memoliza

Порадьте фарбу для пластику

9 повідомлень у цій темі

Всім привіт!

Є потреба освіжити корпуси різної побутової техніки, котра від часу вже десь пожовкла, десь забруднилась і не відмивається. Найбільш адекватним рішенням бачу перефарбувати. Об'єми невеликі, умови побутові, тому скоріше всього це має бути аерозольна фарба (балончик) або щось що не потребує додаткового обладнання. З асортиментом в продажі я вже плюс-мінус ознайомився, але відгуки покупців дуже неоднозначні. Хочеться вибрати фарбу котра не облізе за кілька днів використання. Тому радо вислухаю якщо хтось має практичний досвід подібного ремонту - що використовували, як готували поверхню, як фарбували.

Щиро вдячний за будь-які поради!

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Робив подібне кілька разів — головне тут не фарба, а підготовка, бо якщо просто задути з балончика, воно реально злазить за тиждень.
Хоча фарбу також потрібно придбати з позначкою "for plastic", щоб добре чіплялась за матеріал.

Коротко робоча схема:

• Знежирити спиртом чи антисиліконом.
  • Заматувати поверхню дрібною шкіркою (P400–600), щоб прибрати глянець.
  • Знову протерти від пилу.
  • Адгезійний праймер по пластику тонким шаром(!).
  • Фарбувати аерозолем у 2–3 тонких шари, не намагатися перекрити за раз.
  • Дати нормально висохнути хоча б добу.
  • Можна зверху дати ще шар лаку.
1

Поділитися повідомленням

Я якось холодильника повнісю увесь пофарбував. І метал і пластик. Молотеовою фарбою. Вийшло надіцно і симпатично. І чудоао трималося :)

Без жодної підготовки

0

Поділитися повідомленням

2 години тому, shadowforge написав:

Робив подібне кілька разів — головне тут не фарба, а підготовка

Дякую! Може ще якісь конкретні фарбу/грунт порадите? Ну щоб зменшити кількість експериментів :D

1 година тому, Reiter написав:

Я якось холодильника повнісю увесь пофарбував. І метал і пластик. Молотеовою фарбою

В ткому срср-стилі звичайно є своя естетика, але я б хотів щоб воно більш сучасно виглядало xD

0

Поділитися повідомленням

Як вище вже говорилось, головне при фарбуванні будь-якого пластику - це підготовка до фарбування. В промисловий масштабах, її як правило виконують фізичним способом ( коронний розряд), або хімічним способом (нанесення праймера для адгезіїї поверхні пластика та фарби) Для кожного виду фарб існує свій, рекомендований хімічний праймер.  Не рекомендував би застосовувати аерозольні балончики для фарбування із-за низької якості фарб в них. Іноді дрібні деталі простої форми фарбують гарячим тисненням фольгою, що дає досить не поганий результат. 

Існують спеціальні фарби для пластиків, як і праймери до них. Вони бувають в крамницях автофарб, але кольорова гамма в них обмежена. Також існують промислові фарби для пластиків, з більшою кольоровою гамою, але значно вищою ціною. Стосовно цих фарб можна поцікавитись тут: https://lankwitzer-lackfabrik.com.ua/index.html

Адреса: вулиця Паркова, 14, с, Рясне-Руське, Львівська область, 81085

Змінено користувачем IMP
1

Поділитися повідомленням

При покраске пластика первое что нужно, это знать какой пластик красим.

Бо есть такие что ни как не красятся. 

1

Поділитися повідомленням

Частина ABS (якщо вірити маркуванню). Частину ще не розбирав, тому там не знаю. Є і такі що не знайшов ніякого маркування, тому тут буде методом проб і помилок, бо що поробиш. Але знову ж - хотілось би детальніше, якщо ваша ласка, які можуть бути проблеми з різними видами пластику. Я раніше з фарбуванням пластику не стикався взагалі, і хотілося б назбирати чимбільше інформації заздалегідь

0

Поділитися повідомленням

, memoliza написав:

Частина ABS (якщо вірити маркуванню). Частину ще не розбирав, тому там не знаю. Є і такі що не знайшов ніякого маркування, тому тут буде методом проб і помилок, бо що поробиш. Але знову ж - хотілось би детальніше, якщо ваша ласка, які можуть бути проблеми з різними видами пластику. Я раніше з фарбуванням пластику не стикався взагалі, і хотілося б назбирати чимбільше інформації заздалегідь

ABS пластик повинен фарбуватись доволі не погано. Я не згідний з Степаном, що деякі пластики не фарбуються. Фарбуються практично всі, просто деякі доволі складно, особливо в домашніх умовах. Буває, що на поверхню наносять конверсійний слой, а вже по ньому фарбують. В любому випадку найкраще перед фарбуванням обробити пластик коронним розрядом (промисловий спосіб) При цьому руйнуються міжмолекулярні зв'язки кристалічної решітки пластика і молекули фарби краще "зшиваються" з молекулами поверхні пластика. При застосуванні праймера, таке робитьсяся вже хімічним способом, але в цьому випадку склад праймера може відрізнятись від виду пластика.

Стосовно визначення виду пластика, то мабуть краще проконсультуватись з людиною, яка в цьому має розуміння, бо їх настільки багато, що потрібно роки знаннь та досвіду, щоб з першого погляду відрізнити один від другого. Крім знаннь та досвіду бажано ще кожен перещупати своїми руками. Колись завод "Більшовик" мав науково-дослідний інститут, де були спеціалісти по цих питаннях, але вже давно вони розбіглись, а на території інституту почали знімати "Шоу довгоносиків". Зараз там мабуть вже йзабудували багатоповерхівками. Так, що така історія. 

1

Поділитися повідомленням

4 години тому, memoliza написав:

ABS

Из балончиков красится чудесно!

1

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку