Василий Вл.

Прошу совета ,какой должен быть зазор ?

13 повідомлень у цій темі

Уважаемые мастера, подскажите какой минимальный зазор должен быть ,между нижней прижимной планкой суппорта и станиной ? 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Пекеліс, якщо не помиляюсь, рекомендує 0,02мм. Робив такий зазор і на каретці фрезерного, і на супортах токарних- працюють. Шліфовки немає, тому шабер та фарба. На фрезерному прижими каретки робив із підкладними ( регулювальними) пластинами, латунна фольга, здається 0,03 чи 0,04мм, запас, так би мовити, при зносі планувалося викинути одну з пластинок та підшабрити знос, але з такою інтенсивністю робіт як у мене це зайве, навряд чи я колись до того регулювання доберусь...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
49 минут назад, Василий Вл. сказал:

Уважаемые мастера, подскажите какой минимальный зазор должен быть ,между нижней прижимной планкой суппорта и станиной ? 

 

 Тут больше вопрос в том, что в зависимости от износа зазор будет не равномерный по всей длине направляющей.  

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, vaycartana написав:

 

 Тут больше вопрос в том, что в зависимости от износа зазор будет не равномерный по всей длине направляющей.  

Так, повністю згоден, забув додати, щоб виставити цей зазор, всі потрібні направляючі довелося загонити в розмір під мікрометр. Спочатку, звичайно, відшабривши станину, ну а від неї вже доводити площину прилягання прижимних планок...

Змінено користувачем стани
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Всегда делаю меньше сотки. Если станина и каретка сделаны нормально - все хорошо. В вашем случае шабрить пока не перестанет закусывать. Какая модель станка?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
40 минут назад, Georg_Adolfovich сказал:

Всегда делаю меньше сотки. Если станина и каретка сделаны нормально - все хорошо. В вашем случае шабрить пока не перестанет закусывать. Какая модель станка?

Станок ТОЗ Су-  32, износ направляющих не значительный (меня устраивает), а вот с планкой дела хуже , мерил щупом 0,60 ближе к передней бабке с другой стороны 0,30 соток

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Всем огромное спасибо !!!! Понял что нужно поработать, и быстро результата не получится.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 часа назад, стани сказал:

Так, повністю згоден, забув додати, щоб виставити цей зазор, всі потрібні направляючі довелося загонити в розмір під мікрометр. Спочатку, звичайно, відшабривши станину, ну а від неї вже доводити площину прилягання прижимних планок...

Тоже начну с станины.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
18 часов назад, Василий Вл. сказал:

Тоже начну с станины.

Вручную или шлифовать?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
33 минуты назад, Georg_Adolfovich сказал:

Вручную или шлифовать?

вручную конечно, есть еще мысль подпружинить планку ,но это последний вариант.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 минуты назад, Василий Вл. сказал:

вручную конечно, есть еще мысль подпружинить планку ,но это последний вариант.

При отрезании Вам пружина скажит что затея была глупой!

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
5 минут назад, Tokary.ck сказал:

При отрезании Вам пружина скажит что затея была глупой!

Это в тутубе кто-то советовал . Если так то , выброшу из головы эту затею, спасибо . 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 часа назад, Василий Вл. сказал:

вручную конечно, есть еще мысль подпружинить планку ,но это последний вариант.

Не забудьте потом пришабрить каретку к станине, даже если будете ставить наделки.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку