#351184 Опубліковано: 10 квітня 1 година тому, vitalik написав: чув також про шківи зубчасті із цанговим зажимом , пробуву гуглити але щось мені нічого ткого не видає або швидше я не знаю що шукати https://aliexpress.com/_EufwG8k Такі? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351185 Опубліковано: 10 квітня (змінено) 1 година тому, vitalik написав: Змінено 10 квітня користувачем andrysir1 Дубль 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351189 Опубліковано: 11 квітня Посилання видає 404. В принципі, якщо шукати "безключова втулка" чи "затягуюча втулка" мінус "велосипед", то є багато пропозицій. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351383 Опубліковано: 19 квітня Чи важливо ставити серводвигуни однієї моделі (одного виробника) ? 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351387 Опубліковано: 19 квітня , vitalik написав: чув також про шківи зубчасті із цанговим зажимом , пробуву гуглити але щось мені нічого ткого не видає або швидше я не знаю що шукати Втулки шукайте тапербуш 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#351391 Опубліковано: 19 квітня 3 години тому, vitalik написав: Чи важливо ставити серводвигуни однієї моделі (одного виробника) ? Ні. В мене два різних типи. Єдине що: доволі універсальні (налаштовуються вільно під різні мотори) підсилювачі. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352022 Опубліковано: 11 травня намагаюсь налаштувати delta asd a2 , але трохи запутався в тих пінах 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352040 Опубліковано: 12 травня 17 годин тому, vitalik написав: намагаюсь налаштувати delta asd a2 , але трохи запутався в тих пінах В мануалі все є. Читаємо уважно 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352046 Опубліковано: 12 травня щось дуже важко воно мені йде але хочу із тим всім розібратись , хотівби отримати по можливості покрокову допомогу. значить так , є в наявності mesa 7i96 і delta asd a2 (400ват) і так крок перший живлення - підєднано серва в тестовому режимі крутить. далі підєднав із mesa step+ step- dir+ dir- на піни серви /pulse (43) pulse(41) /sign(36) sign(37) 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352067 Опубліковано: 13 травня Кнопку пуску приводів підключатимете? Якщо ні, то змініть параметр 2-51 в одиницю і привід вмикатиме мотор автоматично при поступленні живлення. Якщо через кнопку, то подключайте кнопку на вхід DI1.,згідно схеми підключення вхідних сигналів а пар 2-51 ставте в "0", і коли кнопку нажмете, привід ввімкне мотор. Далі виставте режим роботи по положенню, якщо до цього не виставляли. Для Вас це Pt. Пар 1-00 має стояти 002( а якщо логіка позитивна, то 102), пар 1-01 має стояти 00. Перезагружаєте привід, все, привід має працювати від компа на маленькій швидкості. Мотор відєднайте, бо треба налаштовувати кроки і редукцію. Далі складніше..., настройка під станок. По месі і її настройках з лінуксом не підкажу, не працював ще з нею. Розпаюйте кабель підключення привода до компа і скачуйте програму для настройки. В цій програмі працювати дуже зручно, параметри можна міняти " на ходу". + хороша автонастройка. 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352070 Опубліковано: 13 травня 5 годин тому, andrysir1 написав: Кнопку пуску приводів підключатимете? Якщо ні, то змініть параметр 2-51 в одиницю і привід вмикатиме мотор автоматично при поступленні живлення. Якщо через кнопку, то подключайте кнопку на вхід DI1.,згідно схеми підключення вхідних сигналів а пар 2-51 ставте в "0", і коли кнопку нажмете, привід О велике дякую , бо цей 9-пін (Dl 1) не давав мені спокою , якщо я його не підключаю то мені не потрібно подавати 24в на розєм CN1 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352071 Опубліковано: 14 травня (змінено) Так, спробував , працює , 24в - не подавав. параметр 2-51 в моєму випадку не змінюється , не реагує на ніякі символи , змінив параметр 2-10 на одиницю той що відповідає за Dl1, через месу вже можу обертати двигун ліво ,право, велике дякую andrysir1 за поштовх у правильний напрямок Змінено 14 травня користувачем vitalik 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352579 Опубліковано: 13 червня https://youtube.com/shorts/s5l8IK2Ywsw?si=eykhgKuAGimfnr8A 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352584 Опубліковано: 14 червня Я не розбирав цей вузол, але думаю повинно бути в паспорті намальовано, гляну якщо треба 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352589 Опубліковано: 14 червня (змінено) 11 година тому, jenkins написав: Я не розбирав цей вузол, але думаю повинно бути в паспорті намальовано, гляну якщо треба Буду вдячний Змінено 14 червня користувачем vitalik 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352597 Опубліковано: 14 червня 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352673 Опубліковано: 19 червня Налаштував вісь Х , і вісь Y (у мому випадку Y на відміну оригіналу рухається на оператора) відповідно при русі в плюс у лінуксі відображається рух в протележну сторону , не розумію як змінити відображення у лінуксі що синхронізувати рух і відображеня . надіюсь правильно пояснив проблему 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352675 Опубліковано: 19 червня , vitalik написав: Налаштував вісь Х , і вісь Y (у мому випадку Y на відміну оригіналу рухається на оператора) відповідно при русі в плюс у лінуксі відображається рух в протележну сторону , не розумію як змінити відображення у лінуксі що синхронізувати рух і відображеня . надіюсь правильно пояснив проблему Встановити від'ємне значення кроку ходового гвинта ("мінус"). Або змінити в hal-файлі відповідну строчку setp parport.0.pin-03-out-invert 1 Можу помилятись! В вечорі подивлюсь що в мене налаштовано. Бо таке питання точно було. І не один раз. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352676 Опубліковано: 19 червня , Одессит написав: Встановити від'ємне значення кроку ходового гвинта ("мінус"). Або змінити в hal-файлі відповідну строчку setp parport.0.pin-03-out-invert 1 Можу помилятись! В вечорі подивлюсь що в мене налаштовано. Бо таке питання точно було. І не один раз. Ок, гляньте по можливості 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352681 Опубліковано: 19 червня Таки забув... Файл "ini" вашої машини. У відповідної висі: STEP_SCALE = (мінус, якщо потрібно). Змінює напрямок фізичного руху. ENCODER_SCALE = (мінус, якщо потрібно). Змінює напрямок відліку в "показометрі". Якщо щось не вийде - переналаштуйте ваш підсилювач і потім розберіться з тима +/-. 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352696 Опубліковано: 20 червня Як правило виробники станків і систем ЧПУ користуються правилом "руки" при синхронізації і оптимізації програм ЧПУ. ( це станок, стойка, Кам- система) . Але є і винятки... Якщо робити по правилам, то багато головняка відпаде само собою, проте в кожного з нас свій шлях. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352702 Опубліковано: 20 червня 6 годин тому, andrysir1 написав: Як правило виробники станків і систем ЧПУ користуються правилом "руки" при синхронізації і оптимізації програм ЧПУ. ( це станок, стойка, Кам- система) . Але є і винятки... Якщо робити по правилам, то багато головняка відпаде само собою, проте в кожного з нас свій шлях. Як подивитись... На тому ж Z що їде? інструмент, чи деталь? І яке взаємне положення того всього. Так що... Як на мене "+" - то врізання інструмента в заготовку. Тобто: залежить від конструкції конкретного верстату. Ну і від умовної "стйки". Від того і всі танці. На вашому фото - фрезерний "портальник". Там "голова" нерухома відносно всього решта. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352709 Опубліковано: 21 червня (змінено) 9 годин тому, Одессит написав: На вашому фото - фрезерний "портальник". Там "голова" нерухома відносно всього решта. Якраз голова і рухома, хоча це неважливо. І нуль переважно на поверхні заготовки, або по столу з зміщенням товщини заготовки, або чисто по столу. Але тоді складніше розуміти вийшов інструмент з заготовки по програмі, чи ще ні, якщо нуль це стіл над яким все відбувається. Якщо нуль на поверхні, то легше рахувати і орієнтуватись в програмі. Мінус це в завжди в деталі, плюс це над заготовкою. Врізання це рух в мінус по зет. Щупи пошуку деталі ( визначення нульових точок) так і працюють, якщо ніяких зміщень не задавати в макросі обміру деталі. А сама заготовка, якщо вона прямокутна, то краще якщо вона в плюсових координатах лежить-- легше обміряти і "розуміти" програму, а якщо кругла, то від центру відбиватить легше. Як кому... 9 годин тому, Одессит написав: Як подивитись... На тому ж Z що їде? інструмент, чи деталь? І яке взаємне положення того всього. Так що... В основному все відраховується від себе, "ти" - це центр всього, що відбувається навкруги... Умовна точка всього відліку. Як в камі малювати, коли "+" це врізання, тоді всі деталі будуть перевернутими на візуалізації? Там по замовчуванню майже всюди завжди видно всю деталь, а інструмент рухається навколо неї. І сприймати станок під час руху так як є на візуалізації завжди легше , і при цьому простіше передбачувати всі потрібні дії машини. Змінено 21 червня користувачем andrysir1 доповнення 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352710 Опубліковано: 21 червня 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
#352711 Опубліковано: 21 червня (змінено) На скріні від @Одессит є параметр Homeoffset-- це значення позиції датчика дому. Поставте там 300 наприклад, а також вкажіть правильні значення софтлімітів, вони визначаються відносно нуля і активуються після ховмлення. Оцей паралелограм на візуалізації якраз і показує робочу зону ходів станка. Або Min_ limit- поставте "-300.0" Max_limit "2.0" Змінено 21 червня користувачем andrysir1 0 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах