Reiter

Зарядка для ноута від 12 в

29 повідомлень у цій темі

11 година тому, Zalizovskiy написав:

В минулому житті я постійно тролив колег фразою: "- Все, що має БЖ потужністю більше 65Вт - то не ноут".

Щодо вашого "Павліна".

0. Подібні експерименти досить ризикові по багатьох причинах. Описувати мені їх ліньки, просто враховуйте, що можете "попасти" на досить коштовний ремонт.

1. Контролювати споживаний струм - гарна ідея. Правда використовувати ту приспособу, що у вас на фото не зовсім доречно. Слабке місце там - роз'єм, яким підмикається струмовимірювальний шунт. Для надійності я б радив викинути роз'єм і припаятися на штирі напряму. А ще краще використовувати вимірювач як на моєму фото. Він і точніший, і міряє більше параметрів, і переріз дротів там із запасом. DC_power_meter.jpg

2. Не нехтуйте перерізом дротів і якістю з'єднання. Перерізи - від 2,5мм.кв на 19В частині, від 4 - на 12В. Більше - краще. Ніяких скруток, лише пайка.

3. Китайські DC-DC перетворювачі беріть із півтора-двократним запасом. Зробіть йому якусь коробочку із вентиляцією. Бо як на схему потрапить щось зайве (викрутка, монети, кіт) можете залишитися без ноута.

Настройка - підключіть до перетворювача акум, без навантаження. Виставте спочатку напругу. Потім підключіть на вихід перетворювача амперметр (фактично закоротивши його) і швиденько виставте струм. Не користуйтеся звичайними щупами мультиметра, вони погано пристосовані для вимірювання таких струмів. Приспособа на фото вище підійде. Я б виставляв струм номінальний для вашого штатного БЖ (10А). Відключіть амперметр, перевірте напругу. Потім перевірте напругу під навантаженням. Просідання напруги на виході під навантаженням більш ніж на 0,5В вважаю поганою ознакою. Врахуйте, ноут міряє напругу на вході і виходячи із цього визначає свою поведінку. Описані вами "спецефекти" якраз є наслідком.

4. HP та Lenovo ідентифікують БЖ за допомогою дільника напруги із двох резисторів, один із яких знаходиться в ноуті, інший - в БЖ. Та схема із резистором, що давали вище повинна працювати. Питання - в номіналі. Полазьте по закордонних форумах, десь я вже бачив номінал для вашого "Павліна". Згадаю де - напишу. Ваше рішення із гвалтуванням штатного кабеля повинне працювати, але заставляє мене страждати із естетичних міркувань. Не забувайте про якість з'єднань.

5. Я б на вашому місці купив старий дрібний ноут, перетворювач до нього за 150грн і спокійно працював. Що я загалом і роблю, сидячи зараз на Lenovo T400 купленому за 800грн. Зараз він споживає струм десь трохи більше ампера (~20Вт). Він у мене підключений до 100А/г збірки і не вимикався вже десь зо три тижні. Вдень збірка встигає підзарядитися кволим зимовим сонечком і цього цілком досить для роботи.

 

Та мені самому шкода розрізаного дроту на штатному БЖ, але довелося. Між перетворювачем і аккумулятором кинув провід 4 мм, а ось від перетворювача нащо такий товстий? Там від штатного БЖ до ноута йдуть 5 дротів (2 плюсових, 2 мінусових і 1 ID), то оті 4 максиму по 5 мм. 

 

Напруга доречідійсно просідає на 0,5 в під навантаженням.... 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Може визначити яке падіння напруги на * м дроту * мм.кв при струмі * І який % є припустимим.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Все, поборов. Таки вся біда була в дротах! Підключив всі 4 дроти 0,75 мм. Тепер зарядка постійно, не відключається. Навантажив відеокарту фурмарком - всьо чотко, працює, заряд іде! Напруга не просідає навіть на 0,1 в. 

 

Амперметр поки відключив. Бо в нього дріт іде ну може 0,35. І взагалі він якийсь дешевий, шунта немає. Купував як 10а, але хз який він там насправді. Припаяю нормальні дроти, тоді спробую підключити. 

 

Далі окультурю, корпус є, просто ще не запаковував. Треба ще якось зробити штекери, щоб відключати від рідного БЖ. 

 

 

IMG_20221206_114512.jpg

Змінено користувачем Reiter
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

https://www.aliexpress.com/item/4000382623467.html

Лишається ЮСБ кабель С тайп і до перетворювача зробити...

 

, Reiter написав:

шунта немає

там на платі шунт як йдеться про цифроаий двоколірний з ае. дроти так, але падіння напруги треба дивитись.ї і мінімізувати їх довжину.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку