Viktor)

Хонинговка Від А до Я

6 повідомлень у цій темі

Процес хонинговки, як правильно хонити, допуска , література,

Допоможіть плиз(

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, Viktor) сказал:

Процес хонинговки, як правильно хонити, допуска , література,

Допоможіть плиз(

А ГУГЛ що каже? Перечитайте й передивіться спочатку те, що там знайдете. Якщо залишаться конкретні питання - тоді і розмова буде більш конкретною. 

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

я неможу зрозуміти з допусками скільки потрібно оставляти під хонінговку!!!! 

, savelich написав:

А ГУГЛ що каже? Перечитайте й передивіться спочатку те, що там знайдете. Якщо залишаться конкретні питання - тоді і розмова буде більш конкретною. 

я неможу зрозуміти з допусками скільки потрібно оставляти під хонінговку!!!! 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Мабуть треба в гості на чип ру навідатись )

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
4 часа назад, Viktor) сказал:

я неможу зрозуміти з допусками скільки потрібно оставляти під хонінговку!!!! 

я неможу зрозуміти з допусками скільки потрібно оставляти під хонінговку!!!! 

Необхідний припуск залежить від якості розточки. При якісній заточці розточного різця й "невбитому" розточному верстаті достатньо 2...3 сотки припуска на хонінговку.  Найкращий вітчизняний матеріал різця для розточки чавунних циліндрів - ВК3м. 

Хонінгують зараз здебільшого алмазними брусками, хоча деякі автори в літературі, особливо минулих років, цього категорично не рекомендують, як представляється здебільшого з надуманих причин. "Буржуї" виробляють спеціальні бруски без алмазів, але то для нас дорого, бо вони швидко зношуються, натомість алмаз буде вам служити без заміни й проблем багато років. Найпростіший критерій якості хонінгування(звісно крім геометричних параметрів - конусності, сідла, бочки...) - відсутність на поверхні циліндра слідів розточки різцем. Ну і ЗОР - то обов'язковий компонент при хонінговці. Ті ж буржуї понавидумували різних масел для хонінговки, але знову ж таки - то здебільшого дорого й не дуже доступно. Багато років хонінгую розчиному нашої української ЗОР - Унізор-М. Розчиняю концентрат водою приблизно до 10...15% концентрації - і ніяких проблем - дешево й сердито...

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, savelich написав:

Необхідний припуск залежить від якості розточки. При якісній заточці розточного різця й "невбитому" розточному верстаті достатньо 2...3 сотки припуска на хонінговку.  Найкращий вітчизняний матеріал різця для розточки чавунних циліндрів - ВК3м. 

Хонінгують зараз здебільшого алмазними брусками, хоча деякі автори в літературі, особливо минулих років, цього категорично не рекомендують, як представляється здебільшого з надуманих причин. "Буржуї" виробляють спеціальні бруски без алмазів, але то для нас дорого, бо вони швидко зношуються, натомість алмаз буде вам служити без заміни й проблем багато років. Найпростіший критерій якості хонінгування(звісно крім геометричних параметрів - конусності, сідла, бочки...) - відсутність на поверхні циліндра слідів розточки різцем. Ну і ЗОР - то обов'язковий компонент при хонінговці. Ті ж буржуї понавидумували різних масел для хонінговки, але знову ж таки - то здебільшого дорого й не дуже доступно. Багато років хонінгую розчиному нашої української ЗОР - Унізор-М. Розчиняю концентрат водою приблизно до 10...15% концентрації - і ніяких проблем - дешево й сердито...

Спасибо !!! найшов літературу і вже більш детально буду читати і вчитись!!!  нароботі є станок з головками хочу поробувати ,як це.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку