• Оголошення

    • sadmin

      Кріпта   26.04.24

      В нас новий спосіб поповнення балансу - через кріпту.
      Через лот. на довільну кількість USDT TRC20.
      Посилання - в розділі "Підтримати"

Yaroslav_r320ou

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    0/0
  • Публікації

    16
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

9 Нульова

Про Yaroslav_r320ou

  • Звання
    Учасник
  • День народження

Персональна інформація

  • Країна
  1. Так, щойно помітив що видає помилку коли хочу її вставити. Може буде працювати якщо її скопіювати і вставити в браузер
  2. Якщо комусь буде цікаво послухати вебінар який я грозився організувати місяць тому то ось. Четвер о 10.30 Планьорки уже мають закінчитися, а обід ще не почнеться)) Зареєструватися https://attendee.gotowebinar.com/register/8292054209465151503 На цьому вебінарі ви отримаєте короткий огляд металевого 3Д друку. Коротко про різні технології металевого 3Д друку. Можливості та обмеження технології. Особливості конструювання під дану технологію. Реальні приклади застосування. Спеціальний гість інженер лабораторії медичного 3Д друку розповість про приклади в їхній практиці коли 3Д друк рятує людські життя. Доповідачі: Ярослав Головенько Світлана Бурбурська І ссиль на подію у фб.https://www.facebook.com/events/1006471143135116/
  3. Ось такі речі друкували. На першому фото є масштаб а на другому видно до чого призводить помилка в проектуванні і як може "повести" геометрію. В 3Д друці, як і всюди левова частка результату залежить від прямоти рук. На вебінар для всіх тих кому цікаво уже є 2 бажаючих. (і кілька моїх друзів, але їх не рахуємо) Пишіть на мило [email protected] не соромтесь. Тоді я зможу прислати вам персональне запрошення на мило. як зберуся накінець провести його.
  4. Фух, поки всім відповів стільки часу пройшло) Дякую всім дописувачам, що відгукнулися. Наразі я побачив, що в великої кількості людей є враження що 3Д принтер ПОВИНЕН видавати відразу готову до використання деталь а не лише заготовку яка вимагає додаткової обробки. На жаль це не так. Як і будь яка технологія - вона відкриває можливості для виготовлення, а також має свої обмеження. В деяких випадках її використовувати доцільно, а в деяких - ні. В моїй практиці було кілька випадків коли ми відмовляли замовникам у виготовленні їх деталей. Переконали що це буде дешевше і якісніше зробити не 3Д друком. І звісно ж до принтера ми купимо деяку кількість додаткового необхідного обладнання. Сорі, я не завжди матиму час оперативно відслідковувати тему. Але можете не соромитись писати мені напряму на пошту [email protected]. Якщо в когось є зацікавлення, чи просто тематичні питання. Також, подумав, що якщо є зацікавлення з вашої сторони - то можемо провести щось типу вебінару. Де я міг би розповісти про те - які є технології (бо по друку металів є не 1 технологія. Є дешевші, є дорожчі і всі вони мають свої обмеження, точність тощо) - Які обмеження - Які можливості - Про можливості які вже є в Україні (про які я знаю) - Відповісти на запитання в реальному часі - Вислухати поради та коментарі. Короче могли б поспілкуватися. Готовий десь орієнтовно зробити це в кінці наступного тижня або через тиждень, бо треба ж якійсь матеріали підготувати буде і взвгвлі зараз роботки трохи є. Хто зацікавлений був би прийняти участь - будь ласка скиньте лист на пошту щось типу "Зацікавлений у вебінарі". [email protected] Якщо таких людей буде хоч пару штук, то поспілкуємося. Зберу для вас інфу. Якщо ж ні то не витрачатиму час)
  5. 3Д друк не панацея. Ви не берете імплант з принтера і відразу вставляєте його в пацієнта)) Припечені і напівсплавлені частинки на периметрі існують. Видаляються піскоструйною обробкою. Всі пари тертя мають або керамічні або пластикові вставки та поліровану поверхню. Тобто закладається якась кількість матеріалу на обробку. Необроблена поверхня справді має шорсткість. Але щодо поліровки ви помиляєтеся. Навпаки шорстка поверхна - краще зростається із живою тканиною. А полірована - ні. Немає адгезії. Полірована потрібна лише в парах тертя. Навіть навпаки, для хзбільшення шорсткості і площі поверхні додають трабекулярну структуру. Ось лідер світовий виготовлення імплантів. https://www.stryker.com/us/en/portfolios/orthopaedics/joint-replacement.html По фото видно де поверхня оброблена, а де навпаки СПЕЦІАЛЬНО зроблена навіть більш шорсткою ніж виходить з принтера. тобто в самій моделі додано нерівності дрібні. Ось італійська корпорація яка в цьому році поповнила парк своїх машин для 3Д друку на 20!!! шт. Подивіться на фотки трабекулярної структури. Звісно ноухау на сайти ніхто сильно викладати не буде https://limacorporate.com/aboutus.html?b=technology Ми хочемо закрити потребу в Українській медицині 1ю машиною. Нагадаю. Зараз більшість імплантів імпортні. Але я маю таку святу віру що технологія в Україні може пригодитися не тільки в медицині. Після лиття - також потрібна пост обробка, і там доводка не 0,1- 0,2 мм треба. Всі технології мають свої обмеження і з ними просто треба працювати. Їх треба знати і з ними працювати. На жаль в ЗМІ 3Д друк завжди подають як технологію яка дає змогу дістати з машини деталь - і зразу в роботу. Це можливо звісно але в дуже обмеженому колі випадків.
  6. Дякую за фідбек. Толкових продажників поки немає. Я знаю в кого є стратасіс)) Хоча ще місяць тому взагалі не знав про укр 3Д ком'юніті нічого... На фото - це просто ілюстрації з інтернету. Стосовно посадочних - так, ви праві. Там хтось із дописувачів вище скинув відео з новин про Фаєрфлай. Там показують готову деталь в якомусь кадрі виготовлену на фаєрфлаї в Дніпрі. Так от. там оброблені лише посадочні місця. Там де всі допуски повинні бути витримані там вони витримані. Додаткова обробка. Де геометрія дозволяє - поверхня максимум піскоструєм оброблена. Лиття дає нижчі мех властивості ніж друк, до речі, але ви цілком праві в тому, що їх можна порівняти ідейно - і те і те це не готова до використання деталь.
  7. Дякую за фідбек. Також думав про автоматичний прорахунок. Колись говорив з стартапом в Польщі, вони робили щось подібне. Типу як 3Д хабс аде по металу і з автопрорахунком. Агрегатор компанцй які друкують металом на замовлення. Китай і сам друкує - аж гай шумить. Європа також доволі забезпечена цими послугами. Одна із цілей цього проекту (як мінімум в моїй голові) - хоч на міліметр віддалити Україну від статусу аграрної держави - експортера зерна. Завезти сучасні технології, спробувати генерувати додаткову вартість. Тому я сподіваюся знайти попит на внутрішньому ринку і задовольнити його.
  8. Так, треба доводити. Впринципі 2 операції. видалення сапортів (зсередини). і стерилизація. На попередньому місці роботи мали схожий кейс. Друкували 2 рази. перший раз після друку виявилося що потрібно буде видалити ще невеличкий шматочок кістки щоб той імплант підійшов. - змінили модель зробили криволінійну виямку десь 5-7 мм, щоб ідеально став. Фаєрфлай круті чуваки. В них є таке облажднання і купа додаткового. Друкують для своїх внутрішніх потреб. Ми ж внутрішніх не маємо.
  9. Стосовно самого тех процесу, то я з ним дуже добре знайомий. Протягом останніх 5 років працював в напрямку металевого друку в Естонії та Німеччині. Зараз повернувся в Україну. На жаль так, автоматизувати видалення підтримок ще не вдалося нікому. Але для цього не потрібен кваліфікований спеціаліст. До речі бачив нижче по гілці посилання на відео про FireFly. Для них ми наприклад не зможемо нічого запропонувати, так як у них є власні потужності і таке обладнання. З ними спілкувалися)
  10. Дякую за ваш фідбек. Я бачу ви трішки стикалися з темою 3Д в Україні?
  11. Вартість виробів чудово уявляю. В світі вже давно все це виготовляється 3Д друком. а в Україну імпортується. Відомі світові корпорації продають в україну такі вироби і якщо ми робитимемо їх локально це не буде дорожче. Є на ринку і багато дешевого китаю. в 1.5-2 рази дешевшого. Але спілкуючись з хірургами є скарги на якість. як і по хім складу так і по міцності виробів. що призводить зазвичай до ревізійних втричі дорожчих операцій, або інвалідності. Наразі є кілька потенційних замовників, хтось із них імпортує, хтось пробує виробляти звичайними методами.
  12. Залежно від призначення деталі та її застосування. Але звісно пост обробка потрібна. Деколи вона потрібна лише в місцях посадки. Так, постобробка потрібна. Але її можуть робити і субпідрядники на початку. тому що вартість хорошого 5осного оброблювального центру рівна вартості принтера.
  13. Привіт всім форумчанам. Чи стикалися ви в своїй практиці з деталями для виготовлення яких можна було б застосувати 3Д друк металів? Якщо так, то опишіть ваші кейси трошки будь ласка. Цікавить який це був матеріал, які габаритні розміри деталей тощо. Приклади. - треба виготовити невелику партію деталей які в союзі виготовлялися масово і з оснасткою, зараз робити оснастку на 500 шт невигідно, а в деталі складна форма - Треба зменшити масу виробу. - Для більш ефективного охолодження потрібна розгалужена структура нелінійних каналів. - Оснастка в одиничних екземплярах, прототипи, тощо. Тут описаний один приклад https://habr.com/ru/post/406317/ Чого питаю. Плануємо найближчим чамом завезти обладнання для металевого 3Д друку в Україну. Наразі мова йде про одну машину для друку титанового сплаву для медицини. Але хочу зрозуміти чи є реальна виробнича потреба на інші матеріали і на такі послуги, бо я б хотів ще одну машину, щоб 2 рази не вставати. Сама технологія відкриває нові можливості в проектуванні, тому що має зовсім інші обеження. Потрібна ваша порада і зворотній звязок. Дякую. Готовий обговорити деталі і по телефону, якщо є така потреба.
  14. Все залежить від кількості деталей. при замовленні 50-60 ціна за штуку буде орієнтовно 1300 грн. Це при 3Д друці із 316L нержавійки. при замовленні однієї ціна буде десь 2500+ або дешевше, але з довгим часом очікування. Цифри приведені вище - прикинуті на вскидку, але можна і точну вартість порахувати. Скільки деталей вам потрібно? Якщо цікавить виготовлення 3Д друком, можемо обговорити деталі (пишіть на пошту [email protected])
  15. Так, ціна буде недешева і явно що непідходяща для серійного виробництва саме цієї деталі. Але на етапі прототипування може виявитися просто найшвидшим і найпростішим методом. Можемо друкувати AlSi10Mg, Впринципі і інші алюмінієві сплави з деякими була практика. Чисту мідь друкувати не можемо. але можемо бронзу.