Електронна ділильна головка

Dron
Автор: Dron в Оснащення та інструмент,
Привіт форумчанам!!!
Хочу поділитися досвідом у виготовленні і подальшій експлуатації даного девайсу. Дана оснастка складається з двох частин:
1) Механічна частина, за основу взята УДГ-160.
2) Блок керування, на основі відомого іноземного контроллера http://www.worldofward.com/rotarycontroller/parts-and-construction/

Механічні характеристики відповідають УДГ-160, а програмні такі:
- режим ділильної головки, поворотного стола, постійного обертання
-кількість ділень від 1 до 9999
-крок по градусах 0,01; 0,1; 1; 10 градусів
-зміна швидкості обертання
-детально описано тут

Одже, що було зроблено з УДГ-160, поперше вона була відмита, пофарбована, дороблені кришечки і різні дрібнички, стандартна процедура. Наступним кроком була установка крокового двигуна, з головки була знята кришка і вал механічного приводу від станка, і на їх місце прикручений кутник, з попередньо профрезерованими базами і розгонами,  на якому і стоїть двигун. Потім  вал на якому стояла ручка був зєднаний з валом крокового двигуна через зубчато-ремінну передачу, з передаточним відношенням двигун-головка 2:1. Ремінь закритий під кришку.
Також на  УДГ встановлений невеликий корпус, з кнопкою і кінцевиком зажиму шпинделя. Кнопка прокручує на один зуб в перед (при нарізанні шестерні), а кінцевик для того щоб не спрацьовувала люба прокрутка, в затиснутому стані.  
  • 44 відповіді