moonlight_diy

Розкажіть про керування токарним з чпк

2 повідомлення у цій темі

Всім привіт. Не дає мені спокою бажання зробити невеликий токарний з чпк і якщо з залізяками все більш-менш зрозуміло, то з керуванням тим маю великі проблеми.

В темі чпк я майже повний дуб. Маю невеликий портальний фрезерний з керуванням nc-studio, моделю в solidworks, уп створюю в solidcam. Пощастило що знайшовся готовий постпроцесор, який мені підійшов, бо сам я зовсім не зміг в тому розібратись (кажу ж дуб у тому).

Від токарного хочеться щоб, вмів нарізати різьбу і дуже хотілось би мати привідний інструмент (фрезерування лисок або граней).

Що з бюджетного і не складного обрати в плані керування? Зважаючи що в майстерні вже маю комп'ютер з win7, який керує фрезерним, то вибір тільки в сторону мач3? Чи є сенс переходити на linuxcnc і керувати і токарним і фрезерним і наскільки лінукс буде важко освоїти якщо я з лінуксом справ не мав? 

Якщо обирати мач3 то купувати чи є де ломаний скачати, бажано б локалізований (буду вдячний за посилання для вивчення)? 

Яку плату обрати? На материнці є лпт, підійде люба плата з опторозв'язкою чи є нюанси? (знову ж таки буду вдячний за посилання). 

З лінуксом (якщо все ж таки туди йти) те ж питання щодо плати, але виходить що потрібно для фрезерного і токарного дві окремі. Які дивитись? Як підключати до компа?

Дуже стрьомна мені тема в чому моделити і що робити з постпроцесором? Чи готові пости під той же мач і лінукс існують, скачав і користуйся і я даремно переживаю з того приводу.

Потихеньку закуповую залізяки і після новогу року почну з механіки, але треба б і з керуванням починати розбиратись уже.

Взагалі буду дуже вдячний за поради чи посилання де почитати чи що подивитись для зовсім чайників з цього приводу.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
13 години тому, moonlight_diy написав:

 

 

Якщо обирати мач3 то купувати чи є де ломаний скачати, бажано б локалізований (буду вдячний за посилання для вивчення)? 

 

Якщо під токарник, то для не дуже складних детальок піде і не ламаний. У  скачаному з офсайтуд буде обюмежена кількість кодів. Мав справу з мак 3, з лінуксом ні , тому порадить що краще не можу. У мак 3 дві вісі , якщо чиплять окремий приводний інструмент. то треба третя вісь або вирішати це якось по другому.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку