#337573 Опубліковано: 11 листопада Всем привет! Есть куча решений по помолу в порошок различных материалов. Одно из них представлено на фото. Это китайская мельница, в ней установлены 3 разных ножа (см 2е фото). Сейчас стоит задача по сути масштабировать такую мельницу до мельницы с камерой объёмом 100л (см 3 фото). Со всем обвесом (камера помола, привод), а также режим помола и остальное - всё ясно. Но какие должны быть ножи не понятно....... Помогите найти литературу по таким ножам, может у кого-то есть ☺️ Слава Україні! 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337584 Опубліковано: 11 листопада Так на фото видно три ножа разной формы которые одеваются на вал мотора. Так системы меления ,чем больше крутится, тем мельче. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337587 Опубліковано: 11 листопада 4 години тому, gromov_jm написав: масштабировать такую мельницу до мельницы с камерой объёмом 100л А масштабирование может и не дать результата. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337589 Опубліковано: 11 листопада , Stebium1 написав: масштабирование может и не дать результата. Быстрей всего, на бытовой технике стоят высокооборотистые двигатели с коротким циклом работы. Для больших мельниц нужны жернова, а они очень дорогие так-ка сложные в изготовлении. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337596 Опубліковано: 11 листопада 3 години тому, Виктор Смирнов написав: Так на фото видно три ножа разной формы которые одеваются на вал мотора. Так системы меления ,чем больше крутится, тем мельче. Думаю, що ніж там один - ота найдовша залізячка. А зверху і знизу - скребок (щоб на дні не залежувалось/не залипало) і мішалка (щоб купол з нерозмеленого зверху не завис). Немає в них тої лінійної швидкості, як в ножа, щоб реально молоти. І це все в ємності з діаметром більшим, ніж висота. У "масштабованому" варіанті на останньому фото з формою ємності все набагато гірше (або її вантажать наполовину). При масштабуванні треба би враховувати лінійну швидкість ножа і обертальний момент. Тобто, при збільшенні діаметру - суттєво вища потужність і менші обороти. Тому, що там може бути "панятна" в режимах, коли "нє панятна" з ножами - загадка. Взагалі, якщо помол потрібен грубий, я би подивився в бік двовальцевих млинів для зерна/солоду. При потужності 3-4 кг/хв, ще питання чи 100-літрова "кавомолка" виграє по швидкості. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337606 Опубліковано: 11 листопада 2 часа назад, Олек77 сказал: Думаю, що ніж там один - ота найдовша залізячка. А зверху і знизу - скребок (щоб на дні не залежувалось/не залипало) і мішалка (щоб купол з нерозмеленого зверху не завис). Немає в них тої лінійної швидкості, як в ножа, щоб реально молоти. І це все в ємності з діаметром більшим, ніж висота. Информация похожа на правду, но подтверждения так и не нашёл ещё... Нужно найти соответсвующую литературу (как по ножам так по таким мельницам) Не понимаю, куча кофемолок, но никто ещё книжки не написал по ним... Или я гуглить не умею... 2 часа назад, Олек77 сказал: Взагалі, якщо помол потрібен грубий, я би подивився в бік двовальцевих млинів для зерна/солоду. Нет не грубый. И материал тут не простое зерно. Молоть нужно диоксид кремния (получать высокодисперсный аеросил - добавка загуститель) и причём в больших количествах... 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337607 Опубліковано: 11 листопада , gromov_jm написав: И материал тут не простое зерно. Молоть нужно диоксид кремния (получать высокодисперсный аеросил - добавка загуститель) и причём в больших количествах... Це мабудь вам туди де мілят шамот у велікіх порціях, мішками. Для цього використовують великі металеві кулі. На склозаводі в Кіїві бачив/ 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337611 Опубліковано: 11 листопада , gromov_jm написав: Молоть нужно диоксид кремния (получать высокодисперсный аеросил - добавка загуститель) и причём в больших количествах... На кварці тут же намол зі сталі млина (стінок і ножів) буде дикий... Кварц не такий вже поганий абразив. Може дійсно в бік кульових млинів з керамічними кулями дивитися? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337614 Опубліковано: 11 листопада Хоча аеросил ніби, в принципі, помолом не роблять... 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337625 Опубліковано: 11 листопада Може керамічні конуса як в профі кавомолках? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337626 Опубліковано: 11 листопада 2 години тому, Олек77 написав: з керамічними кулями дивитися? Металеві частки можно відмагнитити, а як з керамікою? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337627 Опубліковано: 11 листопада , Виктор Смирнов написав: Металеві частки можно відмагнитити, а як з керамікою? Не так його легко буде відмагнітити при такій дисперсності. А кераміка може і не заважатиме. Хоча, аеросил то по насипній густині десь100г/л - як вата. Навряд чи механіка так пісок подрібнить. У Калуші років 50 аеросил роблять (з перервами), але там просто "палять" чотирихлористий кремній у воднево-кисневому полум'ї. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337631 Опубліковано: 12 листопада Есть похожие мельницы для мяса, куттер называется. Там по ножам можно что-то найти 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337632 Опубліковано: 12 листопада 17 годин тому, Виктор Смирнов написав: Для больших мельниц нужны жернова, Ну нонче используются либо вальцы, либо молотки. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#337641 Опубліковано: 12 листопада 17 годин тому, gromov_jm написав: Нет не грубый. И материал тут не простое зерно. Молоть нужно диоксид кремния (получать высокодисперсный аеросил - добавка загуститель) и причём в больших количествах... Когда то в колхозе мололи ихвестняк и жерству для неизвестных мне потребностей, но мололи в муку, с просеиванием. Делалось это на ДКУ, с дальнейшим провеиванием и домолом. Масштабироание. Нужно учесть что длина ножа, его скорость нагрузка и тд будут увеличиваться линейно, как и режущая часть! При этом площадь дна будет увеличиваться квадратично, а это поверхность помола! А вот объём будет увеличиаться кубичиски при соблюдении пропорций, а они важны для того что бы не образовывались зоны застоя. Когда буду на работе могу сфотографировать внутренности самой большой лабораторний мельницы из существующих, она предназначена для одновременного размола 20кг зерна и имеет объём около 40-60 литров. При этом она не даёт муку, а даёт крупку, которую потом домеливают на 0.5 кг мельницах. И вот они самые большие из дающих муку. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах