Vadym

Трішечки про приблуди для різцедержки хобійного токарного

4 повідомлення у цій темі

Давно хотів зібрати в купу перевірені часом і хоча б кількаразовим використанням приблуди для хобійного токарного. Тема - для початківців. Колись я сам весь час вагався і шукав, що іще такого наробити для свого 180х300. Простіше показати все на одному фото. Там є підписи, як щось не зрозуміло, пишіть. Ідеї приблуд зібрані з просторів Інтернета протягом 8 років. Дещо зроблено давно і не надто успішно, проте, ідеї самі по собі робочі.

RIZDERZH.jpg

14

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Фрізець підходить в разі, якщо його нижній край не заважає повороту різцетримача. Широкий функціонал за рахунок фрез різної ширини дає відрізні, різьбові, канавкові, фасонні різці з б/в фрез. В мене не прижився.

Підшипників в оправці має бути декілька. Зручно коли вісь оправки співпадає з віссю обертання підшипника. По-перше, легше зробити. По-друге, функціональніше: можна працювати одним боком впритул до кулачків, використовувати, як упор для відрізання, вальцовку, а підшипник можна взяти з чималим внутрішнім діаметром, до 15-17 мм.

Зворотний різцетримач - гарна їдея, але, зазвичай, простіше, жорсткіше та зручніше працювати "солдатиком" - однорізцевим різцетримачем. Одним з його плюсів є те, що різець встановлюється ріжучою кромкою донизу, і відрізний різець стає менш чутливим до жорсткості верстата (виходить такий собі пружинний відрізний без пружинного відрізного), видалення стружки краще. Ще один плюс - робота на прямих обертах. Рекомендую.

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ну, так, тут у кожного свої преференції та досвід! Я б, наприклад, ніколи не подумав повертати відрізний фрізець різцедержкою. Просто крім відрізання нічого не знадоблялось від нього, а відрізати повернутим фрізцем... не того...

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Запили відео!

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку