89 повідомлень у цій темі

1 година тому, vitalik написав:

чув також про шківи зубчасті із цанговим зажимом , пробуву гуглити але щось мені нічого ткого не видає або швидше я не знаю що шукати  

https://aliexpress.com/_EufwG8k

Screenshot_2025-04-10-23-49-23-024_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Такі? 

0

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година тому, vitalik написав:

Змінено користувачем andrysir1
Дубль
0

Поділитися повідомленням

Посилання видає 404. В принципі, якщо шукати "безключова втулка" чи "затягуюча втулка" мінус "велосипед", то є багато пропозицій.

0

Поділитися повідомленням

Чи важливо ставити серводвигуни однієї моделі (одного виробника) ?

0

Поділитися повідомленням

, vitalik написав:

чув також про шківи зубчасті із цанговим зажимом , пробуву гуглити але щось мені нічого ткого не видає або швидше я не знаю що шукати  

Втулки шукайте тапербуш

0

Поділитися повідомленням

3 години тому, vitalik написав:

Чи важливо ставити серводвигуни однієї моделі (одного виробника) ?

Ні. В мене два різних типи.
Єдине що: доволі універсальні (налаштовуються вільно під різні мотори) підсилювачі.

0

Поділитися повідомленням

намагаюсь налаштувати delta asd a2 , але трохи запутався в тих пінах 

IMG_4125.jpeg

0

Поділитися повідомленням

17 годин тому, vitalik написав:

намагаюсь налаштувати delta asd a2 , але трохи запутався в тих пінах 

IMG_4125.jpeg

В мануалі все є. Читаємо уважно

Screenshot_2025-05-12-15-32-29-041_com.mi.globalbrowser.jpg

Screenshot_2025-05-12-15-34-24-942_com.mi.globalbrowser.jpg

Screenshot_2025-05-12-15-31-01-764_com.mi.globalbrowser.jpg

0

Поділитися повідомленням

щось дуже важко воно мені йде але хочу із тим всім розібратись , хотівби отримати по можливості покрокову допомогу.

значить так , є в наявності mesa 7i96 і delta asd a2 (400ват)

і так крок перший живлення - підєднано серва в тестовому режимі крутить.

далі підєднав із mesa step+ step- dir+ dir-  на піни серви /pulse (43) pulse(41) /sign(36) sign(37)

0

Поділитися повідомленням

Кнопку пуску приводів підключатимете? Якщо ні, то змініть параметр 2-51 в одиницю і привід вмикатиме мотор автоматично при поступленні живлення. Якщо через кнопку, то подключайте кнопку на вхід DI1.,згідно схеми підключення вхідних сигналів а пар 2-51 ставте в "0", і коли кнопку нажмете, привід ввімкне мотор. Далі виставте режим роботи по положенню, якщо до цього не виставляли. Для Вас це Pt. Пар 1-00 має стояти 002( а якщо логіка позитивна, то 102), пар 1-01 має стояти 00.  Перезагружаєте привід, все, привід має працювати від компа на маленькій швидкості. Мотор відєднайте, бо треба налаштовувати кроки і редукцію.  Далі складніше..., настройка під станок.

По месі і її настройках з лінуксом не підкажу, не працював ще з нею. Розпаюйте кабель підключення привода до компа і скачуйте програму для настройки. В цій програмі працювати дуже зручно, параметри можна міняти " на ходу". + хороша автонастройка. 

2

Поділитися повідомленням

5 годин тому, andrysir1 написав:

Кнопку пуску приводів підключатимете? Якщо ні, то змініть параметр 2-51 в одиницю і привід вмикатиме мотор автоматично при поступленні живлення. Якщо через кнопку, то подключайте кнопку на вхід DI1.,згідно схеми підключення вхідних сигналів а пар 2-51 ставте в "0", і коли кнопку нажмете, привід 

О велике дякую , бо цей 9-пін (Dl 1) не давав мені спокою , якщо я його не підключаю то мені не потрібно подавати 24в на розєм CN1

0

Поділитися повідомленням

Так, спробував , працює , 24в - не подавав.

параметр 2-51 в моєму випадку не змінюється , не реагує на ніякі символи , 

змінив параметр 2-10 на одиницю той що відповідає за Dl1, через месу вже можу обертати двигун ліво ,право, велике дякую andrysir1 за поштовх у правильний напрямок

Змінено користувачем vitalik
0

Поділитися повідомленням

Поділитися повідомленням

Я не розбирав цей вузол, але думаю повинно бути в паспорті намальовано, гляну якщо треба

0

Поділитися повідомленням

11 година тому, jenkins написав:

Я не розбирав цей вузол, але думаю повинно бути в паспорті намальовано, гляну якщо треба

Буду вдячний

Змінено користувачем vitalik
0

Поділитися повідомленням

20250614_165143.jpg

20250614_165137.jpg

20250614_165108.jpg

0

Поділитися повідомленням

Налаштував вісь Х , і вісь Y (у мому випадку Y на відміну оригіналу рухається 

на оператора) відповідно при русі в плюс у лінуксі відображається рух в протележну сторону , не розумію як змінити відображення у лінуксі що синхронізувати рух і відображеня . 
надіюсь правильно пояснив проблему

