• Оголошення

    • sadmin

      Кріпта   26.04.24

      В нас новий спосіб поповнення балансу - через кріпту.
      Через лот. на довільну кількість USDT TRC20.
      Посилання - в розділі "Підтримати"

Nick.Mih.

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    51
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Nick.Mih.


  1. 2 часа назад, инженер сказал:

    Доброго  вечора !   Чекаємо  рецепт.

    Здраствуйте. Дуже довго писати, та все і не напишеш. Хочу порекомендувати найкращого фахівця у цьому ділі на домашній кухні: (хліб майже такий самий, тільки у мене темніший і дріжжі я не кладу: тому мій піднімається погано). Успіхів бажаю.

     

    1

  2. Доброго дня. Теж кортить щось про їжу накняпати. Так ось: почав житній хліб пекти. Дешево і ситно. (Борошно у нас по 6 грив./кг.) Додаю кмін і соняшникове насіння для смаку. Ще трошки олії і солі. Закваску роблю з того ж борошна. От і усе. Якщо цікаво, напишу докладніше, хоч у і-неті все це є.

    DSC00031.JPG

    1

  3. От же ж. Дав Бог таких прискіпливих. Знав одного токаря (6 разряду), так той взагалі на лімби уваги не звертав. Проточував потрошку і скобою розмір ловив. А ви усі вередуєте. Вам би отакі лінійки кожному, і щоб їми міряли. B|

    IMG_20151107_093611.jpg

    3

  4. Це є металорукави типу РГТ (з суцільнотягнутої трубної заготовки (з гідроформуванням)) і РГС (з лєнти, яка навивається, формується і зварюється). Матеріал - аустенітна (нержавіюча) сталь, наприклад, 09Х18Н10. У радянські часи випускалися у м.Уфа для багатьох галузей, здебільшого військових. Рукави стандартизовані, а закінцівки приварювалися будь-які, в залежності від галузі застосування. Наприклад, у авіації з'єднання використовувалося по зовнішньому конусу 74*, в ракетній техніці,- по внутр. конус/сфера, і т.ін. Параметри рукавів маркуються на муфті з одного з боків електрографічним способом. Мають бути вказані: назва виробу по каталогу, (наприклад, Н8Д044....)(секретний), далі - тип виробу (2); прохідний переріз (у мм); робочий тиск (у ат); довжина (без закінцівок, у м.). Нижче рядком пишуть № виробу і  дату виготовлення (у зашифрованому вигляді ^_^). Поки досить. :/.

    1

  5. 5 часов назад, инженер сказал:

    Смущает  наличие  лишнего  звена  в  цепи  "  пиноль - инструмент ",  ведь  в  таком  случае  страдает  точность ?

    Точность не страдает, поскольку операция сверление не предполагает радиальных нагрузок на инструмент и производится в уже зацентрованое место детали. Кроме того, наличие легко вращающегося кольца на втулках позволяет менять втулки с инструментом без остановки шпинделя. Я использовал корпуса таких быстросменных патронов для изготовления вращающихся центров в заднюю бабку и зацентровок. (Извините за плохое качество.)

    DSC00024 (1).JPG

    3

  6. Це є гідрофонні збірки з тітанат-барієвої кераміки. Вироблялись на об'єднанні "Ахтуба" в м.Волгоград. Судячи з форми і розмірів, діапазон там десь ~1-8кГц, з вираженим резонансом. На субмаринах таких немає. Це або з маломірних плавзасобів, або з морської геології. Можна спробувати занурювати у ванночку з гасом (резина там має бути МБС) і щось чистити ультразвуком. Можливо, підійде звуковий генератор з високовальтним виходом, здається Г3-109.

    1

  7. 2 часа назад, Vua сказал:

    Спасибо, себе такую придумать нужно

    http://www.ebay.com/itm/New-Spring-Loaded-Action-Clamp-Type-Knurling-Tool-3-25-mm-Capacity-for-Lathes-/332160765460?hash=item4d56530e14:g:ItkAAOSwol5Y0NqZ Доброї ночі. Вибачте, що у чужу тему вліз, але, якщо мова про накатничок зайшла, який не викликає великої нагрузки на суппорт, то хочу показати, який я собі колись зробив:   (P.S. Тільки роліки там, на фото гладенькі стоять, та можна і з рифленням ставити.)

    IMGP0078.JPG

    IMGP0079.JPG

    1

  8. У мене отака інтерактивна таблиця є. Дуже корисна. Доречі, дуже потребую шестерню на Z= 26 зубів з модулем М=1.5.  Якщо у кого є, чи знає, де знайти, відгукніться, будь ласка. Буду вельми вдячний.  

     

    gear.exe

    0

  9. У меня тоже где-то пару штук есть. Мне они совсэм нэ надо. Проблема - найти, а это не просто. Эжели коллеге Лэмонту совсем на них свет клином сойдётся, буду искать у себя (многие центнеры всякого ворочать). Ежели без меня вопрос устаканится, то эти изделия потомки через десяток лет на помойку отгрузят, окр. среду загрязнять. ¬¬

    0

  10. 7 часов назад, newengine сказал:

    Маслонасос надо ставить, чтобы поливал шестерни маслом

    Дуже суперечливе твердження. У мене, наприклад, у токарничку ТВ-3 не перше десятиліття бабка і подачка на консистентному літолі працюють. Підключіть здоровий глузд. Швидкості і нагрузки на зуб там всього-нічого. Традиції з позаминулого сторіччя. Порівняйте, наприклад з ступицею переднього колеса автомобіля, яке на консистентному мастилі не одну десятку тисяч кілометрів обертається. Або двигун асинхронний, який на консистентному мастилі не один рік, не вимикаючись працює.

    2

  11. 23 часа назад, Turbobusa сказал:

    стоит брать за 3к гривен?

       Боже борони. Ні в якому разі не беріть. Патрончик з планшайбою обійдеться вам мінімум у 1-1.5к гр. Якщо двигун з відповідним шківом брати, ще мінімум 1.5к гр. (Ще натяжний пристрій на кшталт контрпривода потрібен.)  І де ви той двигун розмістите? Знизу не вийде. Перед станочком? Заважати буде. Ззаду? - біля стіни "верстат" не поставите. Зверху,- :D.                    Якщо нормальної продольної нема, то зможете уздовж проточувати 40-50мм, не більш. Навіщо тоді вам задня бабка? Якщо все ж її захочете, то ще 1-1.5к гр. (І подошву робити.). Нормальних направляючих там, здається, нема. Ви збираєтесь кожен раз задню бабку не тільки уздовж, а ще й по азімуту орієнтувати?                                                                                                                Це не все. Ліньки посати ще. Підрахували витрати і, як ви кажете, "геморой"? Ото-ж бо! Тому забудьте цю халепу, як страшний сон.

    0

  12. Хотів знищити цю публікацію. Не виходить. Напишу "Слава Україні", бо у неї вірю. Нате вам фото патріоток, хоч і не по темі. Вони теж вболівають за розщеплення фаз для Українських ел. двигунів. 

    69655.jpg

    65995.jpg

    0

  13. 3 минуты назад, andrey.drabchuck сказал:

    Схему в студию! Что у вас там за такая шайтан-машина

    Дозволь завтра , любий. З плат тра пилюку здути, ще там що підтаранити. Зваж, жінкам ще треба компліменти на завтра підготувати і робити. 

    Ти з своїми 3-фазними проблємами почекаєш, хоч і модератор. :|

    1

  14. Доброго вечора православні (і інших конфесій теж). Хочу донести свій досвід, може знадобиться, і поберегти від помилок.

       Колись, 30 років тому я забажав 3 фази вдома. Було те в брежнєвські часи, підключити було нереально. Що я зробив? Застосував плату від РФ і ПЧ від СПЧ-10.  То зараз здається кам'яний вік, але ж працює, (Слово удалено системой), на тих самих 25-амперних тірісторах, конденсаторах МБГЧ (6.0мкФх400В). І вольтодобавочних дроселях. Стоїть воно у мене в кладовці, в коридорі. Я цю корисну штуку вже, мабуть, років 15 не бачив. Але ж, як включаю станочки, воно мені 3Ф: 50 Hz+/- 2% видає. (380В+/-5%). Можу герци +/-10% підстроїти. 

       Запасних плати у мене дві (з супер тор трансами). Можу сфотографувати і пред'явити. А, взагалі, я, як той Шариков, з вами не согласний. Я не розділяю усіх Вас захоплення "частотниками". Частотник, більше, ніж двигун для нього предназначений, момент йому не добавить. Редуктором можна зменшити оберти в 100 раз і момент зросте в стільки-ж. Частотником можна зменшити оберти  в 100 раз, а момент обертання  збільшиться,  максимум в 1.5-2 рази, який би той частотник не був,- вєкторний-хрєновєкторний. Їх має сенс застосовувати на "вентиляторну нагрузку". Багато казати, поки що доста.

       Розумітись на цьому треба. 

       Частотник треба для небідних хоббістів з великим запасом потужності двигуна. . 

       Ще хочу виправдатись, що написав не по темі. Тема є "расщепитель фаз из асинхр. двигателя". Я був неуважний. Прочитав як "рассщепитель фаз для асинхр. двигателя.

    0

  15. 10 часов назад, лейтенант сказал:

    Можливо підскажете колеги питання по конденсатрах? 

    На стандартний дивгун на 0,55 кВт скільки треба пускового і робочого? 

       Доброго дня. Якщо ви маєте на увазі ел.двигун 8-полюсний, про який я написав, то його спочатку знайти потрібно, а це не просто. Їх вироблялось дуже обмежено, навіть у довідниках не завжди знайдеш. (У мене знайомі вже декілька років шукають,- марно.) Можна застосувати і 6-полюсний двигун на 980об/хв., все ж краще буде. Ще ось який момент: при більшовиках випускались 3-фазні асинхронники з кор. замкн. ротором на 220/380В. (▲/┴). Зараз здебільш виробляють тільки "зіркою", на 380В. Вам потрібен двигун, з можливістю скомутувати його трикутником, на 220В. Т.ч. у клемнику мають бути 6 виводів від 3-х обмоток (а не три).

       Оскільки двигун буде запускатись  без нагрузки, не бачу необхідності в пусковій ємності. (Якщо все ж є бажання її застосувати, ражу знайти 3-х контактний вимикач, у якому при натисканні кнопки "Пуск" замикаються три контакти. При відпусканні, два контакти блокуються, а один - розмикається. Раніш такі були. Мабуть, і зараз є.) 

       Емність раджу експериментально підібрати. Вона має забезпечувати найбільш симетричний трикутник напруг при номінальному навантаженні.  На запитання відповім, але потім, зараз часу бракує. І, бажано в лічку, щоб форум не засмічувати. :| Щасти.

    0