Леня

Електричний кабель в стіні

15 повідомлень у цій темі

Народ з новим роком. Питання по домашній електриці. Хочу під навісом, біля вхідних дверей встановити розетку і вимикач для світла. Є можливість зняти розетку всередині приміщення, і поряд просвердлити отвір в стіні наскрізь, і через нього заживитися від розетки. Але чув таке, що не дозволяється таким чином проводити електромонтаж, але мені не пояснили чому саме? Чи то холод тягне через той отвір, чи кабель руйнується, чи то що...стіна із цегли. Дякую за відповідь. Всім мирного неба.

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Леня написав:

стіна із цегли.

А яким чином взагалі електричний струм потрапляє в будинок?

1

Поділитися повідомленням

9 годин тому, Karmadon написав:

А яким чином взагалі електричний струм потрапляє в будинок?

Я зрозумів, щось дивне😁

0

Поділитися повідомленням

Головне, щоб кабель не затиснуло в отворі в  разі невеликого зміщення цеглин. 

0

Поділитися повідомленням

Дозволяється, але ж якщо зробити величезну дірку під кабель то дійсно буде холод проходити. Тому зробіть отвір мінімальним під потрібний кабель і замуруйте цементом всі щілини з обох боків. 

0

Поділитися повідомленням

11 година тому, Леня написав:

Хочу під навісом, біля вхідних дверей встановити розетку і вимикач для світла.

Від вимикача я би відмовівся або ставив гермитичній,порохо-волого захищенний. Розетку в окремий гермитичний бокс. 

Бо навіс не захищає від туману та роси. 

0

Поділитися повідомленням

, jenkins написав:

Дозволяється, але ж якщо зробити величезну дірку під кабель то дійсно буде холод проходити. Тому зробіть отвір мінімальним під потрібний кабель і замуруйте цементом всі щілини з обох боків. 

Я думаю можна зробити так. Зробити великий отвір, вставити металеву трубку ічерез неї кабель і все замурувати. І не затисне цеглою, як писали вище, і дути не буде😁

1

Поділитися повідомленням

Головне розрахуйте навантаження яке буде вмикати знадвору, адже ви з'єднання зробите внутрі приміщення і щоб кабель який підходить до внутрішньої розетки витримав його і надійне з'єднання було щоб під навантаженням не грілися контакти. 

1

Поділитися повідомленням

#348304 Опубліковано: (змінено)

2 години тому, Stebium1 написав:

Від вимикача я би відмовівся або ставив гермитичній,порохо-волого захищенний. Розетку в окремий гермитичний бокс. 

Бо навіс не захищає від туману та роси. 

Років з 20 ,чи більше  працює вимикач світла у льоху  в селі .Вимикач під навісом на вулиці  звичайний , ще совковий .

Змінено користувачем Cracker
0

Поділитися повідомленням

2 години тому, Леня написав:

Я думаю можна зробити так. Зробити великий отвір, вставити металеву трубку ічерез неї кабель і все замурувати. І не затисне цеглою, як писали вище, і дути не буде😁

Металева трубка якраз буде містком холоду і всередині приміщення там конденсуватиметься волога. Не заморочуйтесь - кидайте кабель, далі піна+штукатурка.

1

Поділитися повідомленням

1 година тому, Cracker написав:

Років з 20 ,чи більше  працює вимикач світла у льоху  в селі .Вимикач під навісом на вулиці  звичайний , ще совковий .

Они работать работают, но как пару раз шандарахнуло, я их бегом ликведировал как класс. 

0

Поділитися повідомленням

У ві-ко є вологостійкі, вони і дюрки силіконом закривають коли вилку вийняти. В мене в сарайчику така років 15-20 стоїть - як нова...

Якщо є сумніви - таки герметичний ящичок.

Приклади які у вас вже є - кнопка дзвоника - та ж схема, і вимикач у погребі - той взагалі не просихає півроку... 

Від розетки напрольот - стара і дуже часта схема - в общагах майже всі розетки так, ще й з дюркою наскрізь. В мене в будинку пару точок так само зроблених, робив електрик. 

Але найкраще все розбивати через автомати і вести окремо, вулиця є вулиця, а навішаний автомат на 60А 20-ма розетками - не виб'є одну... - згадав цей відеоролик...

0

Поділитися повідомленням

Головне використовуйте ВВГ... бо ПВС їсть вологу і гние всередині жили . Все інше то якісь казки . що не можно і т.д.

2

Поділитися повідомленням

3 години тому, Alex_Shine написав:

Головне використовуйте ВВГ... бо ПВС їсть вологу і гние всередині жили . Все інше то якісь казки . що не можно і т.д.

Та, напевно, ПВС для проводки і не можна... В нього ж єдина перевага - гнучкість.

0

Поділитися повідомленням

Дай Боже всім! 20років під навісом на вулиці розетка та вимикач...і не одна.Навіси різні -від 25см до 3м...ніяких проблем.Навіть на стелі під навісом(на фото там де ферма

5474372368274157633.jpg

5474372368274157634.jpg

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку