Grif

Пиловсмоктувальний агрегат ПРАГА

5 повідомлень у цій темі

Шліфувальні верстати ПРАГА вироблялись в Індії по ліцензії Британської фірми Jones & Shipman. 

Комплектувалися станцією охолоднюючої рідини та пиловсмоктувальним агрегатом. На приклад, як на цьому фото (з мережі Інтернет)

1.jpg

Пилосос стоїть ліворуч. Дістався мені такий агрегат. Повітря всмоктується зверху, викидається знизу.

IMG_7306.JPG

Одна біда, без двигуна та отої крильчатки, чи як її там.

IMG_7310.JPG IMG_7311.JPG  IMG_7312.JPG

На фото в горі послідовно показана розборка агрегата. Тобто під верхньою кришкою стакан зміні напряму повітря, потім мішок і під мішком повинен бути двигун.

Далі повітря всмоктується крізь оті п'ять віконець. За ними повинна бути крильчатка.

Параметри двигуна вказані на табличці, тому підібрати немає проблеми.

IMG_7309.JPG

А от якої форми крильчатка не знаю. З напрямку повітря виходить що не центробіжна.  Може у кого є такий агрегат, то підкажіть.

Хочу дати йому друге життя, та пристосувати його до великого точила.

Змінено користувачем Grif
0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

За час, що минув від мого першого сповіщення, помив агрегат, виправ мішок для пилу, буде за зразок, та приміряв електродвигун.

IMG_7329.JPG IMG_7330.JPG

Двигун АІР 63В2 на 0,55 кВт та 3000 обертів підійшов і по кріпленню і по отвору.

IMG_7331.JPG IMG_7338.JPG

Розумію, що скоріше за все двигун був іншого  виконання, без крильчатки охолодження. Буду  шукати. Поки що, для  проби вистачить і цього.

Тепер хочу зробити просту крильчатку, та подивитися що з цього вийде. Крильчатка одягається на вал двигуна. Знизу закривається отакою тарілкою

IMG_7339.JPG IMG_7336.JPG

Диаметр крильчатки 300 мм. Нижче, фото самої нижньої частини

IMG_7334.JPG

Ще раз звертаюсь до спільноти. У кого є такий агрегат, зробіть, будь ласка, фото двигуна та крильчатки.

Змінено користувачем Grif
1

Поділитися повідомленням

Мені чимось нагадує "Ракету" - побутовий пилосос. Ротор там досить таки хитрий - з  сьомої хвилини.

0

Поділитися повідомленням

, Dmytro55 написав:

Мені чимось нагадує "Ракету" - побутовий пилосос. Ротор там досить таки хитрий - з  сьомої хвилини

Дякую! Є одна суттєва відмінність. У "Ракети", як і у решти побутових пилососів, центробіжний вентилятор. Тобто він всмоктує повітря з центрального отвору, під мішком, далі повітря відкидається до периферії. Повітря огинає двигун та виходить зовні. Так працюють промислові та побутові витяжки, компресори двигунів внутрішнього згорання .... 

У ПРАГи, як я зрозумів, все навпаки. Повітря всмоктується з переферійних віконец і викидається у центральний отвір.

Але, я можу помилятися. Може все набагато простіше.

0

Поділитися повідомленням

Тільки тої різниці, що у Праги отвір не по центру,  а от "тарілка", що все закриває, один в один.

Візьмемо, наприклад Буран: додали пластикову вставку  на яку опирається мішок - по суті ті ж віконця, тільки максимально розширені.

Посилання же більше для ілюстрації який там ротор.

Змінено користувачем Dmytro55
0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку