• Оголошення

    • sadmin

      Кріпта   26.04.24

      В нас новий спосіб поповнення балансу - через кріпту.
      Через лот. на довільну кількість USDT TRC20.
      Посилання - в розділі "Підтримати"

Tramp

Користувачі
  • Продажи

    151/4,97
  • Покупки

    77/5
  • Публікації

    593
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Діб у лідерах

    1

Повідомлення, опубліковані користувачем Tramp


  1. 21 година тому, tosi написав:

    для чого ви хочете захистити різьбу від анодного шару? Судячи по вашому обладнанні, ви не зможете наростити більше 10 мікрон, люфт на різьбовій парі, точно більший. І анодована деталь з різьбою буде виглядати естетичніше, ніж частково анодована деталь.

    Я можливо некоректно обмалював ситуацію. Маємо: деталі під реставрацію, які вже були поанодовані. Підготовка і зняття старого покриття в лужному розчині (який і прослаблює різьбу) 

    Тобто, більш коректно поставлене питання виглядало би так: як захистити різьбу від лужного розчину в процесі підготовки деталі?

    Елементи з різьбою в процесі складання перекривають один одного і на естетичний вигляд не впливають, вподальшому зібрана конструкція експлуатується в зібраному стані.  

    0

  2. @Олек77

    Дякую за підказку, думаю фум-стрічка буде саме те для зовнішньої різьби. А от з внутрішньою дещо складніше, уявіть фотооб'єктив там різьбова фіксація лінз і лінзоблоків і така доволі складна геометрія внутрішня. В ідеалі, внутрішнє покриття малоби бути темним матовим щоби від стінок не відбивалось світло (або відбивалось мінімально) 

    0

  3. Так, забув сказать, з новими деталями проблем наче не виникає. А от ті що під реставрацію, які вже мали покриття. Відчищаю лугом, Після анодування і забарвлення, коли починаю збирати то відчутно збільшений люфт по різьбі. Різьба зазвичай з кроком 0.5-1 на діаметрах Ø36-40мм

    0

  4. Нарешті зробив людський блок живлення, тепер результат більш/меньш очікуваний і повторюваний. Чорний майже ідеально, з кольоровими ще треба трохи погратись.

    Питання до спеціалістів: чим можна закрить різьбу при анодуванні?

    Розумію що можна фарбою, та нехотільсь би возитись потім зі змивкою фарби. Чимось би типу воску або якогось герметику, щоби потім легко зняти. Може є які готові рішення?

     

    IMG_9385.jpeg

    IMG_9386.jpeg

    IMG_9387.jpeg

    IMG_9391.jpeg

    0

  5. 15 годин тому, remdale написав:

    Мне 3 разных диаметра нужно. Может у нас есть подешевле? Б/у сойдет я думаю

    Маю тільки Ø3.5mm. 

    Якщо для разової роботи, я би у токаря замовив і всередину зробить направляючу щоби отвори позиціонувались по існуючому і були концентричні.

    0

  6. Paper Drill Bits - Uchida, Morgana, Nagel, Citoborma

    В моєму випадку Nagel Ø3.5mm

    Просто притискав рукою до колодки прокручуючи десь на чверть оберта.

    Дриль або прес потрібні щоби пробивати товстий стос паперів.

     

    IMG_8730.jpeg

    IMG_8732.jpeg

    IMG_8733.jpeg

    0

  7. 16У04(3)П, ставиться в шпиндель вместо планшаййбы и патрона. Затягивается трубчатым шомполом. У цанги продольный шлиц - в самом патроне должен выступать штифт, эта конструкция не дает проворачиваться цанге при затяге.

     

     

    Screenshot 2023-02-18 at 17.39.49.png

    1

  8. , DSDDSD написав:

    на сайті ESpec знайшов деякий перевод тих кракозябр але там не гарантують що він відповідає дійсності

    18) 外故障输入1 ------- Внешняя неисправность 1 _____ вход внешнего отказа 1
    17) 外故障输入2 -------- Внешняя неисправность 2 _____ вход внешнего отказа 2
    16) 转速反馈 -------- Обратная связь по скорости
    14) 地 --------- земля
    8 ) 关 --------- закрывать
    7) 开 -------- открыть
    6 ) 地 ------- земля
    3) 复位 -------- перезагрузить
    2 ) 故障指示灯 --------- индикатор неисправности
    1 ) 故障指示灯 ---------- индикатор неисправности

     

     

    Скоріше за все: 1 і 2 індикація аварії, один вихід прямий один інверсний - умовно, або лампа горить при нормальній роботі, або загорається при аварії. 17 і 18 схоже на кінцевики, при спрацюванні теоретично мають змінитись рівні напруги на виходах 1 і 2 на протилежні, а для відновлення роботи потрібно подать імпульс на третій контакт. 7 і 8 - або зовнішнє керування вкл/выкл, або навпаки, керування перетворювачем на зовнішні прилади НО НЗ контактами. 

    З того що бачу, не схоже щоби на цій колодці було зовнішнє керування. Коли є потреба перенести керування в більш зручне місце, а перетворювач до того не пристосований, то просто знімають плату керування і подовжують шлейф (кабель має бути в екрані)

     

    0

  9. Вот тут делал

    @texnik Не знаю как сейчас процедура, раньше на проходной нужно было оформить доки, сбегать в банк оплатить, с платежками оформить пропуск (заезд на территорию с ул. Радищева)

    Качеством остался доволен.

    0

  10. 12 години тому, Humanoid написав:

    обрати матеріяли (тре дивитись під свої потреби їх характеристики)

    Ткніть носом, будь ласка, де можна глянуть властивості? Мені потрібен термостійкий матеріал, хочу замовить ручку для контактного зварювання.

    P.S. Дуже цікава ціна на доставку. Останньго разу коли замовляв, був FedEx і ціна десь 18 баксів.

     

    Screenshot 2023-01-21 at 10.44.52.png

    0

  11. @Humanoid Вітаю! А можете зорієнтувати по цінах на 3D друк? Можливо є якісь нюанси при замовленні?

    Просто знаю по замовленню плат, умовно: на форматі 10х10см можна розмістити чотири платки і замовить п'ять таких листків. Вони порахують як за п'ять плат. Якщо додати V-cut, щоби не заморочуватись з випилюванням - то вони вже порахують як за 20 плат)

    0

  12. Поставьте в параллель 4шт, будет вам 32.5Ω в пять раз дешевле. Преимущество параллельного соединения - при выходе из строя одного из элементов, в целом не нарушается работоспособность системы. Больше сопротивление ставить можно, у вас при обрыве резистора оно равно бесконечности)

    0

  13. Прогар лучше не трогать. Заплатку хоть варить, хоть крепить на метизах - нужно разделать до живого, могут быть неприятные сюрпризы. Оптимальный вариант, дверку по периметру заделать герметиком высокотемпературным (до 300º думаю вполне справится). Если есть большие щели - зачеканить лоскутами стеклоткани. 

    2

  14. , softm написав:

    Бо зручне, напевно.

    Задумка у них непогана, реєстрація користувача одна на три сайта. Малюючи в ізі, можна обирати елементи на lcsc (якщо не помиляюсь, то навіть показує наявність на складі), футпрінт підтягує в схему. По закінченні, гербера прямо з сайту можна відправить на jlcpcb, а BOM-файл на lcsc для замовлення компонентів.

     

    0

  15. Програма altium designer. Якщо щось примітивне, то в онлайн редакторі https://easyeda.com/editor  там потім готовий проект можно зразу відправить у виробництво. У них в екосистемі три сайта: середовище розробки, виготовлення плат і замовлення комплектуючих lcsc.com. Не знаю як зараз, раніше було поки друкують плати, замовляєш розсипуху вказавши номер замовлення на плати - і комплектуючі відправляли без оплати логістики, тобто сплачував за самі деталі.

    Додатково фі сплачував за кількість плат. В замовленні було 300 плат розміром 14*8mm, спочатку при замовленні вилізло попередження: замовте пробну партію меньшої кількості. Після того як відмовився і замовив 300шт, прийшов лист що потрібно сплатити додаткові кошти. Я так розумію що замовлення проходило по дм², та було багато фрезеровки. В результаті зробили 320, штук п'ять було бракованих.

     

    Screenshot 2022-12-28 at 10.47.11.png

    0

  16. Оплата пройшла? У виробництво беруть після оплати, перед виробництвом перевіряють гербера і складають технологічну карту процесу. Якщо є фатальні помилки по техпроцесу - напишуть листа. Якщо потрібна додаткова оплата - напишуть листа. З мене одного разу додатково зтягнули engineer fee щось біля шести баксів.

    0

  17. 5 годин тому, Si1ver написав:

    Так от коли він порожній, то фактично його опір буде близько 0, тобто коротке

    А можете пояснить за рахунок чого?, коли в процесі розряду на пластинах осідає сульфат а щільність єлектроліту зменьшується.

    1

  18. , Cracker написав:

    Китай не рассматривается ни какой

    Тоді потрібно досконально володіти інформацією, більш ніж впевнений, виробництвом певного асортименту займається Китай.

    Можна тут глянуть доставка авіа через склад посередника думаю буде не дорожча п'яти баксів.

    1

  19. Електро ерозію ще не згадували. Це якщо розглядати з точки зору серійного виробництва. Схиляюся до того, що дана робота в одному екземплярі,  тому могли і лобзіком напиляти. 

    0

  20. 10 годин тому, stan написав:

    Користувався супутником , тарифи не дешеві , в доларах були 

    Питаня часу. Не так давно стільниковий зв'язок коштував п'ятсот баксів щомісячна абонплата і два бакса хвилина, якщо не плутаю. Для решти були пейджери, десь радіокомівський валяється. Доречі, треба перевірить чи не залишилась в ньому батарейка, бо тоді зразу можна нести його на смітник.

    0