Zhelezniakov

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    3
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

1 Нульова

Про Zhelezniakov

  • Звання
    Початківец
  • День народження

Персональна інформація

  • Країна
    Україна
  • Імʼя користувача
    Євгеній
  1. Добрий день! Можливо комусь допоможе... Зробив термічну обробку шестигранника за наступною схемою: 1-й етап - гартування. Нагрів заготовок в печі до 600 градусів (швидкість ~ 7 гр./хв.) та витримка впродовж 30 хв. Далі продовження нагріву до 890 градусів (швидкість 5 гр./хв.) та витримка 30 хв. Потім в оливу (температура оливи ~ 30 градусів). Охолоджуємо до температури деталей ~ 50...60 градусів. Як швидко це буде - залежить від об'єму оливи та кількісті деталей. В моєму випадку це зайняло хвилин 25 приблизно. Звісно при опусканні пристосування з деталями в оливу декілька разів їх "бовтанув". Весь час олива в ємності перемішувалась. Потім вимірюємо твердість на глибині ~ 0,8 мм. Отримав 50...53 HRC. 2-й етап - відпуск для отримання необхідної твердості. Нагрів заготовок в печі до 530 градусів (швидкість 5 гр./хв.) та витримка впродовж 120 хв. Далі достаємо заготовки з печі на повітря (без протягів). Після остигання отримав твердість 33...34,5 HRC. Твердість вимірював на глибині ~ 0,8 мм. Якось так.
  2. Вітаю, шановна спільнота! Задача - термічна обробка сталі 30ХГСА. Маю шестигранник розмір 17 та розмір 22. Треба загартувати до твердості 32...36 HRC. Подивився довідник терміста, почитав різне. Бачу процес наступним чином. 1-й етап - гартування. Нагрів заготовок в печі до 500 градусів (швидкість 5 гр./хв.) та витримка впродовж 20 хв. Далі продовження нагріву до 910 градусів (швидкість 5 гр./хв.) та витримка 25 хв. Потім в оливу (температура оливи ~ 30 градусів). Охолоджуємо до температури деталей ~ 50 градусів. 2-й етап - низький відпуск. Нагрів заготовок в печі до 250 градусів (швидкість 5 гр./хв.) та витримка впродовж 90 хв. Далі достаємо заготовки з печі на повітря (без протягів). Після остигання вимірюємо твердість, яка повинна бути 46...50 HRC. Твердість вимірюємо на глибині ~ 0,8..1,0 мм. 3-й етап - відпуск для отримання необхідної твердості. Нагрів заготовок в печі до 540 градусів (швидкість 5 гр./хв.) та витримка впродовж 90 хв. Далі достаємо заготовки з печі на повітря (без протягів). Після остигання вимірюємо твердість, яка повинна бути 34...35 HRC. Твердість вимірюємо на глибині ~ 0,8..1,0 мм. Обладнання - гартувальна та відпускна печі. Обидві облаштовані блоком керування, тобто є можливість виставляти швидкість нагріву, час витримки. Буду дуже вдячний за Вашу допомогу!
  3. Слава Україні! Вітаю, шановна спільнота! Я чомусь не зміг створити нову тему (зависає сайт), саме тому хочу задати питання сюди. Мова про термічну обробку сталі 30ХГСА. Маю шестигранник розмір 17 та розмір 22. Треба загартувати до твердості 32...36 HRC. Подивився довідник терміста, почитав різне. Бачу процес наступним чином. 1-й етап - гартування. Нагрів заготовок в печі до 500 градусів (швидкість 5 гр./хв.) та витримка впродовж 20 хв. Далі продовження нагріву до 910 градусів (швидкість 5 гр./хв.) та витримка 25 хв. Потім в оливу (температура оливи ~ 30 градусів). Охолоджуємо до температури деталей ~ 50 градусів. 2-й етап - низький відпуск. Нагрів заготовок в печі до 250 градусів (швидкість 5 гр./хв.) та витримка впродовж 90 хв. Далі достаємо заготовки з печі на повітря (без протягів). Після остигання вимірюємо твердість, яка повинна бути 46...50 HRC. Твердість вимірюємо на глибині ~ 0,8..1,0 мм. 3-й етап - відпуск для отримання необхідної твердості. Нагрів заготовок в печі до 540 градусів (швидкість 5 гр./хв.) та витримка впродовж 90 хв. Далі достаємо заготовки з печі на повітря (без протягів). Після остигання вимірюємо твердість, яка повинна бути 34...35 HRC. Твердість вимірюємо на глибині ~ 0,8..1,0 мм. Обладнання - гартувальна та відпускна печі. Обидві облаштовані блоком керування, тобто є можливість виставляти швидкість нагріву, час витримки. Буду дуже вдячний за Вашу допомогу!