V. Frankenstein

3d лазерная гравировка в стекле

4 повідомлення у цій темі

Приветствую всех. Есть у меня в наличии советский лазер ИЗ-25, на гранате с неодимом и модуляцией добротности. Фокусированное излучение этого лазера создает оптический пробой в стекле, и соответственно хотелось бы его применить для 3d лазерной гравировки в стекле. Как я понимаю, кроме лазера нужна ещё система позиционирования по трем осям, я думаю, что возможно по двум горизонтальным осям двигать стеклянную заготовку, по третьей вертикальной -- фокусирующий объектив. И если с механикой мне все в общем-то понятно, то возникает вопрос -- какой ЧПУ контроллер нужен для такого аппарата и какое программное обеспечение нужно? Я не смог найти внятной информации в интернете. Точно также не смог узнать, есть ли в Украине поставщики стеклянных заготовок  для такой работы. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Вітаю, скло практично кругом обробляють піскоструєм, по шаблону з плівки вирізаної на плоттері. Другий спосіб аналогічний нанесенню зображення на гранітних пам'ятниках, гравірувальним станком. Робочий інструмент якого алмазна голка, яка фактично створює подряпини глибиною від 0.1 мм. 

Декілька років тому знайшов на англомовних сайтах безкоштовне ПЗ для генерування G кода з картинки,  спеціально розроблене під лазер та прості доступні контролери і MACH3, якщо знайду на компі можу поділитися, але ж тут на форумі  заборонено передавати котактні дані.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Такий вигляд має алмазна гравірувальна голка

16811500598942884628610203257620.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Мене цікавить гравіювання скла всередні, у товщі скла,  а не на поверхні. Це можно зробити лише лазером. І мене цікавить, чи потрібно для цього спеціалізований контролер для лазера та ПЗ, чи можна юзати щось доступне, у вигляді того ж mach3, NC Studio тощо. 
OBCaGBn4GIo.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку