nand1024

Вибір бензинового генератора

8 повідомлень у цій темі

Доброго всім вечора, постало питання купівлі бензинового генератора, дивився багато оглядів та порад але так і не зміг оприділитися з вибором. Задача наступна
самий мінімум: ноутбук, бесперебійник з зовнішнім аккумом, зарядні прилади, паяльна станція та led лампочки, роутер, муз центр. все це разом жере не більше ніж 500-600 ватт і то коли заряджається аккум безперебійника, тут наче любий підходить, всюди імпульсні блоки живлення їм якість напруги не так критична.
бажанний мінімум: все що зверху плюс токарний станочок десь 200-300 ватт двигун, перфоратор 550 ватт, дриль 750ватт, заточний станок 150ватт, можливо сверлильний станок 350ватт, холодильник(не знаю скільки, не великий, сучасний, простий, думаю десь 160-200ватт). ясна річ працювати в один момент часу буде щось одне.

оптимально: все що зверху  бойлер 1600 ватт та обігрівач 750 ватт, ввімкненно в один момент часу буде щось одне.
Перший раз маю справу з генераторами, чув що в звичайних не інверторних якість напруги гірша, мені це не зовсім зрозуміло, якщо брати dc-ac інвертор то поняття правильна синусоїда або апроксимованна тут все досить ясно, тут можу припустити що синус більш менш на синус схожий але присутні відхилення по амплітуди та частоті відносно тої напруги що в розетці, тут виникають питання що впливає на ці відхилення та наскільки вони критичні для того переліку приладів що я написав?
вибір падає між 3 генераторами
1) 0.7(0.8 макс) ватт інверторний генератор для самого мінімуму я так розумію вистачить, чи вистачить його якщо це буде єдине навантження холодильник, токарний станок чи свердлувальний станок?
2) 1 (1.2макс) кВт звичайний генератор чи вистачить його для всього що описанно в бажаному мінімумі?
3) 2.5 кВт звичайний генератор чи вистачить його для всього що я написав?
наскільки нормально будуть працювати прилади від звичайного (не інверторного) генератора, чи є якісь обмеження чи застереження, наприклад для ноутбука чи дрилі?
генератор на 1кВт та на 2.5кВт споживають різну кількість бензину для генерації 1 кВт в продовж 1 години чи однакову?
Що більш надійне інверторний чи звичайний генератор?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

максимальна проблема при старті всяких компресорів, холодильників та морозильників. Особливо з холодного стану і разом. Бо стартовий струм. Все решта.... рахуйте сумарно.

, nand1024 написав:

генератор на 1кВт та на 2.5кВт споживають різну кількість бензину для генерації 1 кВт в продовж 1 години чи однакову

різну.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

у меня было много генераторов  и самый удачный и экономичный Кипорг IG2000  в эконом режиме  4л 9часов работы  200ватт нагрузки (больше нагрузим меньше отработает на одной заправке)- по выходу чистая синусоида  

в режиме эконом  вытягивает старт холодильника и пуск устройств до 2х квт   - поднимая обороты 

работает по сей день легкий в кейсе не шумит 

есть и IG 6000  (брал за 2000$ до войны)- но расход  при нагрузке 1 квт 1.8-3л в час  - не радует  и запуск только с акб  а так чистый синус  - якобы режим эконом  и тд - брал по рекламе после 2000 ной модели по факту громкий не экономный  - а так работает нормально - чистый синус на выходе 

Змінено користувачем Viktor_KVS
1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

вот такого звіра надумав брати EnerSol EPG-1200S, ще варіант EnerSol EPG-2800S але ціна кусається, якщо перший варіант зможе потягнути пусковий струм холодильника, дрилі на 750 ватт чи точила на 150ватт, то не бачу особливого сенсу брати щось дорожче, хоча дриль якщо дуже треба буде успішно шурупокрут замінить. Ось в плані ноутбука та вай фаю я не знаю як такі генератори себе проявляють, якщо там сильні стрибки напруги чи ще якісь ньюанси є через які ноутбук до такого генератора краще не підключати, то буду брати інверторний RATO 700i. Мені першочергово ноутбук з роутером та бесперебійник щоб було чим живити, все інше приємні бонуси, важливі але не критичні.
Якщо відкинути зайві варіанти, то в принципі є EnerSol EPG-1200S до якого я більше схиляюсь, відносно не дорого і дає 1кВт номіанльної потужності, якщо дуже треба буде бойлер на 1.6кВт від нього живити, то підключу через димер. Ще варінт з RATO 700i, його я розглядаю лише в тому випадку якщо відхилення по показниках вихідної напруги в EnerSol є неприйнятні для підключення комп'ютерної техніки. Що мені можете порадити стосовно EnerSol EPG-1200S це звичайний генератор, не інверторний, був у когось досвід підключення комп'ютерної техніки до таких генераторів?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
11 година тому, nand1024 написав:

Що мені можете порадити стосовно EnerSol EPG-1200S це звичайний генератор, не інверторний, був у когось досвід підключення комп'ютерної техніки до таких генераторів?

У меня дома https://weima.pro/generator-benzinovyi-weima-wm2500 такой, специально взял ссылку где его нет, ну чтоб не реклама.

Работает уже 3 года. Обеспечивает все потребности. Расход от 700гр до 1.5 литра в час.

Пара холодильников, пара кондиционеров, всё инверторное. Бытовая техника, (исключая камины, тёплые полы и стиралку), спокойно живут от него. В том числе ноутбуки, мониторы и графическая станция сына. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Витрата палива, л/кВт·год 310

це цікаво...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А хто що скаже про військові совкові генератори? Наприклад ГАБ 0,5 230? Поз'являлись трохи в продажі, доволі недорого. Але не знаю чи варто з таким зв' язуватись? 

Те що нагуглив неоднозначне. Хтось каже невбиваєма штука, а хтось що капець яке капризне. З запчастинами точно проблеми будуть. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, softm написав:

Витрата палива, л/кВт·год 310

це цікаво...

Нет, 0.6

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку