knife_life

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    462/4,99
  • Публікації

    788
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Діб у лідерах

    6
`

knife_life останній раз здобув день на травня 19

knife_life має найбільш улюблений контент!

Репутація

177 Відмінна

Про knife_life

  • Звання
    Реєстрація
  • День народження

Персональна інформація

  • Стать
  • Країна
    Украина
  • Імʼя користувача
    Віталій
  1. Юзаю Lii-500, на 4 акумулятора, з окремим (комплектним) блоком живлення на 12В. Аргументи були такі: 1) можна одночасно заряджати чотири акумулятора, бо у мене все на змінних 18650, і заряджати треба постійно багато. 2) можна приблизно тестувати ємність, не купуючи окремого девайсу 3) там є трохи налаштувань струму заряду\розряду, як для зарядки, так і для тестів, і мені це сподобалось. 4) винесений блок живлення дещо знижує температуру нагріву під час роботи. За два роки не згоріла, зарядив точно більше 500 акумуляторів. Задоволений, але не стверджую, що це найкращий варіант.
  2. І саме на пошті, без всякого головного болю з переписками із митницею\податковою ? Тоді це дуже непогано ще. Ніяк не знайду мануал від @softm , в котрому описувався алгоритм роботи з митницею.
  3. Може, його не приймуть. Може, з поправками в нашу користь. Або з перехідними положеннями ("вступає в силу з 2025 року"). Нажаль, нічого гарантованого сказати не можу. Закони рідко розглядають менше місяця, особливо конфліктні. Але це не гарантія, просто тенденція.
  4. Але так, якщо приймуть - то всі товари з Алі муситимуть проходити розтаможку. До 45 євро - стосується лише відправників-фізосіб, у юриків тепер не буде можливості безмитно переслати щось в Україну взагалі. Паршиво, але закономірно (не планую це обговорювати, явно не тема для металевого форуму). X-50, дякую за інформацію про законопроект, я особисто його пропустив. Передивлюсь плани на покупки, про всяк випадок куплю деякі найпотрібніші з найдорожчих позицій. Не хочу бахатись з митницею поки що, раптом приймуть поправки. Пан softm описував алгоритми, але щось душа не лежить, скажем так. Тут навіть не тільки в здорожчанні питання (хоча зайвих грошей не буває), а у вагоні митного геморою.
  5. Ні, не прийняли. Тільки позавчора (17.07.2024) Кабмін надав на розгляд Верховній Раді цей законопроект. Ось його картка на сайті Ради: https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/44605
  6. Я криво сформулював, перепрошую. Картинка, над якою сміятись - це підробка документу Енергоатому. А графік з поста softm - з того сайту, про який я говорю, на котрий стоїть лінк у softm - ENTSO-E. Тобто, графік ок, сайт ENTSO-E ок, підробка документу смішна (тому в тему тут). А мої коментарі є офтопом, перепрошую.
  7. Гуморина в тому, що кожен може спокійно подивитись на офіційному Євросоюзовському сайті дані про перетоки, і ці дані прямо протилежні картиночці вище. І взагалі там Польща практично не приймала участь в цьому місяці, від чого ще смішніше. P.S. З іншого боку, не кожен раніше цікавився енергетикою, і тому не кожен знає, де шукати таку інформацію. А мутні хвилі Фейсбуку приносять всяке, що може здатись комусь переконливим, на фоні недовіри до влади. P.P.S. Загальний рух енергії на протязі місяця - десь на 85% направлений в Україну (далі лінь було гортати графіки).
  8. Я теж такий вибрав, на 0.75. Це прям прикольна іграшка, мені дуже подобається (на токарному стоїть). Але для топікстартера може не підійти, якщо там не звичайний трифазний двигун, запущений через конденсатор, а щось типу КД радянського. Я просто не подумав одразу про це.
  9. З іншого боку, найпопулярніший дешманський китайський частотник (на умовні 400 Вт) mcu t13 коштує біля 1200 грн, і має розмір як дві банки пива, максимум. Тобто, це дорожче, ніж конденсатори + галетник + корпус, звичайно. Само-собою, якщо такий частотник взагалі можна підключити до такого двигуна, бо я, можливо, неправильно зрозумів, якого він типу.
  10. Працювати-то він буде (в промисловості так і роблять пудру), але ж це повинен бути більш-менш справжній млин. Щоб кулі перетирали, в основному, алюміній, а не стінки бочки. В промисловості всякі такі млини виготовляють із чогось типу сталі Гадфілда, але в чіпмейкерському господарстві, мабуть, не часто таке трапляється.
  11. Реле часу CN101A https://www.aliexpress.com/item/1005003309414906.html Кнопками програмується час увімкнення\вимкнення, і в які дні тижня виконувати цю команду. Я брав на 220 вольт, з сухим контактом. Тобто, девайс живиться від 220 вольт, але на ту пару контактів, яку комутує, напруга ніяка не подається. Що подаси - те і перемикатиме. Всередині явно механічна релюшка, бо клацає. Також CN101A є на 12, 24 вольт і ще може якісь. І треба дивитись на схему, яка там комутація, бо в однаковому корпусі є різні схеми. Брав для задачі вмикати бойлер в нічний час. Формально, це реле може комутувати 16 ампер, але я в китайські ампери не вірю, тому воно у мене управляє 40-амперним твердотільним реле (ssr від Earu), а вже те - бойлером. В ssr стоїть 40-амперний симістор, на радіаторі. Подібним у мене електропічка управляється, і норм. Офігєнна перевага цього CN101A - там є акумулятор, і при вимкненні світла всі налаштування зберігаються. Мабуть, це і недолік, бо колись той акк гавкнеться. В принципі, працює, але ще тижня не пройшло, важко оцінити живучість. Користуватись зручно, давно хотів таке - щоб без всіких вайфаїв, простеньке.
  12. 980 мА*год використав ліхтарик, а було біля 1650 мА*год. Щось залишилось в акумуляторі, але це ігноруєм. Тобто, біля 59% ККД. І це теж не погано, якщо мова про аварійний випадок, як на мене. Сподіваюсь, це не критичний офтоп - тест цього ПБ іде. Взяв акк 18650 eve ICR18650-26V 2500 мА*год. 14:00 заряд телефону був 57% , 15:54 - 96%, і я припинив зарядку. Ємність в телефоні залишилась, може, 3000 мА*год (на день вистачає). Акумулятор в ПБ ще не розрядився повністю. Тобто, з хорошим 18650 - нормально дозарядити малопотужний телефон можна цим ПБ. Оооок, замовлю ще пару штук, лол.
  13. Іронія ж, щодо КПД. //не вважайте мене занудою, але я дійсно знайшов листочок із записами про тест. Тестував для тієї концепції, для якої брав - аварійне світло від одноплатного ліхтарика, з живленням від рандомного 18650. Методологічно все було погано - не повірені показометри, однократний тест, і тільки малим навантаженням (бо для такого брав цей ПБ). Ліхтарик споживає 60 мА (заміряв тестером fnirsi). Акумулятор - б\у, ємність заміряв тупо Liitokala Lii-500, в режимі nor test, 500мА навантаження. Вийшло 1650 мА*год. Ліхтарик пропрацював 15 годин 25 хвилин від цього акумулятора. Ліхтарик спожив, розрахунково, 980 мА*год максимум. Напруга на акумуляторі впала до 3.28 В (без навантаження), і павербанк вимкнувся сам. Такий результат мене не порадував, але могло бути гірше, звичайно. Я ще пробував заряджати смартфон старенький, малопотужний - але там записів не робив, просто пам'ятаю, що швидко сідали акумулятори, а смартфон слабко заряджався. Якщо упоротись трохи - можу сьогодні вкинути туди пристойний акк, і зарядити телефон. Все одно світло вимикають, і потрібен буде ПБ. Власне, так щойно і зробив.
  14. Рідкісне тойво. Маю кілька штук таких, взяв під концепцію "павербанк + одноплатний ліхтар", для аварійного освітлення (ліхтар окремо купував, звичайно). Потестував - там КПД як у перших паровозів. Так і лежать, як корпуси під щось. Думав вкорячити туди мікро dc-dc step up, з виходом на 12В, і на корпус приклеїти трохи світлодіодної стрічки. У водозахищеному виконанні, щоб діоди не повідривати))
  15. Загалом, не вийшло. Коротко - наявність конденсатора палить плату dc-dc step up, навіть при підключенні її через діод. Благо, плата коштує 10-15 грн, експериментувати не страшно. Поки забив, і так справ вистачає. Вчергове переконався, що нема нічого кращого для пересічного громадянина, ніж готове рішення (якщо воно існує в природі, і є саме таким, як диктують ваші обмеження). Можливо, десь знайду схему - тоді повернусь до цього питання.