#320712 Опубліковано: 28 вересня, 2022 Підскажіть будьласка, з якого титану дозволяється робити елеметни для харчовіх агрегатів? Треба зробити зажимну гайку до диска поризчіка мясніх віробів, тому що штатна з пластику вже своє відходила. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320716 Опубліковано: 28 вересня, 2022 И не факт.Титан чрезвычайно активно влияет на окружающие металлы.В хоть немного активной среде,в паре с титаном,ржавеет все,включая нержавейки.Сам по себе,он чрезвычайно малоактивен.из его сплавов делают все протезы и пластины,но все части из титана обязательно.Собственно и оборонка,пока она у нас была,если узел титановый,то весь.Все гайки,штифты,и т.д. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320717 Опубліковано: 28 вересня, 2022 (змінено) А нєржа не підходить? Скільки стикався з харчовим обладнанням- титан ніде не бачив! Зазвичай на мясорубках (промислові, маленькі і великі) стоїть нержа. Змінено 28 вересня, 2022 користувачем ig3757 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320720 Опубліковано: 28 вересня, 2022 2 години тому, ig3757 написав: А нєржа не підходить? Скільки стикався з харчовим обладнанням- титан ніде не бачив! Зазвичай на мясорубках (промислові, маленькі і великі) стоїть нержа. Стидаюсь сказаті, з нержею ще не доводилось працювати, боюсь що не зможу з неї якісно зробити, щоб чисто, подумав що від уього гайка з часом з'їсть пластикову провставку в диску від цього 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320722 Опубліковано: 28 вересня, 2022 А чом одразу не із золота, або платини? Візьміть харчову нержу, AISI-304, або AISI-316, і не парьте собі мізки. Якщо ви вмієте точіти титан, то із нержею проблем не буде. 4 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320723 Опубліковано: 28 вересня, 2022 , observer написав: Стидаюсь сказаті, з нержею ще не доводилось працювати, боюсь що не зможу з неї якісно зробити, щоб чисто, подумав що від уього гайка з часом з'їсть пластикову провставку в диску від цього Бронза БрА10Ж4Н4Л як компроміс ? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320724 Опубліковано: 28 вересня, 2022 Мені здається що мав би бути стандарт (ДСТУ), який то визначає. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320735 Опубліковано: 28 вересня, 2022 4 години тому, Filosof написав: А чом одразу не із золота, або платини? Візьміть харчову нержу, AISI-304, або AISI-316, і не парьте собі мізки. Якщо ви вмієте точіти титан, то із нержею проблем не буде. Дякую за відповідь 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320740 Опубліковано: 28 вересня, 2022 (змінено) 5 годин тому, Smmasterk написав: Бронза БрА10Ж4Н4Л як компроміс ? Бронза не проканає, у нормальних конторах замачують у доволі агресивних миючих розчинах. Був випадок, баби голову кутера з силуміну на ніч залишили у розчині- все почорніло, поклинило.? На промислових фірмових мясорубках може бути розпірне кільце з капролону, це розходники. Як і ножі, диски. Гайки, шпильки- з нержі. Ну і хіба нержа важча в обробці за титан? Та якщо гайка була пластикова, робіть з капролону, хоча це не айс. Це мабуть якийсь дешевий китайський агрегат? Або з економії щось битове?? Змінено 28 вересня, 2022 користувачем ig3757 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320745 Опубліковано: 28 вересня, 2022 Якщо апарат промисловий, то та гайка може слугувати запобіжником. Можливо її не дарма зробили пластиковою. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320747 Опубліковано: 28 вересня, 2022 , Svet написав: Якщо апарат промисловий, то та гайка може слугувати запобіжником. Можливо її не дарма зробили пластиковою. Повірте, деякі "інженерні" рішення на іноземних апаратах (не дешевих, не чіна, солідні промислові) просто вражають тупістю, заради економії таке ліплять... Навіть обладнання тієї ж самої фірми більш новітніше в рази гірше за старе!? Пластик, дешеві матеріали, все майже разове, тільки -тільки гарантію відробити. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320753 Опубліковано: 28 вересня, 2022 Я висловлюю свою думку з позиції техніки безпеки. Її чомусь часто ігнорують. Скажімо, наприклад, зробили міцну гайку, потім ОЙ.. чого це вала скрутило, чи корпус лопнув. То мабуть китайці погано зробили! 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320754 Опубліковано: 28 вересня, 2022 Сілумін (ак6, ак7…) широко використовується в харчовій промисловості. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320758 Опубліковано: 28 вересня, 2022 , Y.fowler. написав: Сілумін (ак6, ак7…) широко використовується в харчовій промисловості. Хіба???? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#320780 Опубліковано: 28 вересня, 2022 (змінено) І чавіній, і силумін, і різні види пластику, сілікон, чернуха- все використовується, тільки у відповідних вузлах. Наприклад: вал тістоміса (хай буде фірма Bongard)- ст45(аналог), а от сам тістомісильний орган силуміновий, вінчик (лопата) також силумін, а кремозбивальний- з н/ж проволоки. В пароконвектоматі Rational присутній дуже широкий спектр матеріалів: камера н/ж, крильчатки насосів пластик, трубки н/ж, спец резина та сілікон і т.п. Кільце і рама дільника-округлювача- чугун (у новітних моделях рідке г...- майже на всіх по Україні рама репнула, міняли по гарантіїї), а сама плита пресу має тефлонове покриття, захист з полікарбонату, всі кришки з пластику. Тобто використання того чи іншого матеріалу залежить від задач. Навіть скло є (різні плафони в печах, паріках, передніх панелях, вставки в дверях печей). Про широке, часом надмірне використання електронікі (часто в ущерб надійності, з метою спрощеня виробництва) навіть не згадую. Змінено 28 вересня, 2022 користувачем ig3757 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах