• Оголошення

    • sadmin

      Кріпта   26.04.24

      В нас новий спосіб поповнення балансу - через кріпту.
      Через лот. на довільну кількість USDT TRC20.
      Посилання - в розділі "Підтримати"

app4soft

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    5
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

1 Нульова

Про app4soft

  • Звання
    Початківец
  • День народження

Персональна інформація

  • Країна
    Україна
  1. Локалізція Fusion360 українською (обговорення): https://forums.autodesk.com/t5/product-design-manufacturing/lokalizatsiya-fusion-360/m-p/11305760 Огляд поточного стану української локалізації від Антона Васильєва (ака "САПРобасні"), викладача НТУ “ХПІ”:
  2. Коректне посилання інструкцію тут: https://forum.freecad.org/viewtopic.php?p=690847#p690847
  3. Це тема про FreeCAD. Про Fusion360 є окрема тема: https://chipmaker.com.ua/index.php?/topic/20574-fusion-360/
  4. В останній наразі версії FreeCAD 0.21 (очікується реліз цього літа) все ще немає можливості встановити матеріал деталі стандартними методом: https://github.com/FreeCAD/FreeCAD-Bundle/releases/tag/weekly-builds Але у FreeCAD є внутрішній API, який дозволяє доповнювати будь-який об'єкт додатковими властивостями ("Property"). Тож можна додати вручну такі властивості як "Material" (матеріал), "Density" (щільність), "Volume" (об'єм) і "Mass" (маса). Значення цих властивостей можна визначати вручну або ж пов'язати між собою та іншими властивостями з допомогою формул ("Expression"): Приклад й інструкція: https://forum.freecad.org/viewtopic.php?p=690762#p690762 Базова інструкція по додаванню властивостей: https://forum.freecad.org/viewtopic.php?p=651878#p651878 Довідка по формулах (Expression): https://wiki.freecad.org/Expressions Довідка по типах властивостей (Property type): https://wiki.freecad.org/Property Для відображення і обрахунку різних фізичних властивостей створено також кілька доповнень які можна встановити безпосередньо через менеджер доповнень (у FreeCAD меню "Tools > Addon manager"), зокрема макрос FCInfo (велика панель з купою різних параметрів) та FCInfo ToolBar (у вигляді рядка на панелі інструментів): https://wiki.freecad.org/Macro_FCInfo https://wiki.freecad.org/Macro_FCInfo_ToolBar FCInfo не додає властивості до об'єктів, а по суті є лише калькулятором, тож метод з додаванням додаткових властивостей описаний вище краще підходить якщо потрібно щоб властивості зберігались безпосередньо у файлі проєкту 3D моделі. Прикріплений файл є прикладом використання методу додаткових властивостей (Body > Data > Physical > Material, Density, Volume, Mass). 22-T-07-SLIDE.FCStd
  5. Слава Україні Про Topological naming problem читать тут: https://wiki.freecad.org/Topological_naming_problem Інтерфейс FreeCAD багато в чому можна налаштувати і доповнити чи змінити. Є кілька тем оформлення вже в основному пакеті програми, і більше десятка можна довстановить. По функціях: десь щось можна додати готовими доповненнями, скриптами, верстаками (набори інструментів). Все залежить від того що потрібно робити — для того щоб зробить 3D модель загалом інструментів у FreeCAD достатньо. Перенести вигляди 3D моделі на креслення ("на папір") теж можна, а от доводить 2D креслення до вимог стандартів (формат, підписи, позначки) ще не зручно. Також експорт таких креслень в DXF не дуже покищо працює і краще ексспортувати креслення в PDF чи SVG — такі креслень можна підредагувати в програмі Inkscape (векторний редактор). Inkscape також має модуль для підготовки G-Code чи SVG для CNC-верстата / лазерного різака / плоттера. Якщо ж треба в основному створювати 2D креслення та робота з DXF, то варто поставити ще програму LibreCAD чи QCAD.