-spilberg-

Шліфування чашкой

18 повідомлень у цій темі

Всім привіт!Починаю шліфовку ластохвостів, ну і перший досвід шліфовки чашкой показав такий недолік а саме, швидко забивається пласка,нижня частина круга.Сотка-дві і все-шарошить.Бокова без питань.Розумію що з виходом зрізанного металла є проблема, при данній формі камня.Як лічити недуг?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Певно дурне питання..

Але обниження біля пласкої є?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Обниження оброблюваної деталі?

Так є ,якщо про то мова.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
9 годин тому, -spilberg- написав:

Обниження оброблюваної деталі?

Так є ,якщо про то мова.

Думаю що малось наувазі піднутрення тобто пласка частина круга запрвляється не паралельно горизонту а із піднуттренням до центра круга.

Ну іще хочу додати що спробуйте править вашу чашку не алмазним олівцем а ДО-75 або ДО-40( диск для безалмазної правки).

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дякую!На разунок ДО ,була думка але ця правка мені здається доситт небезпечной,тарілку не розколе?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Піднутрення є ,чи має бути заправлено під невеликий внутрішній конус?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
16 годин тому, -spilberg- написав:

Піднутрення є ,чи має бути заправлено під невеликий внутрішній конус?

Саме так

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, -spilberg- написав:

Обниження оброблюваної деталі?

Так є ,якщо про то мова.

Саме це й питав))

У вашому випадку:

Додати оберти (якщо то дозволяють характеристики круга)

Зменшити швидкість подачі.

ЗОР.

Але перш за все, це відповідність круга даній роботі. Необхідне грубіше зерно і саме головне - відкритість структури (щоб було куди діватися продуктам різання)

1-4 - закрита (щільна) структура.
5-8 - середня структура.
9-12 - відкрита структура.

(Дуже добре, коли топікстартери додають фото чи відео для більш розуміння ситуації)

ЗІ: так, і зауважте, моя рекомендація не як від спеціаліста, а - дилетанта! Чисто з логіки.Screenshot_2025-03-14-15-58-09-921_com.android.chrome.jpg

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Така картина і ДО не допомогло і нарізи,але по фото видно що налипання відбувається на певній відстані від кромки.

Ще грішу на то що ця каретка була варена електродами для чавуна,видно метал текусий

20250315_084825.jpg

Змінено користувачем -spilberg-
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

При ступінчатій подачи ,тобто коли не вся площина обробляється за раз,не забиває.

Ще грішу на то що шпіндель не ідеально виставляний бо сітки поки не спостерігається

Змінено користувачем -spilberg-
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, -spilberg- написав:

Ще грішу на то що ця каретка була варена електродами для чавуна,видно метал текусий

Так воно і схоже на той сплав, а не на чавун. Можливо, допоможе ще зменшити глибину різання?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ну тут і сам чавун не звичний,шліфується на дзеркало.То каретка до CART E3-01.Доречи заварити її було не легко.

20250315_102446.jpg

20220410_182547.jpg

Змінено користувачем -spilberg-
1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
5 годин тому, -spilberg- написав:

Така картина і ДО не допомогло і нарізи,але по фото видно що налипання відбувається на певній відстані від кромки.

Ще грішу на то що ця каретка була варена електродами для чавуна,видно метал текусий

20250315_084825.jpg

Тоді замініть круг, потрібен ще з більш крупнішим зерном, з відкритою структурою, і з м'якою зв'язкою, хай краще ссипається ніж засалюжться.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Абож робить якусь лєтучку, щоб вставлявся в корпус твердосплавний строжень, і він легко і швидко замінювався(переточувався) бо може на один прохід його вистачатиме, а потім вже після неї шліфуйте, сотки якісь доберете тай усе.

Да, летучку ставте на шліфовальний шпіндель, і по 3-4 сотки знімайте

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Таке,доробив,вже на тому що є.Спррбую вже на чомусь новому.Можливо такий метал плюс зварювання.

Ну , летучка то якось не той во на шліфі але все одно, дуже вдячний за пораду.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
13 години тому, -spilberg- написав:

Ну тут і сам чавун не звичний,шліфується на дзеркало.То каретка до CART E3-01.Доречи заварити її було не легко.

То як він вариться? Пори не кидає?

До речі, у товариша токарний, старий чех Ваверка. Шабрив площину під різцетримача, то чавун по відчуттях зовсім не те що в радянських. Якийсь в'язкий. Щось між радянським чавуном і сталлю.. коли пластина підсяде, то таке відчуття ніби нагартовується.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Тріскає , декилька раз переварював-без толку и спец електроди і ні.Тільки після іплантації шпільок все вийшло.То геть не той чавун .Він якийсь з відблиском а після відпалу мав  рожевий наліт.Мабуть хромистий якийсь

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 години тому, -spilberg- написав:

Тріскає , декилька раз переварював-без толку и спец електроди і ні.Тільки після іплантації шпільок все вийшло.То геть не той чавун .Він якийсь з відблиском а після відпалу мав  рожевий наліт.Мабуть хромистий якийсь

Можливо. Також можливо і з розкислювачами кремнієм, марганцем, що крім того впливають на структуру чавуну, що даватиме підвищену зносостійкість.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку