Yunytexnik

Саморобний фрезерний верстат і все,що з ним пов'язано

179 повідомлень у цій темі

Щось Yunytexnik підозріло пропав...

Тим часом на ютубі попався доволі цікавий проект зварного ЧПК тієї ж концепції(тобто з однією колонною). І коли до реалізації цього проекту в мене є певні зауваження до автора , то до задумки мабуть ні - доволі грамотно продумана конструкція. Хоча... якщо врахувати вік автора, то мабуть зауваження недоцільні))

https://youtu.be/CtxCuk8zCI8?si=At6b_wV4QC_pYTaT

1

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, nero написав:

Щось Yunytexnik підозріло пропав..

Та нікуди я не пропав.

Просто почався городній сезон.

Станок я переробив.

Поставив 8 мм пластину,плюс латунну пластину від старого фотоглянцювача.

Колону ще не підсилював.

Працюю на ньому час від часу,один-два рази на місяць,а то і менше

2

Поділитися повідомленням

#348948 Опубліковано: (змінено)

Поки їде до мене шпіндель з китаю, постала дилема - а чи не зробити мені голову поворотною? Справа в тому, що замірявши виліт осі шпінделя відповідно до креслень шпінденьних хомутів на аліекспресі, стало зрозуміло, що для адекватного перекриття шпінделем площини стола треба не просто якусь мінімальну плиточку прикрутити до "повзуна" осі Z, а зробити повноцінну проставку, товщиною понад 40+мм, це добре видно на цьому фото:

IMG_20240203_183202.jpg

При діаметрі шпінделя 80мм і товщині хомута 12мм в нижній частині, сумарних 52мм до осі шпінделя буде явно мало навіть з плитою в 20мм, щоб перекрити стіл. З іншого боку мені дуже не хотілось ще затягувати проект пошуком потрібної плити, робити різець для токарки кругового т-пазу, власне сама токарка, потім до неї відповідну плиту під хомути шпінделя.. А ще ж потім сухарі робити..) Але в один чудовий день в розділі універсальної оснастки сайтової барахолки, я знаходжу це:

IMG_2001.JPG.282934f049e6a7475ed9a32db76fec86.jpeg

Основа від лещат з чудовим круговим пазом, товщиною в найтоншому місці 18мм, в найтовстішому - 35мм, на 8мм вужча від повзуна колони і десь на 30мм довша. Саме те що треба) Ось як вона перекриває повзун:

IMG_20250124_194145.jpg

IMG_20250124_194206_1.jpg

IMG_20250124_194229_1.jpg

Поворотній голові однозначно - бути!)

П. С. Переглядаючи олх, я знайшов в одного з продавців пантографів свою колону, ну майже..) Видно, що то було точно таке ж саме обладнання, просто трішки модифіковане, схоже на більш пізню модель. По факту відрізняється лише кубиком з пневмоциліндрами. І продавець теж не знає що то було, хоча дійсно схоже на якусь напівавтоматичну долбьожку з пневмопіджимом.

image (32).jpeg

image (33).jpeg

image (35).jpeg

image (36).jpeg

image (37).jpeg

image (38).jpeg

image (39).jpeg

image (40).jpeg

image (41).jpeg

image (42).jpeg

image (43).jpeg

Якщо хтось хоче повторити мій проект - ця колона здається ще висить в продажу))

Змінено користувачем nero
0

Поділитися повідомленням

Приїхав додому, приміряв, поки все подобається) Пішов шукати млинець ф200+ і товщиною 40+мм в барахолці...

IMG_20250602_205013_1.jpg

IMG_20250602_205008.jpg

3

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку