Dimon

Користувачі
  • Продажи

    12/5
  • Покупки

    28/5
  • Публікації

    227
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

45 Нульова

1 підписник

Про Dimon

  • Звання
    Постійний відвідувач
  • День народження липня 4

Персональна інформація

  • Стать
    Мужчина
  • Країна
    Украина
  • Імʼя користувача
    Dima

Відвідувачі профілю

2 660 переглядів профілю
  1. який посадочний діаметр під патрон?
  2. степ і дір з другого двигуна підключіть в паралель на вісь Y В mach3 підключають вісь А для того щоб вирівняти портал станка при хоумінгу, DDCS цього робити не вміє тому немає різниці чи ви підключите в паралель на Y чи окремо на А, працювати буде як один двигун.
  3. Я використовував DDCS v3.1 на своїх станках, гарно і стабільно працюють, про флешку вже писали потрібно замінити на кращу, версією DDCS v4.1 не користувався але в описі і налаштуваннях різниці крім більшого дисплею не бачу. Краще купувати на Алі зараз на них знижки, я купував у цього продавця: https://www.aliexpress.com/item/1005004662376511.html
  4. Так нуль чи земля? Щось не зрозумів. Потрібно заземлити станок!
  5. вивчав ці контролери і спілкувався свого часу з їх менеджером, по функціям дуже схожі з польськими THC-150, про які я згадував вище. Ось наприклад опис ТНС NT-1: В контролері інтегровані такі функції: - затримка на пропал; - затримка на початок контролю; - гістерезис; - функція регулювання напруги; Ну все що треба є, окрім "лямпочок" для лімітів
  6. від осцилятора основні наводки, а також при зриві робочої дуги сильний сплеск поміх. Гарно вийшло
  7. не бачу причин не ставити в раму, тільки захистіть від бризг.
  8. Екрани з'єднуйте на масу ящика з електронікою, зі сторони двигуна екрани не під'єднуйте! Ще раз наголошу не об'єднуйте заземлення рами і електроніки! Зробіть окремий контур, або якщо є в розетці земля, то на неї. Плазмовий апарат не потрібно заземляти. лишнім не буде, є дешеві екрановані кабелі називаються "сигнальні" січенням 0,22 їх для датчиків вистачить.
  9. ні, цей живиться від змінного струму https://cnc.prom.ua/ua/p6349187-induktivnyj-datchik-huron.html ось такий піде, вам потрібно мінімум 4 датчика, 3 для обнулення XYZ і один для пошуку металу probe. водяний стіл і загальна витяжка над столом, витяжку ще не доробив бо пересунув станок в інше приміщення, планую щось типу бокового зонта на стіні, щоб не заважав тельферу, ще не придумав як саме.
  10. У мене зараз така компоновка станка, але я купив апарат з пневмопідпалом дуги (hypertherm), на старому апараті з ВЧ я б собі таке не позволив.
  11. в тому то і справа, що мач бачить сигнал з thc а це може бути фальшивий сигнал від пілотної дуги, можливо ваш апарат має чітко виражену різницю між вольтами пілотної дуги і робочої і 7up розпізнає arcOK, я ж стикнувся з апаратом edon і 7up постійно видавав arcOK від пілотної дуги, і часто не пробивши матеріал починав рух, я ж порекомендував власнику докупити датчик току який вони почали пропонувати до своїх контролерів. На THC 150 я граючись настройками міг добитись чіткого розпізнавання робочої дуги. це трішки не те, затримка в шиткамі робиться на пробивку, а в THC 150 після сигналу arcOK, тобто різак пробив матеріал і почав рух, проїхав якусь відстань стабілізувалась дуга на висоті різу і тоді починає подавати сигнали Up / Down. Впринцепі в шиткамі також можна вимикати thc кодом, але то кому як зручніше. В мачі виставляється швидкість роботи осі Z, а гістерезисом ви налаштовуєте чи реагувати контролеру на те чи інше коливання напруги. Якщо затримки це такий собі доп. бонус, то гістерезис є майже у всіх популярних THC. Я просто рівняю ті контролери з якими я працював, тому роблю такі висновки, це моя суб'єктивна думка! На сьогоднішній день я не користуюсь зовнішнім контролером THC, всю роботу замість нього виконує LCNC і всі налаштування я роблю прямо в програмі, а сигнал arcOK отримую від самого плазмового апарату, і працює це все, повірте, набагато швидше і зручніше. Бажано ставити датчики КЗ, якщо відкритий датчик, то провід може зловити наводку і спрацювати. У мене стоять індукційні КЗ, гарно працюють, за весь час поміняв тільки 1 датчик.
  12. буде біда, від ВЧ наводок згорить вся електроника по черзі, електроніку і ПК відсовуйте чим подалі від станка, і не заземляйте в один контур з рамою, бажано різні контори заземлення. Щоб засунути шкаф під станок вам потрібен апарат з пневмопідпалом а не з ВЧ, hypertherm або аналог. у мене зараз така компоновка, якраз доробляю станок. Можливо, я давно не дивився на ціни, раніше було точно 300. Навіть якшо 100, додайте сюди thc 150-200, то за ті кошти, знову ж таки, краще дивитись на стіку F2100B/T або LCNC.
  13. ну я побавився з цим контролером 2 дні, і в принципі він свою роботу робить, що би ще хотілося в ньому мати з налаштувань, я буду рівняти зі своїм старим Proma THC 150. 1. не має можливості виставити вольтаж який розпізнає чи є робоча дуга, у Proma виставляється поріг після якого контролер бачить що це робоча дуга, а не пілотна і працює, зауважу, стабільно без нарікань. У 7up пропонують додатково датчик току, по суті такий датчик можна зробити зі звичайного геркона. 2. Затримка перед сигналами up і down, буває що потрібно затримувати рух осі Z поки пробивається товстий метал, є навіть метод пробивки з рухом, щоб не так закидало сопло. (не обов'язкова функція але в Proma вона є це +) 3. Гістерезис - виставляється гістерезис вольтажу для того щоб контролер знав на яку зміну вольтажу йому реагувати, а не пригати як м'ячик тоді, коли це не потрібно. (у Proma виставляється від ±1V до ±15V) Можливо я не знайшов потрібну інструкцію, бо сайту у розробника немає, є тільки канал на ютуб, і якщо всі перелічені функції там присутні то виправте мене. Ще мені не зрозуміла ідея підключати всі кінцевики і датчики через цей контролер, це типу двойний захист чи як? Навіщо? Плата опторозв'язки за 5$ з цим добре справляється! Як на мене це дуже примітивний пристрій який має коштувати не більше 100$ для бюджетних станків, а за такі гроші як він коштує краще взяти той самий Proma THC 150 або аналог.
  14. Ліцензія на мач3 коштувала, якщо я не помиляюсь біля 300$ то вже краще подивитись на автономні стійки як пропонував Гаврилів Василь. Не хочеться мусолити тему на рахунок Мач3, але я не розумію навіщо люди купують це лайно яке вже мабуть років 15 не оновлюється і не підтримується, є абсолютно безкоштовний Linuxcnc з вбудованим компонентом Plasmac для плазмових станків, який на борту має стільки плюшок для різання що не всі промислові стійки таким похвастаються, стабільно працює, є постійна підтримка на форумі, постійно виходять оновлення. Я перейшов з мач3 на LCNC років 10 тому і перехрестився, зараз якщо будую якийсь станок то тільки на LCNC або на автономних чпу контролерах, залежно від задач. Єдиний мінус, що мабуть новачок не відразу зможе встановити і налаштувати, хоча зараз це стало не важче ніж поставити той самий мач3. Мабуть єдине пояснення тому що всі починають з мача це те що він працює на віндовсі, і не всі хочуть вивчати Лінукс, а даремно це того варто!
  15. Сумніваюсь що згоріло саме через реле, мабуть це якийсь збіг обставин. Більше всього, що плата згоріла від вч наводок від плазмового апарату або ще щось. На практиці два реле будуть тільки заважати, наприклад я часто роблю мітки під свердління і виставляю від 50 мс для якісної мітки, з двома релюхами ви отримаєте нестабільний підпал і затримки. Не бачу логіки навіщо його ставити? Можна 10 шт підряд поставити що воно дасть, чи може я чогось не розумію? Просвітіть будь ласка.