Reiter

Вибір напівавтомата в майстерню

12 повідомлень у цій темі

Доброго дня. Колись створював тему по вибору напівтомата, не знайшов. 

Так і не купив іще :)

Хотілки змінюються. Є 3 фази. Хочу купити такий, щоб 1 раз і забути за це питання на десятки років.

Хочеться щоб був потужний, з 4 роликами і бажано синергетичним управлінням. При цьому якісний і надійний. Бонусом буде наявність TIG, хоча не знаю чи знадобиться мені поки що.

Бюджет до 1500 +/- долл

Колись зупинився на Патоні. Якість хороша, український виробник, якісний пальник, сервіс, гарантія. Але немає синергетики. 

З Патона розглядаю

ProMIG-350-15-4-400V

MultiPRO-270-15-4-400V

Також дивився на китайські апарати з синергетикою типу

Hugong InverMig 350 

Megatec pro  PROMIG 300GT

Хотілося б порад :)

Змінено користувачем Reiter
0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В мене ProMIG-500-15-4-400V WK MAXwire -- чудовий апарат, але версія 2024 року, ще без пульса, з 2025 вони зробили у всій лінійці пульс.

Ви, як зварювальник, а не присерун-хобійник маєте викинути з голови таке чисто маркетологічне безглузде поняття як синергетика.

Що до тігу, якщо ви хочете алюміній, то ні в одному PRO або MultiPRO немає AC/DC (як і в хугонзі) тому ви будете обмежені тігом чорнухи та нержі (але зможете алюміній мігом, бо є пульс).

Не беріть версію MaxWire якщо хочете варити дротом менше ф1.0-1.2мм

1 година тому, Reiter написав:

якісний пальник

а толку, якщо 3м, все одно треба буде брати п'ятиметровий Parweld PRO-2400, ну або такий же бінзель але вдвічі дорожче.

1

Поділитися повідомленням

, 4x4 написав:

В мене ProMIG-500-15-4-400V WK MAXwire -- чудовий апарат, але версія 2024 року, ще без пульса, з 2025 вони зробили у всій лінійці пульс.

Ви, як зварювальник, а не присерун-хобійник маєте викинути з голови таке чисто маркетологічне безглузде поняття як синергетика.

Що до тігу, якщо ви хочете алюміній, то ні в одному PRO або MultiPRO немає AC/DC (як і в хугонзі) тому ви будете обмежені тігом чорнухи та нержі (але зможете алюміній мігом, бо є пульс).

Не беріть версію MaxWire якщо хочете варити дротом менше ф1.0-1.2мм

а толку, якщо 3м, все одно треба буде брати п'ятиметровий Parweld PRO-2400, ну або такий же бінзель але вдвічі дорожче.

Дякую за пораду. Поки окрім патона тягне на Megatec pro  PROMIG 300GT. Ціна адекватна. Одразу на возику, ота ж безглузда синергетика :) 300А. Дивився огляди, то видпє заявлені характеристики. По ньому внфи дуже мало, але декілька відгуків і оглядів є. То наче непоганий апарат

Та я скоріше таки присерун-хобійник :) Не являюсь професійним зварювальником, зваркою на життя не заробляю. Напівавтоматом взагалі жодного разу не варив. Лише ММА, але як на мене, то досить пристойно :)

Змінено користувачем Reiter
0

Поділитися повідомленням

1 година тому, Reiter написав:

Megatec pro  PROMIG 300GT

Фактично китайський нонейм, якщо порівнювати з 350м промігом:

- нероздільна компоновка (подавач не окремо)

- пв 60 проти 100 патона

- немає Pulse

їх так-то і порівнювати не можна, це ще якщо знову таки вони не брешуть, а китайські нонейми брешуть завжди.

Я дуже сумніваюсь що ви зможете валити спреєм на цьому китайці, але треба послухати тих хто пробував.

Змінено користувачем 4x4
0

Поділитися повідомленням

Особисто моя точка зору і мій досвід. Мав у користуванні новий Патон трьохфазний, так новим і продав, не зміг налаштувати роботу на високих токах, ще 17-18вольт працює, вище не можливо працювати, 15 см шва і сопло заліплене. Запрошував спеціаліста, він не зміг налаштувати, так і продав. І відносно рукава. Для ремонту авто, для тонкого може бути любий Китай, для високих токів тільки Бінзель.

0

Поділитися повідомленням

, zooh написав:

новий Патон трьохфазний, так новим і продав, не зміг налаштувати роботу на високих токах, ще 17-18вольт працює, вище не можливо

який саме? я варю на 29V-30V і ніяких проблем немає, у вас чи з пальником була проблема чи з вмінням варити на високому струмі, новий апарат можна було безкоштовно відправити за їх рахунок в сервіс, якщо б проблема була в ньому.

Змінено користувачем 4x4
0

Поділитися повідомленням

270 А.

0

Поділитися повідомленням

, zooh написав:

не зміг налаштувати роботу на високих токах

Для високих токів мундштук потрібен більший. Малі всі швидко закидає.

Щодо - трифазний і купити і забути - то тільки трансформаторний. Простий і надійний танк. Якщо варити рукавом до 3 метрів і подача від 24х вольт - то можна і двороликову подачу, але не оту пластиково-бляшану, а понадійніше. 

Та й бюджет - сильно не розженешся на якісне, а трансформаторний буде нормальним. 

Десь є велика тема про вибір ПА - я там накидав якими я працював і відзиви по них. 

Змінено користувачем Bogdan
0

Поділитися повідомленням

Поділитися повідомленням

2 години тому, zooh написав:

Для ремонту авто, для тонкого може бути любий Китай, для високих токів тільки Бінзель.

Я б не був таким категоричним, бо Бінзель всім пхає свої 255-ті пальники, які виготовляють в Україні з газовим соплом на різьбову закрутку. Я не знаю хто їх надоумив таке робити, бо користуватись пальником на закрутку, то ще та радість,  маленька крапелька попала на різьбу і гаплик ізоляції, а нове газове сопло в них коштує як пів китайського рукава.

0

Поділитися повідомленням

Я свій вибір зробив на Патоні Євро міг 160 , для дому мені вистачає повністю. Якість зварки і комфорту роботи непорівнянно з китайським "золотим конем" . В мене основна проблема   для всіх електроприборів низька і нестабільна напруга... Так от ,Патон просто непомічає цього.. варить стабільно. Варив ним від 0,5 до 4мм . 

Щодо Тігу ... маю окремо такий апарат ,варив 2 рази , ну як варив .. пробував.. і скажу що тим треба займатись.. Щоб десь колись заварити люміній я скоріш за все завезу хлопцям які тим займаються і зроблять так як має бути.. 

1

Поділитися повідомленням

5 годин тому, kolish написав:

Якість зварки і комфорту роботи непорівнянно з китайським "золотим конем" . 

А  що за кінь такий ? 

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку