S.T.U.D.E.N.T.

Ремонт, модернизация, комплектация, пусконаладочные работы промышленного и бытового трансформаторного сварочного оборудувания

10 повідомлень у цій темі

Оказываю услуги по ремонту промышленного и бытового трансформаторного сварочного оборудования. Возможен выезд на объект в черте Харькова и области по договоренности, особенно если габариты аппарата не позволяют его легко и быстро привезти ко мне на ремонт в мастерскую. Принимаю заказы на ремонт с других областей, если аппарат массой не больше 60 кг. 

Возможна комплектация источников сварочного тока подающими механизмами, сварочными автоматами (тракторами), наплавочными головками, пультами и блоками управления и т.д. 

По любым интересующим вопросам обращайтесь по телефону или пишите на форуме. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Чи існує можливість "відтюнінгувати" зварювальний півавтомат SSVA-270P(4 роліка, одна з перших моделей в новій морді) 380В для зменшення розбризкування при зварюванні. Все влаштовує в апараті крім розбрискування. Варю в середовищі вуглекислого газу, як правило "дорослі"  товщини металів дротом 1,2мм, іноді 1мм. Вже пробував міняти і подачу дроту і режими...однаково присутнє розбризкування і налипання на газове сопло та струмопровідний наконечник.

 Цікавлять можливість виконання такої роботи, умови, варіанти  строки та ціна. Можливо відповідь тут, або в приват.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А яку у Вас версію прошивки при запуску аппарата на табло показує? Остання версія 299, якщо у вас більш рання версія то порадив би по перше прошитись до останньої, зробити це можна відправивши аппарата до СЦ, за разом там і відкалібрують його до заводських  параметрів. Він з першого дня так себе поводить чи це в нього з часом проявилося? 

В мене SSVA-270P на 220В в старому корпусі (плати однакові що в старому що в новому корпусі), і приїжджав на модернізацію SSVA-270P на 380В. Порівнював їх як працюють - на 220В набагато м'якіше варить ніж на 380 і розбризкування менше, з малими товщинами металу набагато зручніше працювати. На 380В аппарат відчутно грубіший але пропікає метал набагато веселіше, якщо можна так сказати, потужніше, при однакових параметрах зварки. На заводі бачив як працюють нові аппарати трьохфазні 270-ті - навіть по звуку дуги чутно що грубіше варить ніж мій однофазний. 

Суміш аргон-СО пробували?

Якщо аппарат достатньо старий і з часом розбризкування збільшилося то я раджу відправити до СЦ, при потребі там замінять конденсатори,  відкорегують константи і прогонять на стенді.

Однозначно не раджу чіпляти ніякі конденсатори на вихід клем і т.п. так як це одразу виведе з ладу вихідну силову частину аппарата. 

З інверторами не все так просто і однозначно як із класичними трансформаторними джерелами року.  

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дякую за конструктивну відповідь. Апарату декілька років (не пам'ятаю скільки саме). Я вже згадував, що він один з перших в новій морді, був куплений навіть до публікації на сайті виробника. Тобто, якщо знаєте терміни початку модернізації, то він приблизно з того часу. Версія прошивки — 29. Не знаю, як зараз, але колись в апараті випускався доволі убогий катушкотримач, де катушка дроту тупо закручувалась на гайку  без регулювання натягу дроту. В один прекрасний день, після переноски апарату я почав варити не замітивши, що котушка з дротом трохи розмоталась  і декілька кілець зварювального дроту просто випали з катушки. Коротше кажучи , не пам'ятаю як але зварювальний дріт замкнув на корпус апарата. Мені здається, що після цього і значно збільшилось розбризкування. Взагалі багато зварщиків  відмічають надмірне розбризкування в апаратах цього виробника. Я був звертався в СЦ стосовно цього, але мені сказали, що коли б зварювальний дріт під напругою закоротив на корпус апарата, то вийшла б з ладу протяжка. А раз протяжка працює, значить все в порядку. 

 Сумішшю варити не пробував і чесно кажучи не дуже й хочу. Купувати пару балонів на суміш не дуже хочеться. До вже наявних кисень, кислота та аргон додавати суміш та морочитись з заміною, бажання не виникало. Підключати на напругу 220вольт з втратою потужності  також не дуже хочеться . Тонкі метали та середні товщини маю чим варити, цей апарт, як правило використовую для зварювання металів від 8мм товщини та вище і для наплавлення, якщо потрібно...

 В електроніці розбираюсь слабо, тому й подумав, чи не можливо частково підкоректувати  занадто жорстку дугу апарата для зменшення розбризкування.

 

 

 Апарат в основному працює з 26-м або 36-м рукавом і 300 — 600А масою.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Приблизно це було років 4-5 тому. Здається тоді випустили нові корпуса. В старих корпусах не влазить плата осцилятора.  Я вже чув про те що при закорочуванні проволоки на корпус зварювальні характеристики апарата змінюються. Нажаль схеми на апарат немає в свободному доступі, тому треба дивитися по місту як кажуть. Я б перевірив на вашому місці діодні мости по входу 380В і діоди на виході силової частини. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, S.T.U.D.E.N.T. написав:

Я б перевірив на вашому місці діодні мости по входу 380В і діоди на виході силової частини. 

Я в цьому розбираюсь мало, так що прийдеться мабуть відправляти в СЦ.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, S.T.U.D.E.N.T. написав:

Приблизно це було років 4-5 тому.

Сьогодні подивився "мурзілку"  до свого апарата і дійсно апарат виготовлений в липні 2015року. Заодно позвонив в СЦ Максіми Плюс і відправив до них зварювальник. Подивлюсь, що в результаті вони скажуть. Ніби ненароком натякнули, що розбризкуванням страждають всі їхні півавтомати.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Сьогодні був на виробництві, хлопці варять мачти для мобільних вишок МТС. Кожну секцію на стапелі обварюють два зварних - один на ССВА-270Р 3Фазному, інший на СЕЛМА ВДУ-603 чи 601. Різниця помітна, Селма м'якіше варить, правда там кабель від апарата до протяжки виносної 15 метрів і масса - сталева стрічка 40×4 метрів 5 а далі на стапелі. ССВА спочатку геть погано працював (проволока 1.2, вуглекислота) - подивився налаштовані параметри 21В подача 24, жорсткість 5. Переналаштував 27.4В 44 подача 3 режим жорсткості - інша справа! Шов красивий, пропікання те що треба, звук більш-менш, розбризкання - маленьких кульок немає, вискакують тільки крупні, міліметра 2 діаметром але не приліпають, скочуються по поверхні і падають або потім змітаються щіткою. Правда в Селми і такого не було- працює чітко без бризок.

Змінено користувачем S.T.U.D.E.N.T.
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Та пробував я змінювати різні налаштування.... Про конкретні параметри нема чого говорити бо на якість зварювання впливають і інші фактори (марка металу, вид шва....) При любих налаштуваннях не чутно звичайного шипіння апарату, а лише тріскотня і розбризкування. Ще, б приходилось постійно варити в нижньому положенні, а при зварці потолочного шва вся срань дуже скоро опиняється в середині газового сопла, накопичується і дуже часто потрібно знімати газове сопло і витрушувати "продукти зварювання"...З цього приводу і штатний 25-й пальник поміняв на 24--й, 26-й та 36-й, бо ті мають цангові газові сопла, а штатний — різьбовий і часто, трохи зазівавшись витрусити, тупо приходиться ломати керамічний дифузор газового розсіювача, в середині пальника. При зменшенні жорсткості дуги апарат взагалі тупо накладає какулі на метал. Маю з чим порівняти (навіть з тим же алюмігом, який наче б і не зовсім призначений для зварки чорних металів, однаково варить набагато м'якше, з меншою кількістю бризк і меншим шумом подачі дроту.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Як я побачив з власного досвіду, 3Фазні аппарати жорсткіше за 1Ф такої ж моделі ССВА. Хоча в трансформаторній техніці все навпаки. Нажаль в СЦ ССВА перевіряють на стенді на баластних реостатах, розбризкування там не побачать. Можливо приведуть до норми константи що з часом "поплили"  і це певним чином зменшить і розбризкування в тому числі. Але будьте морально готові що кардинально іншим аппарат не стане. Як приїде відпишіть про враження від роботи.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку