточить на своем-же станке?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Можно кучу способов ремонта придумать, но лучше ремонтную пиноль и не самопальную.

Насчет люнетов к этому станку, так это уже исчезнувший вид. Такое не найдешь, в лотерею шансов больше.

На моём также народная. Иногда несоосность проявляется в работе, но в целом там оно не критичное. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, Pavel90 сказал:

 для пиноли нужна термичка, наружная и внутренняя шлифовка. если по людски.

Не потрібна там термічка, ані піноль, і тим більше корпус ЗБ не гартується))))

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

То з 45-ї і без закалки піде?

Я думав що вона гартована.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Так точно. Піде)

 

Змінено користувачем влад55
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
10 часов назад, влад55 сказал:

Так точно. Піде)

 

можете обосновать чем то?  

я не нашел особо никаких источников, потому стало интерено.

с уважением

 

а еще тот факт, что пиноль будет работать в корпусе с очень маленьким зазором  подразумевает , что пиноль не должна иметь напряжений ( отпуск ). ну и цилиндричность поверхности подразумевает шлифовку.  это мое мнение основаное на наблюдениях.  и  я не нашел , к сожадению, ссылок на госты которые подтвердили бы это.

 

П.С. у меня ЗБ от 1и611п, пиноль в ней очень твердая. сверлил пару отверстий  в ней, так тот еще опыт был. дорабатывал, так сказать.

 

Змінено користувачем Pavel90
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

купив тв 320..заберу після Різдва..в подарок люнет і бабка некомплектна від 616 го..але якась спесефічна (потрібно було її сфотографувати)))  Всім вдячний за підтримку і поради..Привезу сфоткаю..

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку