Pasha65

Користувачі
  • Продажи

    0/0
  • Покупки

    3/5
  • Публікації

    120
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

45 Нульова

1 підписник

Про Pasha65

  • Звання
    Постійний відвідувач
  • День народження

Персональна інформація

  • Країна
    Украина
  • Імʼя користувача
    Паша

Відвідувачі профілю

747 переглядів профілю
  1. Це все дуже добре, але ТС не озвучив діаметр стола, навантаження на нього, точність позиціювання, швидкість зміни позиції і т.д. Без цього це все балачки про загальні принципи, а не про конкретний випадок. Наприклад той механізм, про який я згудував мав стіл діаметром десь метр, товщиною 20мм., і на який в якості корисного навантаження по периметру встановлювались 10 статорів вагою по 8-10кг. У випадку якби його крутив сервопривід, як вважаете, скільки кВт він мав-би мати щоб швидко стартувати, а головне різко і точно зупинити цю масу з таким плечем.
  2. Плавность старта/стопа есть, ведущий шток входит и выходит (как в известном мультике) под прямым углом к оси делительного диска, скорость от угла поворота меняется по циклоиде. Не знаю с какими люфтами это можно сделать на коленке. Чтобы метровый поворотный стол имел люфт и соответственно точность позиционирования 0,2мм., фиксирующий диск должен иметь зазор от делительного не более 0,025мм. При этом такая-же разница в диаметре ведущего штока и ширины паза. И ещё, вал штока имеет эксцентриситет в две десятки между осью и посадкой подшипника, что даёт возможность проворачивая ось регулировать заход в паз делительного диска без подклинивания. Повторюсь, все соприкасающиеся поверхности шлифованы до зеркального.
  3. Как в анимации нарисовано, так и устроено. Где-то в сусеках у меня валяется такой механизм размером с табуретку и делительным диском на 4 сектора. Большой плюс в том, что его можно крутить асинхронным мотором с остановкой по концевику и выбег мотора до остановки на фиксирование позиционирования не влияет - у фиксирующего диска свободный сектор за 90гр. Огромный минус это механизма - все соприкасающиеся поверхности шлифованные, межосевое расстояние регулируется до пару соток и очень жёстко фиксируется, и всё равно в процессе эксплуатации его нужно было постоянно регулировать. "Пимпочка" которая входит в паз делительного диска тоже целая ступица с подшипниками. Послушайте людей, сделайте на сервоприводе и не связывайтесь с такой механикой.
  4. Хтось видно всі ці роки дуже чекав повернення совка.
  5. Та ні, зовсім не дарма. Ви витратили купу часу на не потрібні Вам переписки, пересилки і т.д., за Ваші гроші Вам намагались втюхати гуано. Зовсім по іншому Ви-б реагували, якби горіли сроки і наступала уже Ваша відповідальність.
  6. Ви хочете стіну в пів цегли (12см.) проштробити (орієнтовно 4-6см), тобто практично перерізати, і це в нижній частині. Добре подумайте перш ніж реалізувати. Опіки, а це не що інше як згортання білка, настають з 50 градусів. Яка-ж це температура мала бути в стіні, щоб обпекти та ще й серйозно, людину в светрі і халаті. Температура теплоносія, який подається в теплі поли і в стінове опалення обмежується багатьма факорами і дуже далека від таких величин. Якщо все обладнання Вам дісталось безкоштовно, і поточна експлуатація також на халяву, то подібні розрахунки з натяжкою ще якось можна розглядати. В мого близького друга фірмовий ТН повітря-вода стоїть більше десяти років. Компресор вже міняв, і зараз знову тиск не наганяє і стучить (система працює через проміжний хладоген і містить компресор як в кондиціонері, тільки многократно дорожчий). Так-ось компанія порекомендувала йому не міняти черговий раз компресор, я замінити систему повність, бо й решта компонентів виробили свій ресурс (куча насосів, вентилятори, електрозадвижки, електроклапани і т. д.) і скоро посиплються. Розкиньте її вартість на термін експлуатації, і газ Вам здастся безкоштовним.
  7. Судячи з фото це не газоблоки. Більше схоже на блоки з щебвідсіву (мучкоблоки). Чи я помиляюсь?
  8. Якщо звернете увагу на статор, то видно що він горів, до того-ж капітально, ізоляція на всипці виглядає обвугленою. Обмотки вже перемотані і не пропитані, тому зовсім не факт, що шильдик чомусь там відповідає. По обмоткам видно, що це не заводська намотка. Стосовно витягування статора. На виробництві загальнопромислових елктродвигунів отвір в станині меньший за статор десь на десятку. Станину на конвеєрі гріють ТВЧ до пару сот градусів і в розширений отвір вставляюють статор. І вже після остигання базуючись по внутрвшній поверхні статора проточуються посадки під щити.. Якщо по якійсь причині він не сів до кінця і закусив , то вже нічого не зробиш. Для цього біля конвеєра стояв 6Р82 з спеціальним кондуктором в якому розрізали станину навпіл щоб витягти статор. Статор в станині посажений намертво і посадки під щити базуються від нього, Виколотите його і вже на місце нічого не стане.
  9. Є можливість придбати плиту майже циклопічних розмірів (1000Х2000) з Т-пазами. Жодного маркування не знайшов, але вона з одного ребра недоступна для огляду. Можливо в наступному житті стане хорошою основою для фрезера. Запитання власне у її поверхні, перерив гори інформації та знайшов тільки що це "машинна шабровка". Виглядає вкрай грубо, наче асфальт на дорозі, хоча це моє враження неспеціаліста в цьому питанні, можливо загальна площинність не погана. Перешліфовувати її нема де, тай й ціна виробу стане наче номер телефона. Цікавить думка спеціалістів, для чого така "корява" поверхня і чи забезпечує вона площинність в невеликих межах, скажімо 20Х20мм? Наприклад для установки великої деталі, у якої декілька малих точок опори.
  10. Яка-б не була гідроізоляція фундамента, через пол волога проникає. В мене пол в цоколі застелений плиткою грес товщиною 12мм., ніби абсолютно водонепроникне. Та якщо залишити на полу діелектричний коврик на пару днів. то під ним буде волога, любий фанерний ящик залишений на полу знизу вологий. Тобто волога все-рівно через пол проникає, але в малих кількостях, і тому висихає. Та якщо весь пол перекрити лінолеумом, здається мені під ним буде озеро. Це буде велика помилка. Тоді у Вас будуть постійно мокрі стіни, що не айс. Гідроізоляція робиться ззовні щоб вода не потрапляла в матеріал фундамента, якщо ізолюєте зсередини, що не дасть їй випаровуватись в приміщення, вона почне підніматись вверх в стіни.
  11. Залипання на дні виключно від неправильної послідовності загрузки барабана.
  12. Можливо й так, я не будівельник. Та коли штукатурив будинок, до речі наймав не бригаду шабашників а будівельну компанію, то навезли на будівництво кучу різних "гаджетів", в тому числі й мішалку як на фото, з вузьким видовженим барабаном. Прораб мені тоді пояснив що це для рідких розчинів без щебня, з нею щтукатурили ззовні. А внутрянку, де розчин вапняний і липкий, мішали досить дивною мішалкою - нерухома нахилена напівбочка, а всередині черв'як у вигляді лопатей тягне розчин по стінці вверх, стяжки робили звичайною мішалкою з широким барабаном. Звідси і зробив висновок, що тонкий і видовжений барабан не для бетона.
  13. Це мішалка для штукатурного розчину. Для бетону не годиться.