Feo

потрібна допомога в ричажній системі, зміна осі зварювання на обертачі

2 повідомлення у цій темі

Є така деталь вирізана на лазері, до неї потрібно приварити 2 "чашки". Хочеться робити це на обертачі, бо це вже буду варити не я, а малоосвічена в зварюванні людина, тому я хочу мінімалізувати кількість браку, та автоматизувати процес.

На фото видно два положення пальника, які потрібні будуть при зварюванні, при чому, перехід з кутового шва, в горизонтальний при автоматичному обертанні з однаковою швидкістю, можливо, не дасть такої якості, як хотілося б, але то все практика.

Мене цікавить саме те, як можна організувати цю зміну положення? У моїй голові є ідея, але мені здається що вона занадто ускладнена, згадав що є чіп, з великими головами, то вирішив все ж запитати, перед тим як робити.

 

Я хочу зробити навколо патрону якесь кільце, на якому будуть "горби" то вверх, то вниз (грубо кажучи, як працює розподільчий вал) від нього будуть приходити шарнірні тяги на пальник, які будуть задавати рух.

Але саме головне, як саме повинна бути виконана ця система, щоб дріт не зміщувався з осі зварювання?

IMG_20240405_200746.jpgIMG_20240405_200802.jpg

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

#342250 Опубліковано: (змінено)

Зробіть обертання пальника на осі. На якомусь штоку закріпити Пальник і крутити той шток. Пальник жеж зігнутий по конструкції неспроста. Чи через кнопку і мотор, чи вручну. Процес безперервний получиться і розриву не буде, так як вісь обертання виходить точно на ванну, лише положення пальника міняється. 

IMG_20240405_224210.jpg

Уявіть собі прямокутний трикутник в руках і покрутіть його навколо гіпотенузи. Катери це пальник, гіпотенуза- вісь обертання. Як міг, так спробував пояснити

Змінено користувачем andrysir1
Доповнення
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку