Reiter

Запитання по маслу

4 повідомлення у цій темі

Тема масла обговорюється регулярно і скрізь.

Думав, що в цілому в цій темі давно розібрався, але....

 

Суть ось в чому. Досить давно в усі свої мотоцикли, які мав лив мастило 10w60 (повна синтетика). Хоча по мануалу в основному рекомендація 10w40. Але для себе думав і розумів так: зимова в'язкість однакова (10), а друга цифра ж чим вища, тим при вищих температурах масло зберігає свою в'язкість, масляну плівку і т.ін. Ото ж вважав, що краще нехай цифра буде вища і у випадку спеки, пробок, довгої їзди на понижених передачах та ін масло не втрачатиме свої властивості, а це добре. От і зараз в сім'ї 2 мотоцикла. Обидва з водяним охолодженням  В одного рекомендація по мануалу 5w40,10w40,10w50 в іншого 10w50. В обидва лив з чистою совістю 10w60, вважаючи що так краще. 

 

І ось недавно накнувся десь на статтю, де йшлося про те, що заливати в двигун масло більшої в'язкості ніж рекомендує виробник шкідливо. Що це призводить до швидшого зносу двигуна, що масло не виходить на свою робочу температуру і т.ін.

 

Це справді так і я, прагнучи як краще, роблю гірше? Чи це якась дурня і я все собі правильно розумію і гірше від більшої в'язкості точно не буде?

Змінено користувачем Reiter
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Как правило более вязкое льют в изношеные моторы))) вторая цифра это вроде чем выше тем жидче масло если не ошибаюсь. В принципе если мотор новый или свежий то лить можно любое подходящее по группе качества (sae) НО... инженеры разработчики наверно не зря рекомендации по маслу дают? Я б не рекомендованое лил бы только если вот прям очень надо ехать, но другого просто нету))) 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Более вязкое масло действительно иногда  льют в изношенный двигатель. Хотя этот вопрос спорный. Но в старый жигуленок мы заливали вязкое масло только на лето.  В начале сентября меняли на рекомендуемое.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Мотори абсолютно не зношені. Фактично нові. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку