Progressive Reloaders

Частотний перетворювач і фрикціон

15 повідомлень у цій темі

Слава Україні!

Всім привіт, реставрую свій придбаний токарний 1к625.

Змінив двигун на 3квт, встановив частотник китай на 5.5 квт векторний 220/380в. Схема підключення зірка.

При регулюванні фрикціона при затягуванні муфти для переднього ходу і ввімкненні фрикціону частотник випадає в помилку, по таблиці типу оверлоад або овер вольтаж.

В мене таке питання чи реально взагалі без бубну користуватись частотником на токарному де є фрикціон?

Суть проблеми принципі зрозуміла що частотник вирубає при певному навантаженні за певний час частотник бо думає що занадто велике навантаження.

Всі можливі налаштування з оверлоадом я зробив.

Чи це можна якось вирішити потужнишім частотніком чи немає сенсу?

Одразу пишу швидкість була встановлена 2000об/хв.

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Щось мені здається, що тут замішана відсутність тормозного резистора. По кр. мірі, в мене схожа ситуація (помилка) виникала, коли я під час роботи, з ввімкнутим фрикціоном, натискав "Стоп" на виносному пульті перетворювача. Підключення резистора проблему вирішило.

АЛЕ ! З Вашого повідомлення я не зовсім зрозумів, в який момент (хронологія появи) з"являється помилка. При запуску станка, чі при зупинці...

Змінено користувачем Кулибкин
0

Поділитися повідомленням

При ввімкненні фрікціона. Тобто станок я включив, двигун розігнався, потім вмикаю фрікціон тобто рух вперед і під час розкручування шпинделя вибиває в помилку частотник. Ставив на коробці станка 2000 об/хв.

1

Поділитися повідомленням

В себе зробив так: фрікціон постійно ввімкнутий, керування старт-стоп-реверс частотником. (насос мащення - окремий двигун). 

1

Поділитися повідомленням

2 години тому, Progressive Reloaders написав:

Ставив на коробці станка 2000 об/хв.

Навіщо 2000?Ви щось  збираетесь точити на таких обертах?Поставте для початку 640 об.

0

Поділитися повідомленням

Для налаштування фрикціона треба щоб він розкручувався до 2к обертів за 7-10 сек, а гальмівна стрічка зупиняла за 5 сек на 2к обертах. Тоді рахуєтьсч правильне налаштування фрикціона. Тобто щоб його правильно налаштувати треба 2к обертів.

0

Поділитися повідомленням

З приводу постійно ввімкненого фрикціона то небезпечно.

0

Поділитися повідомленням

, Progressive Reloaders написав:

Для налаштування фрикціона треба щоб він розкручувався до 2к обертів за 7-10 сек, а гальмівна стрічка зупиняла за 5 сек на 2к обертах. Тоді рахуєтьсч правильне налаштування фрикціона. Тобто щоб його правильно налаштувати треба 2к обертів.

1. "Правильне налаштування фрикціона" - то по книжці до станка, без частотника. З частотником так не працюватиме.

2. Ви не відповіли, тормозний резистор у Вас встановлений чи ні ?

0

Поділитися повідомленням

Ні тормозного резистора немає

0

Поділитися повідомленням

Думаю, у Вашому випадку, при великому навантаженні, іде просадка напруги мережі 220, нижче порогу роботи частотника.

1

Поділитися повідомленням

частотник випадає в помилку, по таблиці типу оверлоад або овер вольтаж.

Ви можете код помилки написати і сфоткати шматок таблиці з тим кодом, де написано, що то "оверлоад чі овер вольтаж" ?????

Бо на мій хлопський розум, оверлоад і овер вольтаж це різні речі. Здається, якби просадка по 220 була, іншу помилку висвітило б. А от коли я зупиняв свій 1615 на робочому ходу кнопкою, підключеною до "Альтівара", він вивалювався в аналогічну помилку. Поки не причепив резистор, який і прибрав той овервольтаж при перегрузці.

Вдаватися в теорію не буду, щоб не розводити холівар.

Спробуйте ще в налаштуваннях десь в меню збільшити час тормозіння, навіть до максимуму. І подивіться , чі буде якась реакція.

0

Поділитися повідомленням

Частотник ніколи не розкрутить 3КВт мотором такий  верстат с патроном 250мм як штатний мотор 11 КВт.  Коли ставлять 3КВт двигун для мінімізації споживання, приходиться робити плавний старт на частотнику. Навідь 3КВт двигун з заводської мережі  ніяк не стартане за таких умов. Навідь на 800 обертів як так порізати різьбу реверсом фрікціона то двигун перегріється. Закони фізіки і КПД.

1

Поділитися повідомленням

Тобто станок я включив, двигун розігнався, потім вмикаю фрікціон тобто рух вперед і під час розкручування шпинделя вибиває в помилку частотник

для двигуна це зупинка. А для частотника перевантаження за струмом максимальним. Зв'язка частотник - двигун рогоняється тільки частотником. Є багато верстатів без фрікціону на них ставили частотник і старт стоп - ручкою через частотник, різьбу різати удобніше ніж на іжу.

0

Поділитися повідомленням

, alex77 написав:

Частотник ніколи не розкрутить 3КВт мотором такий  верстат с патроном 250мм як штатний мотор 11 КВт.  Коли ставлять 3КВт двигун для мінімізації споживання, приходиться робити плавний старт на частотнику. Навідь 3КВт двигун з заводської мережі  ніяк не стартане за таких умов. Навідь на 800 обертів як так порізати різьбу реверсом фрікціона то двигун перегріється. Закони фізіки і КПД.

У товариша ит-1 з частотником, 3 кВ. То як він стартує я спати хочу)))

недавно різав реверсом на 16к20 різьби 6-48, майже в упор, перерізав М4, треш ще той…)))

Запотів й почав думати, кількість дорізав на зворотніх внутрішнім різцем.

Змінено користувачем Y.fowler.
0

Поділитися повідомленням

В 04.11.2025 в 21:46, Progressive Reloaders сказал:

реально взагалі без бубну користуватись частотником на токарному де є фрикціон?

Мережа 220 вольт навіть через частотник чудес не зробить..Частотник не виправить всі дротокручення до нього і напруги не добавить.Ще не відомо що там біля лічильника робиться...Спробуйте привести до ладу мережу але великих надій не будуйте,станок досить великий.    

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку