Filosof

Користувачі
  • Продажи

    161/5
  • Покупки

    125/5
  • Публікації

    891
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Діб у лідерах

    35
`

Filosof останній раз здобув день на червня 30

Filosof має найбільш улюблений контент!

Репутація

511 Відмінна

Найдено Клонов

1

Список клонов

3 підписника

Про Filosof

  • Звання
    Реєстрація
  • День народження 08.08.76

Персональна інформація

  • Стать
  • Країна

Налаштування Барахолки

  • Мінімальна сумма для пропозиції
    0

Відвідувачі профілю

3 073 перегляду профілю
  1. Так не пробував. Чі достатньо буде температури від запальничкі по стружці - не знаю. Раджу тількі те, що сам перевіряв, і в чому впевнений. Тим більше, що малий домішок цинку, або магнію, може бути і в бронзі, і при просто нагріві дасть білий наліт, і можна сплутати. Бажано нагрівати до плавлення, тоді латунь точно не сплутаєш. Я для перевірки відрізав тоненький шматочок, як чіпс.
  2. Спробуйте шматочок ТІГ зваркою поплавити. Якщо латунь, то одразу буде видно по згораючому цинку. А бронзи просто плавляться.
  3. Скількі доводилось мати справи з петлями, ні разу не бачів, щоби була одна вісь розклепана з двох боків. Коли шляпки з двох боків, то це завжди дві вісі вставлені з двох боків. А тримаються за рахунок затиску в "трубочках".
  4. https://youtu.be/IchzDObD4nM?feature=shared
  5. "И юмор у них - безобра-а-зный" (с) В.С.Высоцкий
  6. Складніше буде зробити механізм з пружиною, з лівої сторони, якщо вона теж відсутня. Я на своєму помучівся з її виготовленням, і налаштуванням. Ще і пружини "рідної" не знайшов, а з "лівою" награвся із довжиною, і загинами кінців на гартованій пружині.
  7. Та ні, по основній посадці їх там 2-3 різновиди. А по зовнішнім хвостам вже не так важливо. Є креслення в інеті, підібрати що підійде на ваш верстат, і або шукати готове, або простіше самому зробити, там деталь не складна, і по заводу вони ішли сирі, із сталі 40/45. Хоча при бажанні можна і підгартувати
  8. Так то не "ричаг" відсутній, а вал-шестерня. Вони в різних головах відрізняються формою і розмірами. В залежності від завода виробника, і років виготовлення.
  9. Не шукайте, вони всюди тількі саморобні. Я на свій сам робив, із рукоятки з якогось токарного, в яку вварив торцову головку на 14. А до того користувався просто довгою головкою на 14 із подовжувачем з перехідником під 90'
  10. Швидкоріз навряд то візьме, (якщо тількі верстат не Єреванський зроблений в кінці грудня))) ) Якщо всеж будете пробувати, то на малих обертах, і з постійним щільним проливанням ЗОР, інакше згорить миттєво.
  11. Я розточував, і шомпола гартовані робив. І відео є І горизонтальний пізніше теж розточував(вже без відоса), прямо на місці, бур затискав в лещатах. А лещата ну зовсім не під цей верстат))) Шукайте менші.
  12. Наприклад ось https://a.aliexpress.com/_EjvKGOJ
  13. Ви на форумі, а в якійсь інтернет-фірмі по пошуку і підбору верстатів. Ви почали тему про переробку китайського свердлильного з люфтами, під високоточний верстат. Вам люди пояснюють, що той метод, що Ви озвучіли - ще більш колхозніше за "стандартний" для таких верстатів (при тому значно дорожчій), і жоден поважаючий себе майстер за то не візьметься. Вам пояснили, що і як краще взяти, і в якому напрямку Вам дивитись, якщо хочеться дійсно якісний і точний верстат. Верстат потрібний Вам? Тількі Ви знаєте ті крітерії, які Вам підходять. Так поясніть, будьте такі ласкаві, з якого переляку хтось тут ще повинен кинути усі свої справи, і витрачати купу свого часу на перекопування десятків інтернет-платформ і залізячних аукціонів з продажу верстатів, в пошуках варіантів які можуть сподобатись Вашій Величності? Може тут хтось ще повинен той верстат не тількі знайти, а ще придбати і привезти Вам особисто? Бо це-ж "не ваш профіль"... І от ще цікаво - а Ви взагалі багато працювали на свердлилиних верстатах? Совкових? Китайських? Чі про їх люфти і точність/неточність, і міфічну суперточність Ви тількі читали? Бо особисто я, за тридцять років металлообробки, "перемацав" їх порядно. І мені зараз якось абсолютно достатньо китайця, з усима його люфтами і вібраціями, щоби свердлити отвори сотнями, по розмітці і керновці. Але якби була така вже велика необхідність у великій точності, то або купив би одразу якісний, або зробив би з нуля, або з жорсткого донора. Але от ні разу не з китайської шкарабанки, і не методами підкладок з піджимом))) І підбирав би сам, під себе, а не шукав би хто там що накопає і порекомендує. "Інтернет у всих однаковий" - золоті слова.
  14. Чому обов'язково новий? Старі б/у-шні німці і швейцарці, дуже часто мають в рази кращій стан, ніж совок "с хранєнія". А намагатись з г..на і палок, колгоспними методами, зробити високоточне обладнання - утопія. Якщо вже так хочеться щось розточувати і втулити, то в якості пацієнта краще вже дійсно взяти совкову свердлилку, при чому із старих моделей, де голови цільняково-литі. Там хоч одразу "м'яса" достатньо.
  15. "Розточувати... втулити... втулити... розточувати..." Ви взагалі бачіли вживу ті шкарабанки зсередини? Тонкостінні чааунні шкарабанки, із кривим литвом всередині. Щоби там було що розточувати і втулити, спочатку туди треба запхати і намертво закріпити якусь болванку, і вже її ото муму... А ще тоді і саму піноль треба робити нову, бо рідні китайські самі не ідеально круглі))) Тількі в такому варіанті, витративши купу часу, грошей і нервів, можливо і вийде зробити міфічну "пріцезійну піноль". Але тоді ви зрозумієте, що простіше і дешевше буде одразу розкошелитись, і шукати щось толкове, якщо вже такі бажання по точності. Серед німців, чі швейцарців. А оті "бронзові вкладиши, і піджимні гвинти", в тій корявій шкарабанці - ото реально буде колхозінг. Дорогий, і безтолковий.