0

Поділитися повідомленням

, vitalik написав:

Налаштував вісь Х , і вісь Y (у мому випадку Y на відміну оригіналу рухається 

на оператора) відповідно при русі в плюс у лінуксі відображається рух в протележну сторону , не розумію як змінити відображення у лінуксі що синхронізувати рух і відображеня . 
надіюсь правильно пояснив проблему

Встановити від'ємне значення кроку ходового гвинта ("мінус").
Або змінити в hal-файлі відповідну строчку setp parport.0.pin-03-out-invert 1
Можу помилятись!
В вечорі подивлюсь що в мене налаштовано. Бо таке питання точно було. І не один раз.

0

Поділитися повідомленням

, Одессит написав:

Встановити від'ємне значення кроку ходового гвинта ("мінус").
Або змінити в hal-файлі відповідну строчку setp parport.0.pin-03-out-invert 1
Можу помилятись!
В вечорі подивлюсь що в мене налаштовано. Бо таке питання точно було. І не один раз.

Ок, гляньте по можливості

0

Поділитися повідомленням

Таки забув...
Файл "ini" вашої машини.
У відповідної висі:
STEP_SCALE = (мінус, якщо потрібно). Змінює напрямок фізичного руху.
ENCODER_SCALE = (мінус, якщо потрібно). Змінює напрямок відліку в "показометрі".
Якщо щось не вийде - переналаштуйте ваш підсилювач і потім розберіться з тима +/-.

0-02-05-7d69201b795ff4ccb26020da5ee93435dd94b56b79517fe6c07dc4142f31f157_cf53f1e69d79b85d.jpg

0

Поділитися повідомленням

Як правило виробники станків і систем ЧПУ користуються правилом "руки" при синхронізації і оптимізації програм ЧПУ. ( це станок, стойка, Кам- система) . Але є і винятки... 

Якщо робити по правилам, то багато головняка відпаде само собою, проте в кожного з нас свій шлях. 

Screenshot_2025-06-20-08-59-28-557_com.android.chrome.jpg

1

Поділитися повідомленням

6 годин тому, andrysir1 написав:

Як правило виробники станків і систем ЧПУ користуються правилом "руки" при синхронізації і оптимізації програм ЧПУ. ( це станок, стойка, Кам- система) . Але є і винятки... 

Якщо робити по правилам, то багато головняка відпаде само собою, проте в кожного з нас свій шлях. 

Screenshot_2025-06-20-08-59-28-557_com.android.chrome.jpg

Як подивитись... На тому ж Z що їде? інструмент, чи деталь? І яке взаємне положення того всього. Так що...
Як на мене "+" - то врізання інструмента в заготовку.
Тобто: залежить від конструкції конкретного верстату. Ну і від умовної "стйки".
Від того і всі танці.

На вашому фото - фрезерний "портальник".
Там "голова" нерухома відносно всього решта.

1

Поділитися повідомленням

9 годин тому, Одессит написав:

На вашому фото - фрезерний "портальник".
Там "голова" нерухома відносно всього решта.

Якраз голова і рухома, хоча це неважливо. І нуль переважно на поверхні заготовки, або по столу з зміщенням товщини заготовки, або чисто по столу. Але тоді складніше розуміти вийшов інструмент з заготовки по програмі, чи ще ні, якщо нуль це стіл над яким все відбувається. Якщо нуль на поверхні, то легше рахувати і орієнтуватись в програмі. Мінус це в завжди в деталі, плюс це над заготовкою. Врізання це рух в мінус по зет. Щупи пошуку деталі ( визначення нульових точок) так і працюють, якщо ніяких зміщень не задавати в макросі обміру деталі. А сама заготовка, якщо вона прямокутна, то краще якщо вона в плюсових координатах лежить-- легше обміряти і "розуміти" програму, а якщо кругла, то від центру відбиватить легше. Як кому... 

9 годин тому, Одессит написав:

Як подивитись... На тому ж Z що їде? інструмент, чи деталь? І яке взаємне положення того всього. Так що...

В основному все відраховується від себе, "ти" - це центр всього, що відбувається навкруги... Умовна точка всього відліку. 

Як в камі малювати, коли "+" це врізання, тоді всі деталі будуть перевернутими на візуалізації? Там по замовчуванню майже всюди завжди видно всю деталь, а інструмент рухається навколо неї. І сприймати станок під час руху так як є на візуалізації завжди легше , і при цьому простіше передбачувати всі потрібні дії машини. 

доповнення
0

Поділитися повідомленням

0

Поділитися повідомленням

На скріні від @Одессит є параметр Homeoffset-- це значення позиції датчика дому. Поставте там 300 наприклад, а також вкажіть правильні значення софтлімітів, вони визначаються відносно нуля і активуються після ховмлення. Оцей паралелограм на візуалізації якраз і показує робочу зону ходів станка. 

Або Min_ limit- поставте "-300.0"

Max_limit "2.0"

0

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку