Reiter

Саман vs арболіт\тирсобетон

107 повідомлень у цій темі

2 години тому, Олек77 написав:

Досвід - те, що людина отримує, коли отримала те, ще не планувала отримати (с).

Частенько це дорогуватенько...

Добудували стіни кімнатки. А зробити дах там я не взявся. Бо толком не знаю як то все правильно робити. І з часом трохи напряг. Знайшли чоловічка. За півтори дня він САМ все зробив. Але він з тим працює років 20... Так само з перекриттям погребка. Стіни залив, а перекриття толком не знав як правильно робити. Хоча і відосиків всяких надивився. Той самий товариш за день повязав арматуру. За другий день залив. Я би то робив тиждень-два. Бо крім роботи з бетономішалкою є ще і робота яка кормить.

 @Filosof Так і є. Але є моменти де можна поступово набути основ і розібратися з деталями. Каналізацію закриту правильну самі змонтували. Тоді і з лопатою добре подружився. Самий веселий момент був коли ту "ракету" опускали в яму. 100-120 кеге, а взятися толком нема за що. Але опустили і зарив. Труби під правильним кутом виставили. Все вроді нормально.

Так само я не візьмуся шабрити направляючі. Бо запорю з гарантією 146%.

А виточити якісь втулки для своїх потреб не є проблемою. Хоча по суті ніколи не вчився токарній справі. 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Арболіт екологічним називається лише тому, що при прийнятних характеристиках, дозволяє утилізувати сміття. Ту щепу, чи рубаний очерет, чи солому, що туди пхають, навіть в якості палива не доцільно використовувати. Бо паливо треба сушити, бажано мати зольність поменше і об'ємну вагу побільше і т.п.

Так що заморочуватись з виготовленням чогось арболітового варто лише в тому випадку, коли отой наповнювач у вас є, при чому у необмеженій кількості. Будинок 8х10х6 (два поверхи по 80 квадратів) потребує більше 20 тон щепи, якщо вірити рецептам вище і економити на товщині стін. Саме тон. В кубічних метрах, поки воно не запхано в цементний розчин, це капець яка величезна купа. Є?

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Колись  пробував робити бруківку вібролиту, і шлакоблоки... скільки було переведено матеріалу, для навчання.. попри всі рецепти ... в кінцевому результаті таки вийшли  і блоки і бруківка нормальної якості, Але вже за власним рецептом, і за власним досвідом.. Тоді ще не було в ютубі стільки інфи ,і все приходилось проходити самому...Робота з бетоном ,це непроста штука... Якщо вже налаштувались.. то робіть тести всього.. цементу, піску, пропорцій,пластифікаторів,  вивчайте літературу, визначтесь з типом змішувача(мішалки) , чи потрібно вібрувати це все.. Цілком можливо що потрібно буде спецефічна хімія.. Купіть цемент різних виробників, пісок різних видів, щепа + пластифікатор, і попробуйте зробити тестові блоки.. Кількість ,води, вібрація і навіть погода впливають на міцність ... Мені особисто найбільше сподобався цемент м500 (колись продавався в мішках з синім написами) ... він був дорожчий але мав стабільний прогнозований результат... бо найбільш популярний у нас в регіоні "Миколаївський цемент", дуже сильно відрізнявся від партії до партії.. ПІсок також ,є різний,з різними природніми примісями.. які дуже впливають на міцність.. 

2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
14 години тому, Filosof написав:

От я би не був би на стількі категоричним. Особисто сам, ще з дитинства, і до нині, безліч разів чув на свою адресу - ти не вмієш... нічого не вийде... в тебе нема досвіду... і тому подібну хрінь. І натомість, багато чого зробив, чого до того ніколи не робив і не вчився на те. Да, десь отримував де які косяки, зазвичай коли робив зовсім наобум. Але в більшості випадків, всеж виходило достатньо якісно. Зараз з цим простіше, бо є інет, і купа потрібної інформації. І якщо перед тим, як щось серйозне зробити, все гарно продумати, і де що проштудувати, то все виходить так, як треба. 

Тому не варто одразу здіймати гвалт "в тебе не вийде". Особливо, коли ви не знайомі з людиною особисто, і не знаєте, що він насправді знає, вміє, і на що здатний. 

Можна щось порадити, від чогось спробувати відмовити. Поділитись своїм досвідом. Для цього форуми і існують. 

 

"Если очень захотеть,

И за дело взяться смело,

Можно Солнце обос..ть.

Вот оно и зашипело" )))

Дякую. Дійсно все буває вперше. Але покищо все виходило. Так іноді з помилками, куди ж без них. Але тим не менше. 

 

 

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Якби я боявся робити щось, чого раніше не робив, то й досі не вмів би нічого! 

 

Може так і можна жити, коли не вмієш нічого, окрім того, чого тебе навчили, на що заточили. За умови, звісно, що цим ти заробляєш достатньо щоб за ВСЕ платити професіАналам. 

 

Але це не про мене. І, думаю, не про більшість українців. В тому наша особливість, що ми можемо дуже швидко навчитись чогось нового, ми легко підлагтовуємось під умови і обставини, вміємо виходити з тих умов які є. 

1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
7 годин тому, Reiter написав:

Але це не про мене. І, думаю, не про більшість українців. В тому наша особливість, що ми можемо дуже швидко навчитись чогось нового, ми легко підлагтовуємось під умови і обставини, вміємо виходити з тих умов які є. 

Але це, здебільшого,  не національна особливість.

Освіта (в першу чергу шкільна), яка була у більшості з нас, своєю якістю переважає якість освіти більшість інших країн. 

 

Зараз у руїнах і освіта. Теперішні діти такої якості освіти не мають і близько...

 

Хоча... за швидкого розвитку штучного інтелекту і роботів (а це вже реальність) вони як працівники, в недалекому майбутньому,  нафік нікому потрібні не будуть... 

 

Просто є світ... і просто є люди, які нафіг не потрібні  тому світу. Надлишок виробництва вже є, і тільки збільшується (а це перспективи та реалії  безробіття). Нестача продуктів харчування вже є, і теж тільки збільшується. (в середньому по Землі).

 

 

І от при таких розкладах, коли землі нема - все в агрофірми роздали, замовлень разових нема, бо таки перевели обладнання на рейки "ніфіга не ремонтуємо - міняємо блоками". І гаражників по податкам (всім податкам: і екологи, держпраці ітд теж, крім податкової прийшли) за бубенці взяли.

 

І як ти, з будь-якими вміннями, вийдеш з таких умов?

 

Зауважте - майже ні слова про корупцію не було...

Змінено користувачем Олек77
0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
, Олек77 написав:

Теперішні діти такої якості освіти не мають

Рівень освіти і в не теперішніх дітей (у совкових) дорівнював нулю.

Освіта - це навички пошуку інформації, її розуміння і розуміння того, як ту інформацію застосувати, при чому - не завжди так, як то писали в першоджерелах. Завченні знання і освіта не мають нічого спільного.

Людей, які то все таки навчились робити - не так і багато. І зробили вони те не завдяки освітній системі, а на перекір їй.

Люди, які щось ЗНАЮТЬ - то люди з знаннями. Люди, що ВМІЮТЬ ЗАСТОСОВУВАТИ знання і щукати нові - то освічені люди.

У нас завжди було погано з освітою. Зараз взагалі. Все система побудована так, що хоч і може дати якісь знання, та не здатна навчити тими знаннями користуватись.

Ну і стосовно штучного інтелекту - там поки є обмеження. Не критичні. Тобто - засобів і потужностей сучасних обчислювальних потужностей і систем автоматизації достатньо, щоб машини виконували абсолютно все без участі людини, при цьому з ілюзією прогресу протягом найближчих десятків років і без особливих катастрофічних наслідків.

Одяг, харчі, засоби зв'язку, транспорт, житло, дороги та інша інфаструктура - все це може створюватись без участі людей.

Потрібно звикнути до думки про те, що людство зробило черговий крок в своєму розвитку. Навіть ота сфера, де участь людини здавалася незамінною (сервіс) на сьогодні лишається в руках людей лише тому, що поки миска рису доступніше, ніж кіловатт енергії.

Ну і поки ще протягом довгого часу зберігатимуться спільноти, де люди бігатимуть з ломакою за своїм обідом, що намагається втікти, проти тих спільнот, що будуть жити в оточенні штучного інтелекту і автоматизаваних виробництв. Лише тому, що всіх багато і всього на всіх не вистачає. При чому, скоріш за все, дана диференціація збережеться дуже на довго. Назавжди.

 

І за темою теми. Як хочеться робити будинок з глини - робіть. Тирсобетон, певно, трохи краще. Вибір того чи іншого має залежати від наявних ресурсів, часу та натхнення. Можливо розумним було б починати планування з зворотнього боку - спочатку точно зрозуміти для себе якими будуть стіни ззовні і всередині, чим оздоблені, який фініш. Потім думаємо, чим той фініш можна до стін притулити взагалі і які на те можуть бути затрати. Знаючи перше і друге - звужуємо перелік матеріалів самих стін. Бо можна стулити за "ван долар" коробку, а потім витратити мільйон, щоб в тій коробці притулити плитку у ванній кімнаті чи повісити поличку.

0

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!


Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.


Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку