#299101 Опубліковано: 27 жовтня, 2021 Велике прохання підказати... Дісталися загартовані кріпильні шпильки діаметром 45 мм, яка сталь невідомо, за якої температури і як зробити відпуск даних деталей (яка технологія, піч є), для подальшої механічної обробки. Ці деталі стояли на пресі для видавлювання олії, на мою думку це сталь 45, хоча це тільки припущення. Можливо є якась середня температура та час відпуску? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#299102 Опубліковано: 27 жовтня, 2021 Аби вище була за "точку Кюрі", температуру переходу в мартеніти. І тримати за температури з розрахунку 20хв/1мм, далі повільно охолоджувати, максимально повільно. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#299107 Опубліковано: 27 жовтня, 2021 , Iгрек написав: Аби вище була за "точку Кюрі", температуру переходу в мартеніти. І тримати за температури з розрахунку 20хв/1мм, далі повільно охолоджувати, максимально повільно. Пробую розібратися, чесно кажучи матеріалознавство у ВУЗі "прокурив", з інтернету температура Кюрі для Fe 1043 К (770 градусів), а по часу 20 хв х 22 (радіус, чи потрібно на діаметр 45 мм) = 440 хв. (7,3 год) - все вірно??? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#299118 Опубліковано: 27 жовтня, 2021 З моєї особистої практики - 600...700*С півгодини. Зазвичай робив це у буржуйці. Зараз зробив собі газового горна. 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#299142 Опубліковано: 27 жовтня, 2021 2 години назад, Куляста_Блискавка написав: З моєї особистої практики - 600...700*С півгодини. Зазвичай робив це у буржуйці. Зараз зробив собі газового горна. Дякую!! А чим визначаєте температуру в буржуйці чи горні, чи "на глаз"? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#299149 Опубліковано: 28 жовтня, 2021 Вибираєте тип відпуску - https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Відпуск_сталей - ймовірніше це буде високий, але може бути і середній. Обробляєте. В останньому випадку - краще твердосплавним інструментом. Термообробка залежить від того, що ви збираєтесь з тими заготовками робити. - Якщо гнути, чи клепати, то вам, можливо, буде потрібен взагалі відпал ... 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#299197 Опубліковано: 28 жовтня, 2021 Заготовки планую токарити та фрезерувати. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#299218 Опубліковано: 28 жовтня, 2021 В 27.10.2021 в 19:24, NDU сказал: Пробую розібратися, чесно кажучи матеріалознавство у ВУЗі "прокурив", з інтернету температура Кюрі для Fe 1043 К (770 градусів), а по часу 20 хв х 22 (радіус, чи потрібно на діаметр 45 мм) = 440 хв. (7,3 год) - все вірно??? Впринципі, вірно. На товщину закаленого шару, то що утворилося в структурі мартенсіту. Вам потрібно його "розмягчити". В серцевині заготовка не закалена? Якщо є підозра, що на увесь переріз йде мартенсітна структура, то тримайте з того розрахунку, повільно зкидаючи температуру в пічці і потім в розпеченій вимкненій і залишайте охолоджуватись до наступного дня. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#299226 Опубліковано: 28 жовтня, 2021 21 година назад, NDU написав: температуру в буржуйці чи горні, За кольором світіння. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#299379 Опубліковано: 30 жовтня, 2021 Всім камрадам дякую, з понеділка цим і займемося. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах