Quercus

Де придбати світлодіоди?

2 повідомлення у цій темі

Власне, потребую поради. Хочу купити кілька (1-2 для початку, якщо все піде добре то 10-20) світлодіодів Cree XHP70.2

Здавалося б яка проблема? Заходиш на який Маузер/Фарнелл чи якийсь із великих українських "дистрибюторів" електронних компонентів і маєш роздрібні світлодіоди за ніяк не гуртовими цінами, зате 100% оригінал.

Однак проблема є:

1. Потрібні світлодіоди, припаяні на "зіркову" тепловідвідну пластинку. Я не Микола Сядристий і, боюся сам нормально цього не втну.

А якщо припаяти тяп-ляп - то світлодіод швидко згорить, адже смалити планую на повну потужність.

2. Потрібні світлодіоди з CRI 90+.

З такими вимогами нічого в надійних джерелах не можу знайти (можливо, зле шукаю)

 

Зате на Аліекспресі це масово продається. Але, якщо я правильно розумію, практично всі ці "Cree" звідти - підробки. Ситуація ускладнюється тим, що ці підробки - аж ніяк не якесь підвальне барахло, а самі по собі якісні фабричні світлодіоди. Їх параметри відрізняються від оригіналу "всього лиш" у 2-3 рази, тобто без спеціального обладнання в домашніх умовах не відрізниш, і зовнішній вигляд практично не відрізняється. У перевіреному магазині Convoy Flashlight Store, який не торгує контрафактом, на жаль немає цих світлодіодів із CRI 90+.

Також є маса пропозицій від локальних українських інтернет магазинів, але мене не полишає думка, що у них "ноги ростуть" з тих самих джерел, що й у Аліекспресівських (ну а нє, навіть картинки скопійовані у китайців :D) Правда якимось дивом ціни можуть бути навіть нижчі O.o

 

Тому є ось таке питання. Якщо хтось знає надійні джерела які підпадають під наведені вище обмеження - то тикніть мене носом будь ласка.

xhp70.2.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

С таким CRI действительно нужно смотреть только на фарнеле или подбирать аналогичное решение у других брендов, которые, в силу меньшей стоимости, представлены в Украине с достатком (к примеру, хорошо себя зарекомендовал seoul semiconductor - у сиа их много + распаивают под любую оптику ledil которой у них тоже много).

Из китайских компаний могу порекомендовать MANKUN - я когда работал с CREE , всё заказывал у них. И в цеху до сих пор и каждый день светят 90ваттные прожектора на платах с их распайкой и их светодиодами Cree XB-D (с 2013 года)

Змінено користувачем Brobdingnagian
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку