#312004 Posted March 8 (edited) Хлопці,потрібен мозговий штурм.Потрібно варити буржуйки,самі знаєте куда,конструкцій валом,питання як вирішити проблему з димом? Edited March 8 by gucul 0 Share this post Link to post Share on other sites
#312005 Posted March 8 В обычной буржуйке - только если топить древесным углём. Но это накладно. Если топить всем, что есть под рукой (сосной в снегу), то только пиролизый котёл с высокотемпературным горением. Но это уже не буржуйка. 0 Share this post Link to post Share on other sites
#312007 Posted March 8 41 минуту назад, gucul сказал: Хлопці,потрібен мозговий штурм.Потрібно варити буржуйки,самі знаєте куда,конструкцій валом,питання як вирішити проблему з димом? Лише ракета. З 2014 року постійно використовуються в ЗСУ на луганщині та донеччині. Потрібно шукати ескізи у волонтерів. Вони на них готують і використовують як опалювальні. Дуже задоволені їх непримхливістю до якості пального та економності. Для прикладу. В мене майже класична ракета з діжкою на 120 л дає більше, ніж 12 кВт потужносі у тепловому еквіваленті. Абсолютно бездимна після розпалу. Їсть все. Недоліки. Невелика фракція пального. Потрібно часто годувати. До переваг можна додати можливість автоматичної подачі пального, наприклад пелет. Сам не дійшов до автоматизації з приводу того, що пелети, як і брикет відсирівівають у гаражному приміщенні дуже швидко сильно, втрачаючи свій паливний потенціал, а висушити повторно їх майже неможливо. 0 Share this post Link to post Share on other sites
#312008 Posted March 8 37 минут назад, 4post сказал: Їсть все. А як на сирому? 0 Share this post Link to post Share on other sites
#312009 Posted March 8 5 минут назад, gucul сказал: А як на сирому? Звичайно, гірше. Може почати диміти, якщо сирого буде дуже багато. Але слід розуміти, що поліно, щойно зрубане теж ефективно згорить, в разі, якщо його оточують 3-4 сухих. Так, втратиться потужність, бо в топці буде "баласт" у вигляді води, яку потрібно випарувати. Вся фішка такого зпалювання пального в тому, що горіння йде в режимі "продувки", який з'являється внаслідок конструкції. Для розуміння, як воно горить, можна подивитись на вугільний горн. У топку кидаю дійсно все: - пластикові пляшки - без диму; - залишки поліетилену - без диму, якщо кидати небагато за раз; - ганчірки з відпрацьованим мастилом йдуть на розпал для швидкого прогріву; - Фото горіння додаю. На додачу є ще один бонус: не потрібен високий димар. Піч працює в режимі "внутрішньої тяги". Димар має бути лише вищий за дах, аби вийти з зони повітряного підпору. До того ж, димар не надто гарячий. В мене, за нормальної роботи він холодніший за димар промислового газового котла. Десь 120-150 градусів. Що теж дуже пристойно. 0 Share this post Link to post Share on other sites
#312011 Posted March 8 Из личного опыта. Не занимайтесь конструированием космолётов! Печка должна быть эффективной, лёгкой и дешёвой. Оптимальный размер - бойлер 80 литров. Потребуются две трубы: впуск 80*80мм и выпуск 100+мм (под дымоход 105...110мм). Заслонки в обоих! В качестве осей - катанка Ф6мм. На оси пружинка 2..3 витка (чтобы заслонки самопроизвольно не закрывалиь). В выхлопной заслонке обязательно зазор или вырез на 25% площади перекрытия. Это для безопасности. Чтобы никто не угорел. Выхлоп комплектуется 3*1м трубы + 2 "угла" по 45гр. Ноги желательно съёмные. 5 Share this post Link to post Share on other sites
#312013 Posted March 8 Пролог. Ми мовчки повзали в багнi. Блукали в темрявi мов гади. Раптом! Горять! Горять вогнi! Горять вогнi олiмпiяди! (с). "Шоу Довгоносикiв". 1994р. Начинаем нашу олимпиаду Итак, для полноценного проведения олимпиады, тьфу, производства печки типа "свинья" (так её обозвали бойцы) потребуются следующие ингредиенты (см. фото). 1. Бочка от электрического бойлера объёмом 50...100 литров. 80 - оптимально. "Плоские" бойлеры не подходят категорически, т.к. содержат внутри себя две отдельные ёмкости весьма небольшого диаметра. Б.у. бойлер необходимо "раздеть" и очистить от теплоизолирующей пены. Для этого понадобится "болгарка" с отрезным диском и топор. Откручиваем от бойлера всё что можно. Затем, вдоль шва кожуха делаем пропил (на всю длину) "болгаркой", глубиной около 10мм. Вставив в получившуюся щель лезвие топора отстёгиваем кожух от крышек бойлера. Далее, наступив ногами на отвёрнутый край кожуха катим бойлер от себя. В результате получаем лист жести и две металлические или пластмассовые крышки (при необходимости помогаем тем же топором). Топором же зачищаем внутренний бак от теплоизолирующей пены. На этом подготовка тела печки закончена. 2. Болгаркой отрезаем "соски" для воды и шпильки крепления ТЭНа (если они есть). Выбиваем трубки подвода-отвода воды внутрь бака, т.к. отверстия необходимо будет заглушить с помощью сварки а внутри пластиковые элементы которые непременно будут гореть. 3. Заранее необходимо подготовить впускной и выпускной патрубки с заслонками, а так же ножки и приварные втулки для ножек. Ножки длиной 35...40см. Втулки - 70...75 мм. Трубы для ножек и втулок желательно подобрать такие, которые входят друг в друга. Иначе приходится протачивать посадочное место. Для впускного патрубка потребуется труба прямоугольного сечения 80х80мм (60х120мм). Из одного метра трубы получается 12 "впусков". Для выпускного - круглая труба диаметром 102...108мм. Предпочтительно 108, т.к. на неё практически без зазора надевается стандартный дымоход диаметром 110м. Из одного метра трубы получается 6 "выхлопов". 4. Ещё потребуются петли для дверки (в простонародье их называют "диванные"). Две штуки на печку. Немного болтов-гаек и дверная пружина. Пружина предварительно растягивается и нарезается "болгаркой" на сегменты по 2...3 витка. Пружины нужны для того, чтобы заслонки держались в заданном пользователем положении. Обе заслонки получаются из того, что мы предварительно вырезали из того "бройлера". 4 Share this post Link to post Share on other sites
#312014 Posted March 8 З якогось там п'ятнадцятого чи щось таке року , а тепер самі знаєте який. video-fda229550b610b31fab7f967378bd61c-V.mp4 2 Share this post Link to post Share on other sites
#312019 Posted March 8 А на переробці?В режимі не димить,правда штука небезпечна. 0 Share this post Link to post Share on other sites
#312021 Posted March 8 5 часов назад, Одессит сказал: Потребуются две трубы: впуск 80*80мм и выпуск 100+мм (под дымоход 105...110мм). Колосников у нее нет? Очень важно чтоб дрова "висели" в воздухе и снизу был доступ воздуха. Тогда печь не дымит белым или черным. 0 Share this post Link to post Share on other sites
#312023 Posted March 8 Без диму горить тільки антрацит, кокс, деревне вугілля, простіше кажучи чистий вуглець. Мало диму дають сухі дрова листяних порід і сухий торф. 0 Share this post Link to post Share on other sites
#312024 Posted March 8 Хто зареєстрований на Ю-Тубі, зверніться до цього дядька https://www.youtube.com/channel/UCpaNGXogMqy10oVo0EE1_UQ Це його канал. Він робить котли....в тому числі і на різні види палива. Колись спілкувався з ним особисто і бачив різні його відео. Мені здається, що в нього освіта навіть по теплотехніці, чи щось подібне. Дуже толкові речі, як розказує, так і виготовляє ( навіть чув від сторонніх людей), хоч на вигляд вони не зовсім презентабельні. Пробуйте, думаю що допоможе практичними порадами. Досить позитивна людина. 0 Share this post Link to post Share on other sites
#312025 Posted March 8 38 минут назад, Куляста_Блискавка сказал: Без диму горить тільки антрацит, кокс, деревне вугілля, простіше кажучи чистий вуглець. Мало диму дають сухі дрова листяних порід і сухий торф. Без диму може горіти майже будь-що у печах двох типів: 1 Піч Кузнєцова (якщо не помиляюсь) вона не підходить, бо не є переносною (буржуйкою); 2 Піч ракета. Жере все, що кинеш, ККД найвищий, не вимагає довгого димаря. Того року зпалив в ракеті 140 л відпрацьованого мастила. Без диму. Безпечно, калорійно. Щоправда, не одним відпрацьованим мастилом годував, а додатково йшли дрова. Подача була крапельним методом в старий автомобільний масляний фільтр. Не сподобалось, бо виявилась значна корозія жарової труби. Звичайно, дим буде, якщо спалювати відвертий жах: ізоляцію з дротів, взуття, гуму. Там з'єднання хлору та сірки дають смердючий та різнокольоровий дим. Лише ті котли, що тримають полум'я довгий час без остигання з одночасною подачею вторинного повітря, дають бездимне горіння. Сусіди обурюються, бо не знають, коли приходжу в майстерню, адже немає диму. 0 Share this post Link to post Share on other sites
#312036 Posted March 9 17 часов назад, yarunt сказал: Колосников у нее нет? Очень важно чтоб дрова "висели" в воздухе и снизу был доступ воздуха. Тогда печь не дымит белым или черным. Вони там не потрібні. Залишаємо на дні попіл до рівня впуску. Все. Перевірено з 14-го року на сотнях таких "буржуьок". 0 Share this post Link to post Share on other sites
#312046 Posted March 10 21 час назад, Одессит сказал: Вони там не потрібні. Залишаємо на дні попіл до рівня впуску. Все. Перевірено з 14-го року на сотнях таких "буржуьок". Доповню. Без колосників буржуйка стає довготривалого горіння. 0 Share this post Link to post Share on other sites